News

157 de cadre medicale infectate cu Covid-19 la Spitalul Județean din Galați. O persoană a decedat

21.07.2020 | 15:25
157 de cadre medicale infectate cu Covid19 la Spitalul Judetean din Galati O persoana a decedat
ADVERTISEMENT

Spitalul Județean „Sfântul Apostol Andrei” din Galați a ajuns la 157 de angajați infectați cu noul coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore încă 12 persoane au fost confirmate cu Covid-19, în urma testărilor.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Galați au precizat că majoritatea cadrelor medicale infectate sunt asimptomatice, fiind în izolare la domiciliu.

Peste 150 de oameni s-au infectat cu noul coronavirus la Spitalul Județean Galați

Există și cazuri de persoane internate în spitalele Covid din Galați, însă numărul acestora este relativ mic.

ADVERTISEMENT

Cu toate că 157 de angajați ai spitalului sunt infectați, reprezentanții instituției dau asigurări că activitatea unității medicale nu este afectată, fiind destul personal medical rămas în activitate pentru a se ocupa de toate problemele de sănătate ale cetățenilor.

La propunerea specialiștilor din Constanța și București, Secția de Gastroenterologie a fost închisă pentru dezinfecție terminală.

ADVERTISEMENT

Pacienții internați în această secție au fost mutați pe secția Medicală, fără a fi afectată activitatea secției.

Conform news.ro, există peste 2.200 de angajați în Spitalul Județean Galați și se fac aproximativ 300 de teste pe zi pentru a depista dacă mai există cazuri de infectare cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Pe lângă focarul de la Spitalul Județean, Galațiul se confruntă cu un focar la Șantierul Naval Damen, unde 95 de angajați ai companiei au coronavirus. Unul dintre pacienți a decedat, potrivit sursei citate.

Galațiul a înregistrat până î prezent 1.626 de cazuri de infectare cu Covid-19, fiind unul dintre cele mai afectate județe din România. De altel, prefectul județului s-a plâns că locuitorii nu respectă regulile de protecție, acesta fiind principalul motiv pentru care epidemia a fost scăpată de sub control pe malul Dunării.

România se apropie cu pași repezi de 1000 de cazuri cu Covid-19 la 24 de ore, în ultima zi fiind identificate 994 de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, România e aproape de 1 milion de teste efectuate, peste 400.000 de români fiind testați în ultimele luni, dintr-un total de 19 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT