News

Când trece vaccinarea anti-Covid la medicii de familie? Precizările făcute de secretarul de stat Andrei Baciu

Medicul Adrian Baciu a anunțat că medicii de familie vor fi singurii care vor asigura imunizarea împotriva Covid-19, centrele de vaccinare urmând să fie desființate.
19.04.2022 | 12:02
Cand trece vaccinarea antiCovid la medicii de familie Precizarile facute de secretarul de stat Andrei Baciu
Marcel Ciolacu despre scandalul dozelor de vaccin contra COVID-19: Vrem să știm dacă a fost prostie sau hoție
ADVERTISEMENT

Dr. Andrei Baciu, secretar de stat al Ministerului Sănătății, a anunțat pe pagina sa de Facebook o modificare a abordării autorităților în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva Covid-19.

Medicii de familie vor asigura imunizarea împotriva Covid-19

După cum a transmis medicul Andrei Baciu, Guvernul va aplica o nouă politică de vaccinare începând cu 1 iulie. Până atunci, persoanele care vor să se imunizeze împotriva Covid-19 vor putea face acest lucru în centrele de vaccinare, dar și la medicii de familie.

ADVERTISEMENT

“Pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie.

Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie”, transmite dr. Andrei Baciu.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai adăugat că de la 1 iulie, centrele de vaccinare din țară vor fi închise, această sarcină urmând să revină în mod exclusiv medicilor de familie.

“Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie”, a mai adăugat secretarul de stat.

ADVERTISEMENT

La finalul mesajului său, dr. Baciu a ținut să le transmită celor care îl urmăresc că serurile anti-Covid sunt cea mai bună formă de protecție împotriva acestei afecțiuni.

Centrele de vaccinare vor fi închise de la 1 iulie

Discuțiile legate de trecerea vaccinării la medicii de familie au început să apară în spațiul public de la începutul acestui an, fiind reglementată printr-o Ordonanță de Urgență adoptată în luna martie.

ADVERTISEMENT

Ordonanța prin care era reglementată această modificare a campaniei de vaccinare împotriva Covid mai prevede că acesta urmează să fie finanțată din bugetul Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT