News

17 județe din România + București, trecute pe lista zonelor de risc de către Germania. Amendă de 25.000 de euro pentru cine nu respectă regulile

12.08.2020 | 23:35
17 judete din Romania  Bucuresti trecute pe lista zonelor de risc de catre Germania Amenda de 25000 de euro pentru cine nu respecta regulile
ADVERTISEMENT

Bucureștiul, alături de zece județe din România, au fost introduse pe lista zonelor de risc de către Germania, din cauza numărului mare de cazuri de infectare cu Covid-19.

Persoanele care vor ajunge în Germania din zonele respective trebuie să prezinte un test negativ Covid-19 pentru a intra în țară, făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

ADVERTISEMENT

Totuși, există și alternativa ca odată ajunși în Germania să se testeze acolo, în maximul 72 de ore.

Bucureștiul, alături de 17 județe, pe lista „neagră” a Germaniei în privința infectării cu Covid-19

Județele aflate pe lista „neagră” a Germaniei sunt Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea. Acestora se adaugă Bucureștiul, desigur, principala zonă de infectare cu Covid-19 din România, cel puțin ca și cifră.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că lista zonelor de risc a fost actualizată în contextul pandemiei de Covid-19.

Ca urmare a acestei actualizări, municipiul Bucureşti, alături de alte 10 judeţe din România, respectiv Bacău, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea au fost adaugate pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 12 august 2020”, a precizat MAE, conform stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Județele Argeș, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți și Timiș erau deja incluse pe această listă, anunță MAE.

Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german”, a menționat MAE.

ADVERTISEMENT

Testarea se poate face direct pe aeroport, la sosire, sau la orice medic de familie sau autoritățile locale de sănătate, la 72 de ore de la intrarea în Germania. Pentru a se testa, românii trebuie să sune la 116 117, altfel riscă amenzi de 25.000 de euro.

Testarea e obligatorie pentru persoanele care vin din zone „de risc”, dar recomandată tuturor celor care intră în Germania.

Până la aflarea rezultatului persoanele testate sunt obligate să stea în autoizolare. De asemenea, la fel ca și atunci când intră în Grecia, românii vor fi obligați să completeze clasicul formular Public Health Passenger Locator Form.

Testearea nu este necesară în cazul tranzitării Germaniei. În această situație este destul ca persoanele să evite contactul cu alți oameni pe durata călătoriei.

ADVERTISEMENT
Tags: