Sport

150.000 de fani scoțieni și germani invadează Sevilla pentru finala Europa League Rangers – Frankfurt. Câți vor avea acces pe stadion

Finala Ligii Europa Rangers – Eintracht Frankfurt a stârnit un interes uriaș în rândul fanilor celor două echipe. Organizatorii așteaptă peste 150 de mii de suporteri la Sevilla. Nici un sfert nu vor fi pe stadion.
17.05.2022 | 19:15
150000 de fani scotieni si germani invadeaza Sevilla pentru finala Europa League Rangers  Frankfurt Cati vor avea acces pe stadion
ADVERTISEMENT

Rangers – Eintracht Frankfurt, finala Ligii Europa 2022, se joacă miercuri, de la 22:00, la Sevilla. Orașul andaluz va fi lua cu asalt de suporterii celor două echipe. Mulți dintre ei vor vedea meciul departe de arena Ramon Sanchez Pizjuan.

Câți suporteri scoțieni și germani vor fi pe stadion la finala Europa League

Organizatorii finalei din acest an a Ligii Europa vor avea mari bătăi de cap cu fanii echipelor Rangers și Eintracht Frankfurt care și-au anunțat prezența masivă în Spania.

ADVERTISEMENT

BBC notează că aproximativ 100.000 de scoțieni și 50.000 de nemți vor fi miercuri seara la Sevilla. Dintre aceștia, oficial, doar câte 9.500 vor avea acces pe stadion, conform numărului de bilete repartizate de UEFA celor două cluburi.

Cu siguranță, însă, în tribunele arenei Ramon Sanchez Pizjuan se vor afla mult mai mulți suporteri ai celor două oponente. Pentru cei care nu vor vedea finala de pe stadion, spaniolii au pregătit mai multe zone în care să vizioneze meciul cu trofeul pe masă.

ADVERTISEMENT

Astfel, scoțienii au la dispoziție un stadion întreg – Estadio de La Cartuja, cu o capacitate de 57.000 de locuri, pentru a vedea finala pe ecrane gigant.

Nemții care nu vor fi în tribune, mai puțin numeroși decât cei ai lui Rangers, vor urmări evoluția favoriților în piața Prado de San Sebastian, unde de asemenea au fost montate ecrane uriașe.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, pentru a evita posibile conflicte între susținătorii celor două finaliste, autoritățile spaniole au decis ca cele două locații fan-zone în care vor fi direcționați suporterii, să fie la o distanță de 5,5 kilometri.

Rangers și Frankfurt revin într-o finală după ani de așteptare

Fanii echipelor Rangers și Eintracht Frankfurt au așteptat ani de zile ca favoriții lor să dispute o finală europeană. Scoțienii joacă din nou cu trofeul pe masă după 12 ani.

ADVERTISEMENT

În 2008, Rangers pierdea cu 0-2 ultimul act al Ligii Europa în fața rușilor de la Zenit Sankt Petersburg. De cealaltă parte, nemții au așteptat nu mai puțin de 42 de ani pentru ca echipa lor să ajungă în ultimul act al unei întreceri europene intercluburi.

În 1980, Eintracht cucerea Cupa UEFA (Europa League de azi – n.r.), în fața celor de la Borussia Mönchengladbach, după 1-0 la Frankfurt și 2-3 în retur. În acea vreme era activă regula golului marcat în deplasare.

5.000 de polițiști vor asigura ordinea publică pe străzile din Sevilla înainte și după finala Ligii Europa

ADVERTISEMENT
Tags: