Fotbal international

15 ani de la momentul în care Daniel Pancu a cucerit Turcia! Cum a câștigat, din poartă, pentru Beșiktaș derby-ul cu Fenerbahce. Video

17.04.2020 | 18:52
15 ani de la momentul in care Daniel Pancu a cucerit Turcia Cum a castigat din poarta pentru Besiktas derbyul cu Fenerbahce Video
Daniel Pancu a apărat poarta lui Beșiktaș într-un derby cu Fenerbahce. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT

Pe 17 aprilie 2020 s-au împlinit 15 ani de la momentul în care Daniel Pancu a fost decisiv pentru Beșiktaș în derby-ul cu Fenerbahce, însă nu printr-un gol sau o pasă decisivă, ci prin intervențiile făcute în poartă.

15 ani de când Pancu a apărat poarta lui Beșiktaș

Daniel Pancu a evoluat timp de trei ani și jumătate la Beșiktaș, perioadă în care a reușit să câștige o Cupă, dar suporterii formației din Istanbul, cel mai probabil, nu îl vor uita niciodată pe fotbalistul român pentru un moment petrecut în urmă cu fix 15 ani.

ADVERTISEMENT

Pe 15 aprilie 2005, Fenerbahce și Beșiktaș au disputat unul dintre derby-urile campionatului din Turcia și, în minutul 80, la 2-3, portarul oaspeților, Oscar Cordoba, a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene.

Tehnicianul lui Beșiktaș realizase toate cele trei modificări permise, iar meciul nu putea continua fără portar, motiv pentru care Daniel Pancu, intrat pe teren cu doar cinci minute înainte, a decis să își asume responsabilitatea, a preluat mănușile de portar și a ajuns între buturi.

ADVERTISEMENT

Începutul a fost cum nu se putea mai prost pentru portarul Pancu, care a fost învins de Alex de la punctul cu var pentru 3-3, dar fotbalistul român avea să reușească mai multe parade importante, iar Beșiktaș reușea să dea lovitura în finalul meciului și să obțină victoria.

Mesaj pentru turci

La împlinirea a 15 ani de la derby-ul cu Fenerbahce, Daniel Pancu, din România, îmbrăcat în tricoul Rapidului, a trimis un mesaj pentru suporterii lui Beșiktaș.

ADVERTISEMENT

Sunt Daniel Gabriel Pancu! În această perioadă activitățile mele sunt legate de lectură, activități casnice și fizice, în casă. Poți rămâne în formă și acasă. Avem multe măsuri de precauție.

Ieșim la magazin doar cu mască la gură și la nas și cu mănuși. Sfatul meu pentru toată lumea este să rămână acasă. Rămâneți acasă! Rămâneți puternici mental!”, a transmis Pancu.

ADVERTISEMENT
Tags: