Life

18 ani de la primul clip postat pe Youtube. Câte vizualizări a strâns filmulețul

Au trecut 18 ani de la primul clip postat pe YouTube. Câte vizualizări a strâns filmulețul până acum și cine l-a publicat?
16.05.2023 | 10:00
18 ani de la primul clip postat pe Youtube Cate vizualizari a strans filmuletul
18 ani de la primul clip postat pe Youtube. Sursă foto: Pinterest, YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

YouTube este de departe unul dintre cele mai utilizate site-uri de pe internet. Aici, utilizatorii pot încărca, ori viziona numeroase materiale audio-video. În urmă cu 18 ani însă, nimeni nu se aștepta la un asemenea succes.

Când a apărut Youtube

YouTube a fost creat în luna februarie 2005 de Chad Hurley, Steve Chen și Jawed Karim. La acel moment, cei trei își doreau ca oricine să poată posta diferite clipuri video, de la programe de televiziune până la filme, ori melodii.

ADVERTISEMENT

În toamna lui 2006, lucrurile aveau să se schimbe. Google a decis atunci să achiziționeze compania pentru suma de 1,65 de miliarde de dolari, iar afacerea a fost și încheiată câteva luni mai târziu, în luna noiembrie.

Statisticile despre numărul de videoclipuri încărcate pe YouTube nu sunt unele clare. Chiar și așa, în anul 2006, compania anunța că peste 100 de milioane de clipuri video sunt vizualizate zilnic. Lucrurile aveau însă să se schimba ani mai târziu.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, numeroase persoane ajung să câștige bani din YouTube. Iar sumele nu sunt deloc de neglijat. Astfel, unii își pot asigura un trai decent doar din podcast-urile pe care le au ori din videoclipuri.

Cum se numea primul clip postat pe Youtube

Ne întoarcem însă în timp la primul clip postat pe YouTube. Acesta a fost încărcat chiar de către Jawed Karim, unul dintre co-fondatorii site-ului, sub numele de utilizator “jawed”.

ADVERTISEMENT

Primul clip postat pe YouTube se numește ”Me at the Zoo” și a fost postat la ora 20:27 într-o zi de sâmbătă, pe data de 23 aprilie 2005. În respectiva filmare, Jawed Karim se află la grădina zoologică și vorbește despre elefanți.

Clipul video are doar 19 secunde, iar la momentul actual are peste 265 de milioane de vizualizări. De asemenea, videoclipul a adunat și peste 11 milioane de comentarii în cei 18 ani de când a fost postat.

ADVERTISEMENT

Câți bani a făcut Me at the Zoo

Și totuși câți bani a făcut primul clip postat pe YouTube? În primul rând trebuie spus că acesta este singurul video încărcat pe platformă de către Jawed Karim. Și chiar și acum, la mai bine de 18 ani de la lansare, încă produce bani.

Conform socialblade.com, filmarea aduce venituri anuale estimate între $10.1K – $161.2K. De asemenea, doar într-o singură zi, săptămâna trecută, clipul video a reușit să facă 600 de dolari.

În ceea ce privește veniturile lunare estimate, sursa citată arată că primul clip postat pe YouTube ajunge la sume cuprinse între $840 – $13.4K.

ADVERTISEMENT
Tags: