News

14 români au intrat în greva foamei pe un vas de croazieră din Miami: ”Ne simțim ca niște ostatici”

11.05.2020 | 13:53
14 romani au intrat in greva foamei pe un vas de croaziera din Miami Ne simtim ca niste ostatici
ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 14 români au intrat în greva foamei pe un vas de croazieră din Miami. Măsura extremă luată de conaționalii noștri vine după ce angajatorii nu au reușit să le rezolve repatrierea.

14 români au intrat în greva foamei pe un vas de croazieră din Miami: ”Ne simțim ca niște ostatici”

Mai mulți cetățeni români, membri ai echipajului unui vas de croazieră din portul Miami, au intrat de vineri în greva foamei, după ce angajatorul nu a reușit să le asigure repatrierea.

ADVERTISEMENT

Cei 14 români aflați în acest moment în SUA sunt angajați ai companiei Royal Caribbean, iar de joi au intrat în greva foamei. Ei sunt blocați de aproape două luni la bordul navei de croazieră Navigator of the Seas, scrie Daily Mail.

Cauza care îi ține pe români blocați în portul Miami este reprezentată de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Putem spune în acest moment că ne simțim ca niște ostatici. Această companie trebuie să înțeleagă că nu suntem cutii de conserve pe care poate să le mute de colo colo”, a declarat, conform publicaţiei citate, unul dintre români sub protecția anonimatului.

Ce promisiuni au primit românii

Recent, compania Royal Caribbean i-a transferat pe români de pe nava pe care lucrau, ”Anthem of the Seas”, pe noua ambarcațiune miercurea trecută, sub pretextul că de aici vor pleca spre România pe 16 mai.

ADVERTISEMENT

Românii nu au mai avut răbdare, iar în urmă cu câteva zile au declanșat greva foamei. Șefii companiei americane vin cu promisiuni și anunță rezolvarea situației: ”Situația a fost rezolvată pe cale amiabilă, după o discuție între căpitan și membrii echipajului”, a transmis un reprezentant al companiei.

Michael Bayley, CEO al Royal Caribbean, a anunțat că în curând va fi semnat un acord cu Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA. Până în prezent, Royal Caribbean a permis ca 16 persoane să plece acasă, folosind acest proces. Toți, sunt cetățeni americani.

ADVERTISEMENT

Cei 14 români au fost amânați în mod repetat de la finalul lui aprilie. Mai întâi, li s-a promis că vor fi îmbarcați în avion pe 16 mai, la Miami, apoi data anunțată a fost 21 mai, din Barbados.

ADVERTISEMENT