Life

15 lucruri pe care nu știai că le poți face cu iPhone-ul tău. Secretele pe care puțini utilizatori le știu despre telefonul lansat de Apple

15 funcții secrete ale iPhone-ului. Nici măcar cei mai experimentați utilizatori ai acestui telefon nu le cunosc pe toate.
05.06.2024 | 00:16
15 lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu iPhoneul tau Secretele pe care putini utilizatori le stiu despre telefonul lansat de Apple
iPhone-ul are multe funcții secrete pe care nu toți utilizatorii au reușit să le descopere. Sursa foto: Pixabay, Freepik
ADVERTISEMENT

iPhone-ul este unul dintre cele mai bune telefoane din lume. Modelul lansat de Apple a devenit instant popular, iar utilizatorii lui au motive întemeiate pentru care îl aleg mereu. Iată 15 lucruri la care este util iPhone-ul și nu mulți știu asta.

Ce poți face cu iPhone-ul pentru a-ți ușura viața de zi cu zi

Indiferent dacă ești sau nu utilizator experimentat de iPhone, sigur acest telefon continuă să aibă anumite secrete pentru tine. Telefonul dezvoltat de Apple are mereu funcții noi, menite să te ajute în viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Poate că nu știai, dar iPhone-ul te poate ajuta să identifici plante sau animale. Dacă faci o poză unei plante sau unui animal, trebuie doar să apezi butonul Info și vei afla imediat despre ce specie este vorba.

iPhone-ul este capabil să redea sunete unice, precum cele ale unui ocean, sunete de ploaie sau apă curgătoare. Pentru a face asta, trebuie să mergi în Setări > Accesibilitate > Audio & Vizual > Sunete de fundal.

ADVERTISEMENT

Dacă ai iPhone, trebuie să știi că o poți ruga pe Siri să facă anumite lucruri pentru tine. De exemplu, să citească o anumită pagină. Ai mereu control asupra vitezei de citire și poți pune pauză oricând.

iPhone-ul este capabil să sorteze automat lista ta de cumpărături. Aplicația Reminders are o dublă funcționalitate pentru păstrarea listelor și poate chiar să le organizeze pentru tine. De fiecare dată când creezi o listă nouă, trebuie să selectezi tipul listei. Dacă vei alege ”cumpărături”, atunci va trece automat ouăle la categoria lactate.

ADVERTISEMENT

Poți să îți păstrezi secret istoricul tău din Safari, mai ales dacă ai obiceiul de a da telefonul și altor persoane. Pentru asta, trebuie să mergi la Setări > Safari, apoi activezi Solicitare Face ID pentru deblocare navigare privată.

Tot pe iPhone poți crea gesturi pe care să le declanșezi cu ajutorul vocii tale. Mergi la Setări > Accesibilitate > Control Vocal > Comenzi > Creează comandă nouă. Apoi, trebuie să introduci fraza dorită, după care apeși Rulează gest personalizat.

ADVERTISEMENT

iPhone-ul are multe funcții secrete pe care nu toți utilizatorii au reușit să le descopere

De pe iPhone poți elimina rapid orice fundal nedorit din poze. Ține apăsată imaginea din Fișiere, apoi apasă Acțiuni rapide > Elimină fundalul. Nu trebuie să îți faci griji că vei pierde poza originală. iOS va crea un duplicat pentru editări ulterioare.

iPhone-ul îți permite să folosești două degete pentru a selecta tot. Glisează în jos pentru a selecta tot sau pentru a șterge mai multe elemente din aplicații precum Mesaje, Note, Mail sau Reminders.

iPhone-ul este capabil să îți copieze sau să îți traducă un text cu ajutorul camerei. Tot ce trebuie să faci este să îndrepți camera către un bloc text, iar apoi îți vor apărea mai multe opțiuni, precum copierea, selectarea, traducerea sau distribuirea textului.

Cu iPhone-ul poți afla ce înseamnă simbolurile de pe eticheta hainelor. Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi o etichetă, după care să apeși pe butonul Info. În acest fel vei afla tot ce ai nevoie.

Dacă glisezi în orice direcție în aplicația Calculator, vei putea șterge o singură cifră. Asta te va ajuta atunci când nu vrei să ștergi tot numărul și să o iei de la început cu calculele.

Poți bloca accesul altor persoane pe iPhone-ul tău. În Setări > Accesibilitate > Acces ghidat. Odată activată, funcția va împiedica pe oricine folosește telefonul tău să iasă dintr-o aplicație și să intre în alta.

iPhone-ul are o scurtătură către cameră. Poți glisa la stânga și deja ești în aplicație. De asemenea, este mult mai simplu să declașezi butonul de poze apăsând pe butonul de volum.

Poate că nu știai, dar pe iPhone este posibil să limitezi timpul de utilizare al unei aplicații. În Setări > Timp de utilizare ecran > Adaugă limite > Adăugă limită. Astfel, poți impune limită de utilizare pentru orice aplicație.

Ultima, dar nu cea din urmă funcție a iPhone-ului este gruparea aplicațiilor. Dacă nu vrei să ai multe pictograme pe ecran, atunci telefonul le va grupa în funcție de scopul lor.

ADVERTISEMENT