Life

20 de ani de la atentatele de la World Trade Center! Ce obiect banal i-a salvat viața lui Adrian Păunescu, aflat la New York? Video

Acum 20 de ani, atentatele de la World Trade Center din New York au șocat întreaga lume, au provocat războaie cu terorismul și mii de decese ale unor oameni nevinovați. Și, la un pas de moarte au fost atunci și cei din familia lui Adrian Păunescu.
11.09.2021 | 10:00
20 de ani de la atentatele de la World Trade Center Ce obiect banal ia salvat viata lui Adrian Paunescu aflat la New York Video
ADVERTISEMENT

Andrei Păunescu, fiul regretatului Adrian Păunescu, a dezvăluit, la 20 de ani de la cumplitele atentate care au distrus Turnurile Gemene din New York, că întreaga familie a lor a fost la un pas de moarte la acea vreme.

Familia Păunescu programase vizita la Turnurile Gemene chiar pentru ziua de 11 septembrie

Mai exact, pentru ora 9.00 a dimineții zilei fatidice de 11 septembrie, familia lui Adrian Păunescu programase o vizită la World Trade Center din New York.

ADVERTISEMENT

Iar asta ar fi însemnat, aproape sigur, și moartea lor, având în vedere că, la acea oră, două avioane, deturnate de teroriști, au izbit în plin cele două turnuri care, câteva ore mai târziu, s-au prăbușit, spre groaza întregii lumi care urmărea, sideră, în direct, cumplitul eveniment.

Doar că, așa cum a dezvăluit Andrei Păunescu printr-o postare pe Youtube un gest banal le-a salvat viața, familia marelui poet nereușind să ajungă la ora stabilită la World Trade Center din New York.

ADVERTISEMENT

”Această chitară, cumpărată cu mai puțin de o zi înainte de atentatele de la 11 septembrie a salvat viața familiei Păunescu (Adrian, Andrei, Ana-Maria) . Datorită ei am prelungit spectacolul din seara de 10 septembrie și nu ne-am putut trezi să ajungem la Gemenii WTC pe 11 septembrie, la ora 9.00, așa cum era planificat”, spune, pe contul său de Youtube, Andrei Păunescu.

Adrian Păunescu, mărturie plină de emoție, despre atentate

Scăpat ca prin minune de atentatele de la Turnurile Gemene, Adrian Păunescu a fost contactat, la acea vreme, de Radio România Actualități, pentru o relatare plină de emoție a evenimentelor.

ADVERTISEMENT

Și, în stilul caracteristic, a și făcut-o, moment surprins pe peliculă de fiul acestuia, Andrei, și publicat în filmulețul postat pe contul său de Youtube.

”Civilizația tremură de groază

Sub fantomatic șoc aerian

Statuia Libertății lăcrimează

Spălându-și tristă rănile în ocean”, sunt versurile făcute pe loc de Adrian Păunescu în relatarea lui pentru Radio România cu privire la atentatele de la Turnurile Gemene din 11 septembrie 2001.

ADVERTISEMENT

Atentatul de la World Trade Center s-a soldat cu mii de decese

Atentatul terorist de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, pus la cale de 19 luptători ai organizației al- Qaida a rămas în istorie drept cel mai grav, cel mai sângeros atentat din istoria Statelor Unite ale Americii, el fiind cauza războiului din Afganistan.

Atentatul, care avea un plan mai complex și urma să lovească și clădirea Capitoliului cu un al treilea avion deturnat, dar care a fost oprit de pasagerii din el și s-a prăbușit fără să își atingă ținta, precum și atacul asupra laturii vestice a Pentagonului, a provocat aproape 3000 de decese.

Mai mult, amploarea și tragedia atacului pus la cale de un comando al organizației al- Qaida a condus la moartea altor zeci de mii de oameni în războiaiele duse împotriva terorismului de Statele Unite și aliații ei.

De altfel, abia la jumătatea lunii august a acestui an, războiul din Afganistan, pornit împotriva țării care adăpostea și antrena comandouri teroriste, s-a sfârșit, retragerea Statelor Unite și a aliaților ei de acolo terminându-se, dramatic, pe data de 31 august, reinstaurarea regimului provocând o nouă tragedie umanitară.

ADVERTISEMENT