LIVE Actualizat 26-06-2021
20:30

Știrile zilei din sport, sâmbătă 26 iunie. Rafa Benitez, fost antrenor la Liverpool, la un pas să semneze cu marea rivală Everton

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de sâmbătă, 26 iunie.
26.06.2021 | 18:50
Stirile zilei din sport sambata 26 iunie Rafa Benitez fost antrenor la Liverpool la un pas sa semneze cu marea rivala Everton
ADVERTISEMENT
26-06-2021
20:30

Rafa Benitez, fost antrenor la Liverpool, la un pas să semneze cu marea rivală Everton

Rafa Benitez este aproape să semneze cu Everton, în Premier League, după ce fostul antrenor al „caramelelor“, Carlo Ancelotti, a părăsit banca tehnică pentru a reveni la Real Madrid. Sky Sports scrie că spaniolul a ajuns deja la un acord cu Everton, iar contractul va fi semnat în cursul săptămânii.

Ar fi o adevărată trădare în oraşul Liverpool, după ce Rafa Benitez a reuşit să câştige Liga Campionilor cu FC Liverpool în 2005, în celebra finală de la Istanbul, iar Everton este rivala locală, în derby-ul Merseyside.

Rafa Benitez este un nume important în antrenorat, cu Liga Campionilor în palmares (FC Liverpool, 2005), Europa League (Valencia, 2004 şi Chelsea, 2013), un Campionat Mondial al Cluburilor (Inter, 2011), două titluri de campion al Spaniei (Valencia, 2002 şi 2004), Cupe şi Supercupe în Anglia, Italia şi Europa.

26-06-2021
18:11

CFR Cluj, victorie în amicalul cu Dinamo Moscova

CFR Cluj a învins Dinamo Moscova cu 1-0 într-un meci amical disputat în Austria. Singurul gol al partidei a fost înscris de Billel Omrani în minutul 39.

Campioana României a început jocul în următoarea formulă: G. Sandomierski – M. Susic, R. Bouhenna, M. Cestor, M. Camora (cpt.) – C. Deac, J. Rodriguez, R. Sigurjonsson – V. Costache, B. Omrani, A. Păun.

26-06-2021
17:27

Adrian Mutu a pierdut primul meci în calitate de antrenor al lui FC U Craiova

FC U Craiova, formaţie antrenată de Adrian Mutu, a susţinut un meci amical contra croaţilor de la Hajduk Split. Oltenii au deschis scorul prin Raicea, în minutul 58, dar Caktas (77) şi Ljubicic (82) au întors rezultatul. S-a terminat 1-2, iar Mutu bifează primul eşec de la primul meci.

Primul 11 trimis în teren de olteni a fost R. Popa – R. Negru, D. Kovacic, P. Machado, Huyghebaert – S. Asamoah, D. Albu – V. Pop, Baeten, J. Bauza – Cl. Bălan.

26-06-2021
16:47

Verstappen, pole-position în Marele Premiu al Styriei

Lewis Hamilton are un adversar pe măsură în persoana olandezului Max Verstappen. Deși are doar 23 de ani, acesta a demonstrat că se poate bate de la egal la egal cu septuplul campion mondial Lewis Hamilton și chiar a obținut cel de-al treilea pole-position al sezonului, în Marele Premiu al Styriei.

Pe poziția a treia se află Lando Norris, de la McLaren, urmat de Sergio Perez, de la Red Bull, iar de pe șase va pleca Pierre Gasly (Alpha Tauri), urmat de Charles Leclerc (Ferrari). Verstappen a ieșit victorios în două rânduri de pe acest circuit, la fel ca Hamilton.

26-06-2021
15:46

Raluca Olaru a pierdut finala de dublu de la Bad Homburg

Perechea formată din Raluca Olaru şi Nadia Kicenok (Ucraina) a cedat 3-6, 1-6 în finala de dublu a turneului de la Bad Homburg în faţa cuplului Darija Jurak (Croaţia) /Andreja Klepac (Slovenia). Învingătoarele şi-am confirmat statutul de cap de serie 1 în turneu şi au luat trofeul.

„M-am simțit minunat la Bad Homburg, am reușit câteva victorii frumoase, dar azi nu a fost ziua noastră. Urmează Wimbledon și îmi doresc să joc cât mai multe finale”, a spus Raluca Olaru la finalul partidei.

Angelique Kerber, campioană la simplu, pe teren propriu

Angelique Kerber (Germania) a cucerit trofeul în proba de simplu, în faţa propriilor spectatori. Ea s-a impus cu 6-3, 6-2 în faţa Katerinei Siniakova. Pentru nemţoaică, este al 13 titlu al carierei şi primul după Wimbledon 2018.

„Victorie acasă @badhomburgopen. Să joc în faţa fanilor de acasă cu această energie incredibilă a fost răsplata pentru munca grea din ultimele luni“, a scris Kerber pe twitter, după victoria de la ediţia inaugurală a turneului de la Bad Homburg.

Jelena Ostapenko, victorioasă la Eastbourne

Şi turneul WTA de la Eastbourne şi-a aflat campioana în persoana letonei Jelena Ostapenko, care a trecut cu 6-3, 6-3 de estona Anett Kontaveit. Pentru Ostapenko, wildcard la Eastbourne, e primul titlu pe iarbă, după cele de pe zgură, Roland Garros 2017, în faţa Simonei Halep, şi hard, Seul 2017 şi Luxemburg 2019.

„Sunt foarte mulţumită de cum am jucat în această săptămână. Au fost meciuri strânse, dar am luptat până la sfârşit. Am jucat bine, mai ales în semifinală şi în finală“, a declarat letona la finalul partidei.

26-06-2021
14:12

Dinamo transferă pe bandă rulantă. Dan Racoțea a semnat cu trupa lui Xavier Pascal

Internaționalul român Dan Racoțea este cea mai recentă achiziție a campioanei României la handbal masculin, Dinamo București. Racoțea evoluează pe postul de inter stânga, are 26 de ani și a jucat în ultimul sezon pentru Bidasoa Irun, în Spania. 

Sportivul născut la Brașov a evoluat în cea mai mare parte a carierei în străinătate, având un sinur sezon în Liga Zimbrilor, 2013/2014, la CSM București. Racoțea este considera unul dintre cei mai valoroși jucători de handbal români din ultimele decenii. 

La 19 ani era achiziționat de Veszprem, dar nu a apucat să joace niciun inut în campionatul Ungariei, fiind cedat imediat la Chartres, în Franţa, unul dintre cele mai puternice campionate ale lumii. Dan Racoțea este al 8-lea jucător care a semnat cu Dinamo de la numirea în funcția de antrenor a spaniolului Xavi Pascual. 

Celelalte achiziții ale roș-albilor sunt: Cedric Sorhaindo (pivot/Franţa), Kamel Alouini (coordonator/Tunisia), Christian Dissinger (inter stânga/Germania), Alex Pascual Garcia (extremă stânga/Spania), Ahmed Khairy (coordonator/Egipt), Robert Militaru (inter stânga) şi Raul Nantes Campos (inter stânga/Brazilia). 

26-06-2021
12:59

Steven Gerrard este cel mai sonor nume dorit de Tottenham pe banca tehnică

Fostul internațional englez Steven Gerrard este posibilul viitor antrenor al lui Tottenham Hotspur. Platforma Evening Standard anunță că președintele lui Spurs, Daniel Levy poartă discuții cu mai mulți tehnicieni pentru a le oferi postul de manager al londonezilor.

Între cei vizați se numără și Nuno Espirito Santo, care a anunțat că nu va continua la Wolverhampton, dar și Graham Potter de la Brighton and Hove Albion este o țintă pentru Daniel Levy.

Sursa citată notează, însă, că numărul 1 al grupării de pe White Hart Lane l-ar fi ofertat și pe Steven Gerrard, proaspăt campion în Scoția cu Rangers, grupare pentru care evoluează și Ianis Hagi.

Cinci anrenori au refuzat-o până acum pe Tottenham (Mauricio Pochettino, Paulo Fonseca, Antonio Conte, Gennaro Gattuso și Julien Lopetegui), de când echipa a rămas fără antrenor după ce l-a concediat în aprilie pe Jose Mourinho.

26-06-2021
10:55

Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei se mută de la Soci la Sankt Petersburg

Începând din 2023, Marele Premiu de Formula 1 al Rusiei se va muta de la Soci (care l-a găzduit din 2014) pe circuitul „Igora Drive” de la Sankt Petersburg.

Proiectat de Hermann Tilke, „Igora Drive” se află la 54 de kilometri depărtare de Sankt Petersburg, se întinde pe o suprafață de 100 de hectare și are 10 trasee diferite, cu o lungime de 4,086 de kilometri.

26-06-2021
09:51

Egal amical la Brașov, între Farul și Rapid

Aflate în cantonament la Poiana Brașov, Farul Constanța și Rapid București au disputat, sâmbătă, un meci test. Întâlnirea, găzduită de Stadionul Tineretului din Brașov, s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Giuleștenii au deschis scorul încă din minutul 6. Sefer a profitat de o gafă a lui Lazăr, a pătruns frontal și a șutat violent, cu stângul, în plasa porții lui Tordai.

”Marinarii” au fost mult mai incisivi în repriza a doua. În minutul 50, Ghiță a trimis mingea în bară, iar în minutul 62 Casap a restabilit egalitatea de la punctul cu var.  

26-06-2021
08:48

Ethan Mbappe și-a prelungit cu trei ani contractul cu PSG

Ethan Mbappe (15 ani), fratele mai mic al internaționalului franvez Kylian Mbappe, și-a prelungit cu trei contractul cu PSG. El a crescut în academia echipei pariziene și a semnat un nou angajament, valabil până în 2024. Alături de Ethan, și-a prelungit contractul o altă tânără speranță a clubului, Senny Mayulu, în vârstă tot de 15 ani.

„Paris Saint-Germain este încântată să anunțe semnarea unui contract de către doi dintre tinerii jucători parizieni, pentru încă trei sezoane. Născuți în 2006, aceste două talente au fost până acum la academia noastră. Acum vor mai juca la acest club pentru cel puțin încă trei sezoane (2021-2022, 2022-2023, 2023-2024). Clubul le urează mult succes în tricoul lui Paris Saint-Germain”, anunță PSG pe canalele oficiale de social media.

26-06-2021
07:31

Ilie Poenaru și-a prelungit angajamentul cu Academica

Antrenorul Ilie Poenaru și conducerea clubului Academica Clinceni au bătut palma pentru încă un an de colaborare. Tehnicianului îi expira vechea înțelegere la finalul acestei luni. Poenaru a fost dorit și de Gigi Becali la FCSB, dar mutarea nu s-a concretizat și antrenorul a parafat un nou acord cu gruparea din Ilfov.

”Nu pot spune că a fost totul lapte şi miere, dar toate discuțiile, fie ele şi în contradictoriu, au dus la rezultatele din sezonul trecut. Ne dorim ne batem din nou la primele șase. Vom munci pentru asta. 

Un alt obiectiv pentru acest sezon este creşterea copiilor. Să promovăm cât mai mulţi tineri pentru a putea să ne autofinanţăm. Bineînţeles că performanţa din sezonul precedent obligă, dar eu nu am o problemă cu presiunea. Mie îmi place. Mă motivează foarte mult. Îmi plac provocările de genul acesta”, a declarat Ilie Poenaru.

26-06-2021
07:24

Mancester City oferă 110 milioane de Lire Sterline și pe Raheem Sterling pentru Harry Kane

Căpitanul naționalei Angliei, Harry Kane, este tot mai aproape de Manchester City. Managerul ”cetățenilor”, Pep Guardiola, este dispus să plătească 110 milioane de Lire Sterline pentru vedeta lui Tottenham Hotspur.

Ca să arate că intențiile sale sunt cât se poate de serioase, manager spaniol l-ar include în tranzacție și pe Raheem Sterling, colegul din atacul Angliei, al lui Kane.

Gabriel Jesus și Aymeric Laporte sunt alți doi jucători pe care Manchester City i-a inclus pe lista jucătorilor care ar putea ajunge la Spurs, în tranzacția care îl vizează pe Harry Kane.

Raluca Olaru, prima finală pe iarbă din carieră

Jucătoarea de tenis Raluca Olaru s-a calificat în prima finală a unui turneu WTA pe iarbă. Românca, alături de partenera ei de dublu, ucraineanca Nadiya Kichenok s-au calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Bad Homburg.

În penultimul act al turneului din Germania, Olaru și Kichenok au obținut o victorie în minimum de seturi în fața perechii Vivian Heisen/Kveta Peschke (Germania/Cehia), scor 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT

Pentru această performanță Olaru și Kichenok și-au asigurat un premiu în valoare de 4.838 de euro şi 180 de puncte WTA, la dublu. Dacă se vor impune în fața perechii Darija Jurak/Andreja Klepac (Croația/Slovenia), cap se rerie numărul 1, Raluca Olaru și Nadiya Kichenok vor încasa un cec în valoare de 8.306 euro şi 280 de puncte WTA.