News

15% dintre europeni, imuni la coronavirus? Studiul care dă speranțe în lupta cu această boală

11.04.2020 | 19:28
15 dintre europeni imuni la coronavirus Studiul care da sperante in lupta cu aceasta boala
ADVERTISEMENT

Un procent de 15% dintre europeni ar fi imuni la coronavirus, se arată într-un studiu efectuat în Germania și care oferă o nouă perspectivă în lupta cu această nouă maladie care face ravagii la nivel mondial.

15% dintre europeni, imuni la coronavirus? Studiul care dă speranțe în lupta cu această boală

Imunitatea în fața infecției cu coronavirus este aspectul căutat în această perioadă de toată suflarea planetară. Unele țări, cum ar fi Suedia, luptă cu măsuri de izolare socială mai puțin stricte contra pandemiei.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor studii din domeniu, ar putea exista un număr important de cetățeni imunizați cu coronavirus în întreaga lume. Este vorba de acele persoane infectate odată cu virusul, care s-au vindecat și acum nu prezintă tulpini de COVID-19 în corpul lor.

În acest sens, un studiu din Germania spune că 15% dintre cetățenii europeni ar putea fi acum imuni la acest virus mortal, scrie The Telegraph.

ADVERTISEMENT

O echipă de cercetători din Gangelt, de la University of Bonn, afirmă că a descoperit prezența anticorpilor pentru COVID-19 în organismul unor persoane care nu știau că au contractat noul coronavirus și nu au prezentat niciun fel de simptome asociate bolii generate de acesta.

Concluzia nemților: ”15% din europeni, imuni în fața coronavirus”

Hendrik Streeck, virologul german care a condus studiul, și-a început cercetările în centrele de focare din țară. Cu ajutorul laboratoarelor Universității din Bonn, Streeck a testat anticorpi pentru 1.000 de persoane din 400 de locuințe din Gangelt.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, rezultatele inițiale au arătat că două procente dintre ele erau încă în prezent infectate cu virusul, în timp ce 14 la sută au arătat anticorpi împotriva virusului.

Concluzia la care s-a ajuns este că, în prezent, aproape 15 la sută din comunitate și-a ”câștigat” imunitatea împotriva coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Cu toate acestea, 15% e departe de procentul prevăzut de imunitatea colectivă, care este 60-70%. Mai avem până acolo. Însă când vom ajunge la acel procent, noul coronavirus nu va mai reprezenta o amenințare.”, a spus Streeck.

ADVERTISEMENT