Life

16 ani de la moartea lui Teo Peter, basistul trupei Compact. Pușcașul marin a scăpat nepedepsit

04.12.2020 | 11:32
16 ani de la moartea lui Teo Peter basistul trupei Compact Puscasul marin a scapat nepedepsit
16 ani de la moartea lui Teo Peter, basistul trupei Compact. Pușcașul marin a scăpat nepedepsit. Sursa foto: libertatea / wowbiz. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Teo Peter, basistul trupei Compact, a murit fulgerător în urmă cu 16 ani, într-un accident tragic de mașină în timp ce se îndrepta spre casă. Christopher Van Goethem, un pușcaș marin de origine americană, este cel vinovat pentru moartea artistului. 

Cântărețul a murit pe loc în urma impactului puternic dintre taxiul în care se afla și mașina de lux a pușcașului american. Șoferul mașinii în care era cântărețul a scăpat, însă a suferit traumatisme severe la nivelul feței, pierzându-și cunoștința.

ADVERTISEMENT

Sergentul american a fost testat pentru consumul de alcool, reieșind că se afla sub influența băuturii. Mai exact, pușcașul marin avea o concentrație în sânge de 0,09 miligrame de alcool. Suspectul nu a fost judecat pe teritoriul țării noastre, fiind scos din România la nici o zi de la incident.

Ucigașul lui Teo Peter, scos nevinovat la scurt timp după accidentul din 3 decembrie 2004

Pușcașul marin american beneficia de imunitate diplomatică, în ciuda faptului că în urmă cu foarte puțin timp înainte de a provoca accidentul care a dus la moartea lui Teo Peter fusese achitat de acuzația de omor prin neglijență.

ADVERTISEMENT

Justiția din Statele Unite ale Americii a tratat superficial cazul sergentului, acesta fiind declarat complet nevinovat la doi ani de la moartea basistului trupei Compact. Diplomatul a primit o mustrare scrisă și nimic mai mult pentru fapta sa.

Verdictul a declanșat o serie de proteste în stradă, dar și la nivel diplomatic. Cu toate acestea sergentul american a scăpat basma curată, deși a luat viața unui om nevinovat. Christopher VanGoethem era beat când s-a urcat la volan și în plus, nu a acordat nici prioritate în dimineața accidentului.

ADVERTISEMENT

În plus, pușcașul marin a fost audiat pentru mai multe capete de acuzare, printre care se numără oferirea de declarații false, cât și pentru faptul că i-a solicitat amantei să mintă pentru a fi pus într-o lumină favorabilă.

Cum a scăpat ucigașul componentului trupei Compact, Teo Peter

La doar câteva zile după producerea accidentului din 3 decembrie 2004, doi specialiști ai Serviciului de Investigații Criminale ale Marinei americane (NCIS) au ajuns la București unde au pornit o anchetă pentru a demonstra faptele de care se face vinovat pușcașul marin.

ADVERTISEMENT

Aceștia au audiat mai multe persoane, dar au observat și modul în care era semnalizată intersecția în care s-a produs tragicul accident în care a murit Teo Peter. Din păcate, probele s-au legat foarte mult de un semafor suspendat cu semnal galben intermitent și de trei stopuri de pe stradă.

Concluzia agenților americani a fost una cât se poate de simplă, Christopher VanGoethem nu se face vinovat pentru fapta sa, chiar dacă ar fi trebuit să staționeze la stop înainte de a intra în intersecție. Potrivit adevarul.ro, pușcașul american a scăpat, vina fiind aruncată asupra proastei semnalizări din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags: