Fotbal international

16 luni de închisoare pentru Radamel Falcao pentru evaziune fiscală!

24.05.2018 | 09:28
16 luni de închisoare pentru Radamel Falcao pentru evaziune fiscală!
Radamel Falcao va plăti 9 milioane fiscului spaniol. A fost condamnat şi la 16 luni de închisoare
ADVERTISEMENT

16 luni de închisoare este verdictul justiţiei spaniole pentru atacantul columbian Radamel Falcao pentru delictul de evaziune fiscală! Internaţionalul columbian a fost nevoit să se prezinte miercuri la Madrid, în faţa justiţiei iberice, unde şi-a recunoscut vina de a fi prejudiciat fiscul spaniol în două rânduri, în 2012 şi 2013, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Atletico.

Pentru 2012 frauda a fost de 822.609 euro, un an mai târziu suma crescând consiserabil, la 4.839.253 de euro, ambele fiind evaziuni fiscale pe drepturi de imagine. Falcao a fost condamnat la 16 luni de închisoare şi plata despăgubirilor, în valoare de 9 milioane euro. Jucătorul a anunţat că va efectua în cel mai scurt timp această plată.

ADVERTISEMENT

Falcao a primit 16 luni de închisoare, dar cu suspendare

Cum în Spania legile spun că un inculpat găsit vinovat va trece la executarea unei pedepse cu privare de libertate numai de la o pedeapsă de minim doi ani, verdictul dat în cazul colubmbianului este unul cu suspendare, mai ales că Falcao a arătat dorinţă de colaborare cu justiţia şi a acceptat să plătească suma imputată.

Falcao creşte lista cu numele fotbaliştilor şi antrenorilor deja executaţi de fiscul spaniol pentru infracţiunea de evaziune, după Xabi Alonso, Angel Di Maria, Ricardo Carvalho, Jose Mourinho, Luka Modric şi Marcelo, toţi aceştia provenind însă de la Real Madrid. Cel mai notoriu caz, încă în judecare, este al starului portughez Cristiano Ronaldo, care riscă serios să facă închisoare pentru suma de 30 de milioane euro, neachitată nici până în prezent.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri