News

Tesla a deschis prima stație Supercharger în București. Care sunt următoarele orașe de pe listă

20.04.2021 | 10:36
Tesla a deschis prima statie Supercharger in Bucuresti Care sunt urmatoarele orase de pe lista
Bucureștiul are prima stație Tesla Supercharger. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După Timișoara, a venit rândul Bucureștiului să beneficieze de propria stație Supercharger pentru mașinile electrice. Potrivit anunțului făcut pe site-ul oficial al gigantului Tesla, aceasta dispune de şase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de 250 kW și este funcțională în orice zi a săptămânii, 24 de ore din 24.

De asemenea, grație amplasării în parcarea subterană a unui mall, permite accesul la magazine, restaurante și grupuri sanitare. Veștile bune nu se opresc, însă, aici. Alte două stații vor fi lansate în viitorul apropiat la Pitești și Sibiu.

ADVERTISEMENT

Peste 2000 de mașini electrice au fost înmatriculate până acum în România, conform datelor oficiale, iar cererea crește pe zi ce trece, datorită avantajelor pe care le oferă șoferilor.

Tesla lansează prima stație Supercharger din București. Urmează Pitești și Sibiu

Amenajată în parcarea subterană a Promenada Mall din Capitală, noua stație Supercharger a fost deja testată de câțiva posesori ai autovehiculelor Tesla. Precum cea inaugurată în urmă cu ceva timp la Timișoara, aceasta dispune de șase prize rapide care permit încărcarea cu până la 250 kW.

ADVERTISEMENT

Un studiu recent al Reveal Marketing Research arată că jumătate dintre români (51%) se arată dispuși să achiziţioneze o maşină electrică, datorită avantajelor pe care le oferă.

Printre acestea se numără diminuarea poluării, caracterul modern şi inovativ, precum și o mai mare eficiență privind costurile. Totuși, 85% apreciază că România nu este încă pregătită la nivel de infrastructură pentru șoferii unor astfel de autohevicule.

ADVERTISEMENT

Drumul spre mare devine mai ușor pentru posesorii de mașini electrice

În altă ordine de idei, turiștii care își doresc să ajungă pe litoral cu maşina electrică trebuie să știe că au fost montate deja staţii de încărcare pentru maşinile electrice lângă restaurante, hoteluri și în benzinării.

Acestea sunt disponibile gratuit atât în Mamaia, cea mai populară dintre stațiunile de la malul Mării Negre, cât și în Portul Tomis.  Mii de turiști sunt așteptați să-și petreacă  minivacanţa de Paşte şi 1 mai la malul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Hotelurile și-au reluat activitatea, cu respectarea restricţiilor pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, care prevăd funcţionarea la o capacitate de cazare de 70%, purtarea măștilor, servirea meselor pe terase, dezinfectarea şi igienizarea tuturor spaţiilor.

Un sejur de 3 nopţi de cazare pentru două persoane, fără mic dejun, costă cel puțin 345 de lei, la un hotel de 2 stele din Mamaia. La 3 stele, în aceeaşi staţiune şi în aceleaşi condiţii, prețul ajunge la 627 de lei.

ADVERTISEMENT