ADVERTISEMENT
News

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă, pe județe edu.ro. Vezi notele publicate pe fanatik.ro

Autor: Flaviu Popa | 02.09.2020 | 12:41
Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă, pe județe edu.ro. Vezi notele publicate pe fanatik.ro
Rezultatele Bacalaureat 2020, sesiunea toamnă, pe județe

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă. Peste 42.700 de candidați din toate județele din România își așteaptă în acest moment notele obținute la sesiunea din toamnă a Bacalaureatului 2020.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 12:41. Notele absolvenților de liceu care au participat la sesiunea de toamnă de la Bacalaureat 2020 au fost afișate pe Edu.ro.

UPDATE, 9:06. Mai este puțin timp până când rezultatele de la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afișate, iar emoțiile în rândul candidaților sunt la cote maxime.

ADVERTISEMENT

După 7 zile de examene, tinerii pot consulta, în final, site-ul edu.ro pentru a afla ce notă au luat, în funcție de județul unde au susținut examenul. Elevii vor avea la dispoziție mai multe ore pentru a depune contestații, astfel că notele finale vor fi aflate în 5 septembrie 2020.

Rezultatele oficiale la BAC 2020, sesiunea august-septembrie, pe județe

De menționat că rezultatele vor fi afișate oficial în 2 septembrie, până la ora 12.00. Desigur, va urma un val de contestații pe care elevii nemulțumiți de notă le vor depune în intervalul orar 14:00 – 20:00.

ADVERTISEMENT

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au transmis reprezentanții ministerului.

Rezultatele finale vor fi publicate după soluționarea acestor contestații, care vor fi analizate atent de către profesorii corectori 3-4 septembrie, și vor fi anunțate în 5 septembrie, sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Pentru a respecta regulamentul GDPR, în acest an Ministerul Educației le reamintește elevilor că rezultatele vor fi publicate doar după anonimizarea numelui și prenumelui, astfle că doar elevii și familia vor putea afla care este nota obținută. Desigur, tinerii sunt liberi să împărtășească informația cu cine doresc ei, în momentul în care o vor afla.

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă

Conform statisticilo, 24.900 din totalul candidaților înscriși la proba Bacalaureatului din toamnă provin din promoția 2019-2020. Restul de 17.800 de candiați au terminat liceul în alți ani, implicit alte promoții.

ADVERTISEMENT

De menționat că în sesiunea de vară a Bacalaureatului 2020, rata de promovabilitate a fost 62.9%, cea mai mică din ultimii șase ani. Au fost înregistrate, de asemenea, 232 de medii de nota 10. Peste 63.000 de elevi au fost nemulțumiți de nota luată la lucrările de la Bac și au depus contestație.

Cele mai bune rezultate la Bac 2020 au fost obținute în Cluj, Sibiu și Iași, în timp ce la polul opus au fost Giurgiu și Ilfov.

ADVERTISEMENT

În Cluj s-a înregistrat un procent de promovabilitate de 77.8^, urmat de Sibiu (71.8%), Iași (71.4%) și Brașov (71%). Clujul se poate lăuda cu 10 medii de 10 obținute de elevi ai liceelor:

Liceul Teoretic „Avram Iancu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Coșbuc” Cluj-Napoca, Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, Colegiul Național „George Barițiu” Cluj-Napoca, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca.

Rezultate Bacalaureat 2020, sesiune toamnă. În București rata de promovabilitate a fost 82.3% în Sectorul 3, iar cea mai mică în Sectorul 5, mai exact 64.58%.

La polul opus, cele mai slabe județe din România pot fi considerate, în funcție de rata de promovabilitate: Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinți (47.8%) și Gorj (49.7%).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (șase).

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!