Fotbal intern

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Mesajul lui Cosmin Contra: „Sper să își dea și străinii seama”. Video

05.10.2020 | 12:23
20 de ani de la moartea lui Catalin Hildan Mesajul lui Cosmin Contra Sper sa isi dea si strainii seama Video
ADVERTISEMENT

Au trecut 20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, iar suflarea dinamovistă nu și-a uitat legenda. Luni, 5 octombrie 2020, lotul dinamovist a mers la Brănești, la mormântul Unicului Căpitan.

În frunte cu Cosmin Contra, jucătorii dinamoviști și staff-ul tehnic au mers la mormântul lui Cătălin Hîlldan și s-au recules preț de câteva minute.

ADVERTISEMENT

Antrenorul alb-roșiilor a oferit un discurs emoționant prin care a dorit să mobilizeze actualii jucători dinamoviști, dar și să aducă un omagiu fostului său coleg de la Dinamo și echipa națională.

20 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan. Mesajul emoționant al lui Cosmin Contra

În data de 5 octombrie 2000, Cătălin Hîldan se stingea din viață în timpul unui amical disputat de Dinamo la Oltenița. În vârstă de doar 24 de ani, fostul mijlocaș suferea un stop cardiac pe teren, iar medicii nu reușeau să îl mai salveze.

ADVERTISEMENT

După 20 de ani, suporterii dinamoviști nu l-au uitat și mențin vie amintirea celui care le-a devenit simbol. Principala peluză a fanilor îi poartă numele, chipul său apare pe tricourile de joc și pe autocarul echipei, în timp ce în vestiarul dinamovist există un scaun care îi este dedicat și pe care nu se așază nimeni, niciodată.

Astăzi, 5 octombrie 2020, ca în fiecare an, lotul lui Dinamo, staff-ul tehnic și cel administrativ au mers la Brănești, acolo unde este înmormântat Hîldan, pentru a-i aduce un omagiu Unicului Căpitan. Cu lacrimi în ochi, antrenorul Cosmin Contra a vorbit despre fostul său coleg și a transmis un mesaj puternic actualilor fotbaliști de la Dinamo.

ADVERTISEMENT

„Este o zi foarte grea pentru cei care l-au cunoscut. În special pentru mine. Au trecut 20 de ani, parcă ieri eram la națională și luptam pentru culorile astea. Am fi vrut să câștigăm în derby și să îi dedicăm victoria, dar sperăm ca pe viitor să îi putem dedica reușitele noastre.

Am multe amintiri cu Cătălin, a fost un caracter deosebit. L-am cunoscut în 1994, pe când eram juniori, iar apoi am jucat împreună la Dinamo și la națională. Marin Hîldan a pus mult suflet în toate, pune în continuare, iar trecerea în neființă a lui Cătălin rămâne greu de acceptat pentru el și toată suflarea dinamovistă.

ADVERTISEMENT

Sper să își dea și jucătorii străini seama de importanța lui Cătălin Hîldan pentru suflarea dinamovistă acum, că au venit la mormântul lui. Sunt sigur că se bucură de fiecare victorie a echipei, de acolo de unde este”, a spus Cosmin Contra după ce a vizitat mormântul fostului mijlocaș dinamovist

Cosmin Contra despre Cătălin Hîldan

Geplaatst door DoarDinamo op Maandag 5 oktober 2020

Și suporterii merg la Brănești. Cornel Dinu, editorial tulburător: „Trebuia să fie încă printre noi”

Nu doar oamenii de la prima echipă a lui Dinamo și conducătorii clubului vor merge la Brănești. Ca în fiecare an, suporterii din Peluza Cătălin Hîldan vor merge în număr semnificativ la cimitirul din localitatea în care încă locuiește Marin Hîldan, tatăl lui Cătălin.

„,,Unicul căpitan” merită gânduri bune din partea tuturor câinilor! Anunț important pentru cei care mergeți astăzi la Brănești, după vizita de la Căpitan nu ne mai oprim si la casa părintilor lui. Vom recupera in februarie!”, au scris fanii.

,,Unicul căpitan" merită gânduri bune din partea tuturor câinilor!Anunț important pentru cei care mergeți astăzi la…

Geplaatst door Peluza Catalin Hildan-Dinamo op Zondag 4 oktober 2020

Și în februarie merg suporterii dinamoviști la Brănești, în fiecare an. În data de 3, aceștia merg să îl omagineze pe Cătălin Hîldan cu ocazia zilei sale de naștere și petrec ore bune la casa părinților săi, unde îl consolează pe Marin Hîldan.

Un alt simbol dinamovist și-a amintit printre lacrimi de Cătălin Hîldan, cel care i-a fost elev și reprezentant în teren din postura de căpitan. Este vorba despre Cornel Dinu, legenda alb-roșie, care a scris un editorial emoționant în care a amintit contextul dispariției lui Hîldan:

„Florentin Petre ieșise cu hepatită C, l-am oprit de la joc, rezultatele lui Cătălin erau incerte, era și el suspect tot de nenorocita aia de hepatită C, era o creștere a bolii în toată țara. Așa că analizele lui trebuiau repetate.

(…)Cătălin nu trebuia să joace… Cătălin n-a fost scos nici măcar la pauză… din ce știu n-a vrut el, era nebun să joace pentru Dinamo orice fel de meci… și trăznetul ceresc l-a lovit… ne-a lovit pe toți…

(…)Și l-am tratat pe Florentin Petre opt luni de zile cu interferon datorită excepționalului profesor universitar doctor Dan Georgescu, care l-a „reparat” pe Florentin cu acest interferon administrat de trei ori pe săptămână. Și-acum Florentin este lângă noi. Așa cum ar fi trebuit să fie și Cătălin dacă era oprit de la efort atunci…”, a scris Mister.

Pentru Dinamo, Cătălin Hîldan a evoluat în 136 de meciuri și a înscris șase goluri. El are și opt aparții în tricoul naționalei României, iar până la 24 de ani reușise să cucerească două cupe ale României și un titlu de campion cu Dinamo. După moartea sa, peluza nord a stadionului Dinamo i-a preluat numele, iar numărul 11 a fost definitiv retras de la clubul alb-roșu.

 

 

 

ADVERTISEMENT