Sport

Mihai Stoica e tranșant: ”FCSB e Steaua! Noi avem 98% din suporteri și ei 2%”

Succesul vicecampioanei FCSB în fața marii rivale Dinamo, scor 6-0, în ultimul meci din Liga 1, a reprezentat un nou motiv de ironii pentru managerul sprtiv Mihai Stoica, la adresa echipei Armatei.
15.09.2021 | 17:27
Mihai Stoica e transant FCSB e Steaua Noi avem 98 din suporteri si ei 2
ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a pronunțat procente devastatoare, cu un impact pe măsură, în ceea ce privește identitatea celor două echipe prinse în scandalul dintre Gigi Becali și reprezentanții CSA Steaua.

Oficialul vicecampioanei a ținut să precizeze că echipa patronată de Gigi Becali a adunat 70.000 de suporteri în tribune, la ultimele două partide, pe când echipa Armatei are o medie de aproximativ 3.000 de fani per meci, acasă.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica: ”Sigla aia am făcut-o eu”

Managerul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, este euforic după ultimul succes al echipei finanțate de Gigi Becali. Victoria istorică în fața marii rivale Dinamo, scor 6-0, a deschis noi orizonturi în duelul cu CSA Steaua.

”Ne numim FCSB, dar eu îi spun Steaua, dar toată lumea spune că asta e cel mai important rezultat din 1998. Am avut 70.000 de spectatori în două meciuri.

ADVERTISEMENT

Noi avem 98% din suporteri și ei 2%. Vrei să îți arăt un sondaj? Steaua e Claudiu Keșeru, Forin Tănase, Olaru, nu Bărbulescu sau….

Sigla aia am făcut-o eu! Hotărârea judecătorească nu trebuie să fie neapărat corectă! Eu am fost înainte și după 2003. Poate s-a schimbat ceva în 1998, dar asta e cu totul altceva.

ADVERTISEMENT

Pentru mine FCSB e Steaua. Și pentru cei 36.147 de spectatori. Dacă juca Dinamo cu x sau y nu venea atâta lume”, a spus Mihai Stoica la Digisport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

MM Stoica, un nou atac la conducerea CSA

Mihai Stoica a reiterat faptul că, deși clubul pe care îl reprezintă a solicitat încă din luna iunie să-i fie permis accesul pe noul stadion din Complexul Sportiv Ghencea, reprezentanții Armatei profită de lacunele legislative pentru a trage de timp și, implicit, pentru a se opune organizării de meciuri pe Stadionul Steaua de către FCSB.

ADVERTISEMENT

”Se înțelege că se caută mijloace legale să nu fim primiți. Asta este senzația mea. Nu cred ca Armata ar trebui să se ocupe de fotbal. Ca să dai peste un milion de euro și să te bată Carmen București, mie mi se pare o chestie penală”, a mai spus MM Stoica, la Digisport.

Reacția oficialului FCSB vine după ce conducerea CSA a răspuns solicitării clubului finanțat de Gigi Becali, cu privire la dreptul de a organiza meciuri în Ghencea.

”Cu referire la solicitarea formulată de FCSB privind închirierea stadionului Steaua pentru desfășurarea de meciuri oficiale ale echipei FCSB, vă comunicăm că am primit o astfel de cerere.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii, astfel încât am răspuns că, închirierea stadionului se va face, după analizarea detaliată a fiecărei solicitări și cu respectarea prevederilor legale în vigoare, aplicabile în acest domeniu”, se arată în comunicatul oficial al CSA Steaua, semnat de Ștefan Răzvan Bichir, comandantul clubului Armatei.

CSA Steaua a sesizat CNA împotriva comentatorului sportiv Emil Grădinescu

Jurnalistul Emil Grădinescu, comentator sportiv al Telekom Sport, a fost acuzat de reprezentanții CSA Steaua că a folosit în repetate rânduri numele ‘Steaua’ sau ‘steliștii’, referindu-se la trupa lui Edi Iordănescu, deși instanța a hotărât că numele Steaua îi revine clubului Armatei care evoluează în Liga 2.

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, CSA Steaua a anunțat că a reclamat la CNA postul Telekom Sport în urma comentariului lui Emil Grădinescu de la derby-ul FCSB – Dinamo în care a folosit în repetate rânduri numele ‘Steaua’ sau ‘steliștii’ pentru f0rmația din Liga 1.

”Clubul Sportiv al Armatei Steaua a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și somat postul de televiziune Telekomsport pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) și (3) din Legea Autovizualului nr. 504/2002 de către postul de televiziune TELEKOMSPORT cu ocazia meciului de fotbal din Liga I, FCSB – Dinamo București din data de 12.09.2021.

Comentatorul meciului, Emil Grădinescu a folosit în timpul transmisiei în direct denumirea Steaua cu referire explicită la formația FCSB care este înscris la LPF cu numele oficial Fotbal Club FCSB.

Echipa Steaua București, în actualul sezon competițional, nu evoluează în Liga I de fotbal, dezinformarea fiind evidentă. CSA STEAUA este singura în drept să folosească denumirea și logo-ul ‘Steaua/Steaua București’. În prezent aceasta evoluează în Liga a II-a.

Considerăm că postul de televiziune vizat nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună știință o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate și deținute de clubul nostru.

CSA Steaua nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România.

Mai mult decât atât vă rugăm să țineți cont de prevederile legislației naționale privind respectarea hotărârilor judecătorești, și a normelor ce reglementează apărarea relațiilor sociale prin înfăptuirea justiției”, se menționează în comunicatul postat pe site-ul CSA Steaua.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – FCSB: 1,26 este cota pentru „total goluri FCSB: sub 2,5”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT