Life

14 ani de la moartea lui Ion Dolănescu. Cum și-a comemorat Ionuț Dolănescu tatăl

Duminică, 19 martie, s-au împlinit 14 ani de la moartea marelui artist, Ion Dolănescu. Cum l-a comemorat Ionuț Dolănescu pe tatăl său?
19.03.2023 | 21:35
14 ani de la moartea lui Ion Dolanescu Cum sia comemorat Ionut Dolanescu tatal
14 ani de la moartea lui Ion Dolănescu. Sursă foto: Facebook, captură video / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ion Dolănescu a încetat din viață pe 19 martie 2009. Moartea artistului a fost extrem de dureroasă pentru familia acestuia, dar și pentru cei doi fii ai săi. Au existat ulterior nenumărate scandaluri între cei doi, însă chiar și așa nimeni nu l-a uitat nici până acum.

14 ani de la moartea regretatului artist Ion Dolănescu

Duminică, 19 martie, s-au împlinit 14 de când Ion Dolănescu a plecat din această lume. Evident, fiul său, Ionuț Dolănescu a avut grijă să îl comemoreze așa cum se cuvinte. Mai mult de atât, fiul regretatului artist recunoaște că în ultimii 14 ani, el a fost cel care s-a ocupat de fiecare parastas.

ADVERTISEMENT

Și totuși cum a arătat comemorarea de astăzi? Duminică, fiul lui Ion Dolănescu a mers alături de prietenă săi, dar și alături din fini, la cimitir. Toți cei prezenți i-au dus un omagiu regretatului artist. Totodată, el a mai dezvăluit într-un interviu acordat pentru Antena Stars că niciodată nu uită de tatăl său.

De asemenea, el se bucură enorm când vede că nici fanii acestuia nu l-au uitat la 14 ani de la moartea sa. Pentru familia Dolănescu însă, ziua de 19 martie rămâne una extrem de tristă chiar și așa. Iar dincolo de vizita la cimitir, Ionuț Dolănescu spune că a susținut și un concert.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie, el a decis să mențină vie amintirea tatălui său, astfel că a cântat mai multe dintre melodiile pe care regretatul artist le interpreta odată. De asemenea, pentru el, tatăl său va rămâne întotdeauna ”marele domn al muzicii populare românești”.

Cum l-a comemorat Ionuț Dolănescu pe tatăl său

„Dumnezeu să-l ierte. E o zi tristă pentru noi toți. Ziua fatidică de 19 martie, când tatăl meu marele artist Ion Dolănescu a plecat spre cele sfinte, la Domul, dar, într-un fel, am ajuns să constat că lumea nu l-a uitat pe Ion Dolănescu. Sunt 14 ani de la dispariția lui, iar cântecele sale încă mai sălășluiesc în sufletele românilor.

ADVERTISEMENT

Aseară am susținut un concert cu alți colegi de muzică populară și am cântat din cântecele domniei sale.  Pentru că Ion Dolănescu rămâne marele domn al muzicii populare românești, având în vedere repertoriul impresionant pe care l-a avut, popularitatea ieșită din comun și nu trebuie uitat.

Pentru că Ion Dolănescu a fost un mare român, un mare patriot (…) Nu îl uităm niciodată”, a spus Ionuț Dolănescu, în interviul acordat la Antena Stars, vorbit despre comemorarea tatălui său.

ADVERTISEMENT

Printre altele, Ionuț Dolănescu a mai adăugat că inclusiv pe 7 ianuarie, de Sfântul Ion, acesta a avut grijă să îl comemoreze pe regretatul artist. Și atunci, el alături de fini, apropiați ai tatălui său, dar și alți prieteni au ținut o rugăciune pentru sufletul lui.

ADVERTISEMENT