Fotbal intern

VIDEO 1997 / Peluza ardea, iar Ţălnar îl pălmuia pe Argăseală

Unul dintre meciurile memorabile ale istoriei Derbyului de România în ultimii 20 de ani este cu siguranţă cel disputat în returul sezonului 1996/1997. Cele două formaţii se aflau în situaţii...
11.08.2013 | 11:58
VIDEO 1997  Peluza ardea iar Talnar il palmuia pe Argaseala
"Cîinii" se laudă că au ars peluza din Ghencea, steliştii susţin că a fost doar un accident.

Unul dintre meciurile memorabile ale istoriei Derbyului de România în ultimii 20 de ani este cu siguranţă cel disputat în returul sezonului 1996/1997. Cele două formaţii se aflau în situaţii asemănătoare cu cele din acest moment: Steaua defila în campionat şi la finalul acelui campionat urma să cîştige al cincilea titlu consecutiv, în timp ce Dinamo începea să reconstruiască echipa după ani de secetă, pe bancă fiind Cornel Ţălnar.

Antrenorul “cîinilor” a fost chiar personaj principal într-un moment încins al partidei, atunci cînd după primul gol al roş-albaştrilor a cerut vehement un ofsaid la Ciocoiu, marcatorul Stelei. Victima lui Ţălnar a fost unul dintre tuşierii partidei, nimeni altul decît Valeriu Argăseală, preşedintele CA al echipei din Ghencea. Scorul final a fost 3-1, după ce acelaşi Ciocoiu a majorat diferenţa, Mihalcea a readus Dinamo în joc, iar apoi, după o serie de ocazii ratate de oaspeţi, Denis Şerban a închis tabela.

La pauza meciului s-a petrecut şi evenimentul pe care fanii roş-albilor îl sărbătoresc şi astăzi. Ultraşii lui Dinamo au introdus în stadion cantităţi considerabile de combustibil, pe care l-au camuflat în cutii de Coca Cola, iar ulterior au incendiat o parte din peluza unde fuseseră poziţionaţi. Evident, au fost evacuaţi la pauză, însă momentul a rămas şi acum în istorie.