Sport

Mihai Stoichiță cere liniște înainte de Armenia – România. ”Parcă suntem la revoluția franceză, tăiem capete”

România întâlnește Armenia pe noul stadion Steaua în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar. Meciul este decisiv pentru ”tricolori” în încercarea de a încheia meciurile de calificare pe locul secund în grupa J.
11.10.2021 | 11:41
Mihai Stoichita cere liniste inainte de Armenia  Romania Parca suntem la revolutia franceza taiem capete
ADVERTISEMENT

”Liniște” este cuvântul de ordine din cantonamentul echipei naționale înaintea duelului de luni seara cu Armenia din preliminariile CM 2022.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, crede că Mirel Rădoi și elevii lui trebuie în primul rând să securizeze victoria în jocul cu Armenia și abia apoi să se gândească la golaveraj, element de departajare extrem de important.

ADVERTISEMENT

Mihai Stochiță: ”Rezultatele indirecte nu le putem controla, pe ale noastre da”

În ciuda evoluțiilor oscilante și a rezultatelor obținute în precedentele partide din preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor, România este în cărțile calificării, după jocurile de baraj, și acest lucru ar trebui să-i motiveze pe jucătorii lui Mirel Rădoi.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, spune că meciul cu Germania trebuie uitat de jucători, care trebuie să se focuseze pe obținerea ultimelor 9 puncte disponibile.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să mizăm pe o victorie în meciul cu Armenia. Să nu uităm că întâlnim o echipă revelație a acestei grupe. În primul rând trebuie să ne asigurăm victoria, apoi vedem dacă putem face și golaveraj.

Rezultatele indirecte nu putem să le controlăm, dar rezultatele noastre putem să le controlăm. Ne trebuie 9 puncte, la asta trebuie să se gândească echipa. Noi parcă suntem la Revoluția Franceză, tăiem capete după meciul cu Germania”, a spus Mihai Stoichiță, într-o intervenția la PRO X.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului cu Armenia, de pe stadionul Steaua, România ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei J, dar o victorie luni seara, coroborată cu un eșec al Macedoniei de Nord cu Germania, ar duce naționala lui Mirel Rădoi pe locul 2.

Mihai Stoichiță: ”Andrei Ivan nu e așa sensibil, nu are nicio presiune”

Oficialul FRF a adăugat că atmosfera din cantonamentul echipe naționale este una pozitivă și că Andrei Ivan, omul în cârca căruia s-a pus eșecul cu Germania, din cauza unei greșeli de marcaj la o lovitură de colț, nu este afectat de critici.

ADVERTISEMENT

”E o discuție inutilă despre ce s-a întâmplat la meciul cu Germania. Eu am stat de vorbă cu toată lumea și le-am spus că meciul acesta trebuie uitat, următorul este cel mai important mai ales că are această încărcătură.

Andrei Ivan nu este încărcat, nu simte nicio presiune. Mirel l-a încurajat, greșelile sunt inerente. Noi facem un caz din orice.

A fost o greșeală cum se întâmplă oriunde în lume, dar Andrei e trecut prin toate, nu e așa sensibil. El are calități extraordinare trebuie doar să și le pună în valoare”, a mai spus Stoichiță, pentru sursa citată.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Armenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT