News

14 la sută din populația New York-ului are coronavirus! „Suntem în vârful icebergului”

24.04.2020 | 11:14
14 la suta din populatia New Yorkului are coronavirus Suntem in varful icebergului
ADVERTISEMENT

14 la sută din populația New York-ului are coronavirus! Acesta este anunțul oficial al guvernatorului Andrew Cuomo. Politicianul spune că rezultatul este dat de un sondaj făcut în rândul locuitorilor.

14 la sută din populația New Yorkului are coronavirus!

Conform studiului, aproximativ 2,7 milioane de oameni ar putea avea anticorpi împotriva noului coronavirus, ceea ce arată că au fost deja infectaţi cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Oficialul a spus că eşantionul pe care au fost efectuate testele este destul de mic, 3.000 de persoane, şi precizează că aceştia au fost aleşi din rândul personalelor ieşite la cumpărături şi nu a celor care lucrează în această perioadă.

„Suntem în vârful icebergului”

„Dacă rata infecţiei este de 13,9 la sută, atunci se schimbă teoriile privind rata mortalităţii în cazul celor infectaţi”, a spus Cuomo.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că, în acest moment, rata deceselor în New York este calculată la 0,5% prin împărţirea numărului oficial de persoane moarte la nivelul statului. Vorbim de aproximativ 15 500, la numărul estimat de infectaţi.

Cuomo a mai spus şi că numărul oficial al deceselor a fost cu siguranţă mai mare decât cel oficial, deoarece sunt incluse doar persoanele care au murit în spitale sau la casele de bătrâni.

ADVERTISEMENT

Totuși, guvernatorul a atras atenția că în această statistică, una care poate ascunde și alte adevăruri, nu sunt contabilizate persoanele care au murit acasă, fără să fi fost diagnosticate cu COVID-19.

Guvernatorul New Yorkului a mai spus că spitalizările nete au scăzut cu 578 la 15.021 de pacienţi la mijlocul săptămânii, mai exact în cea de-a zecea zi consecutivă de declin.

ADVERTISEMENT

“Cred că suntem în vârful icebergului din mai multe puncte de vedere. Trebuie să păstrăm testele pentru persoanele care într-adevăr sunt bolnave și se află internate în spitale”, a spus și Dr. Oxiris Barbot, comisionarul sănătății.

ADVERTISEMENT