Life

20 de secrete pe care angajații hotelului nu ți le spun niciodată. Ar fi bine să le știi înainte să faci o rezervare

Există numeroase secrete pe care angajații hotelului nu le vor spune niciodată. De unele dintre ele ar fi bine să ții cont înainte de a face o rezervare.
07.05.2023 | 09:15
20 de secrete pe care angajatii hotelului nu ti le spun niciodata Ar fi bine sa le stii inainte sa faci o rezervare
20 de secrete pe care angajații hotelului nu ți le spun niciodată. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există anumite secrete legate de un sejur perfect pe care angajații hotelului nu ți le vor spune niciodată. Știai că poți să chemi pe cineva să îți facă patul, ori să îți aducă prosoape? Iar acestea sunt doar o parte din cele 20 de secrete pe care trebuie să le știi.

20 de secrete pe care angajații hotelului nu ți le spun niciodată

Printre altele, la hotel poți să te simți mult mai bine ca acasă. Pentru a face acest lucru însă, este bine să știi ce servicii secrete poți solicita. De asemena, ține cont că unele lucruri nu sunt ceea ce par a fi. În primul rând, check-out-ul standard este de obicei în jurul orei 11 dimineața, în timp ce check-in-ul este de obicei la mijlocul după-amiezii.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că angajații hotelului au o fereastră mică pentru a curăța între 10 și 30 de camere. Potrivit Travel.com, aceștia ar putea avea la dispoziție doar 15 minute pentru a curăța fiecare cameră, un proces care presupune schimbarea prosoapelor și a lenjeriei de pat, dar și înlocuirea paharelor și a ceștilor de cafea.

De asemenea, în tot acest timp trebuie făcută și verificarea și reaprovizionarea minibarului și eliminarea gunoiului. Având în vedere criza de timp, este puțin probabil o cameră să fie chiar atât de curată.

ADVERTISEMENT

Un alt secret pe care puțini îl știu e că faimoasa cuvertură de pe pat nu se spală atât de des. Mai exact, este foarte posibil ca o cuvertură de pat de hotel să fie schimbată doar de patru ori pe an. Sau cel puțin așa a declarat pentru CNN Reneta McCarthy, un fost manager de menaj pentru un mare lanț hotelier american.

Cum poți să primești o cameră mai mare, la același preț

În top 20 de secrete pe care mulți angajați nu le spun avem câteva legate de prețul pentru o cameră. În cazul nu care nu știai, dacă suni la hotel ai șansa să plătești un preț mai mic pentru o singură cameră. În primul rând hotelurile apelează la site-urile de rezervări, iar asta costă. Unele plătesc un comision de până la 25 la sută pentru acest lucru, iar de aici și prețul mai mare.

ADVERTISEMENT

Și recomandările dintr-un hotel se plătesc, chiar dacă despre acest lucru nu se prea vorbește. De asemenea, un alt lucru puțin știut este cel legat de raiting și de numărul de stele. Mai exact, ratingul de stele de la oaspeții de pe aplicații devine mai important decât sistemul oficial de clasificare a stelelor. Dacă hotelul afișează un rating de 4 stele, dar oaspeții îl evaluează cu o stea, ia în considerare posibilitatea de a căuta altceva.

Unul dintre multele secrete ale angajaților din hoteluri este cel legat de upgrade-ul camerei. Mai exact, pentru a obține o cameră mai mare, ori cu o vedere mai frumoasă, nu trebuie decât să ceri o ”cameră de colț”. Potrivit Daily Mail, camerele care se află pe colț sunt mai mari decât celelalte camere. Și vestea bună este că nu sunt nici mai scumpe.

ADVERTISEMENT

De ce trebuie să ajungi mai devreme la hotel. Secrete pe care nu le-ai fi știut niciodată

Un alt lucru care merită știut este că dacă ajungi mai devreme la hotel, te bucuri de avantaje suplimentare. Mai exact, dacă ajungi atunci când camerele sunt pregătite și inventariate pentru ziua respectivă, poți obține o cameră mai frumoasă.

Unul dintre aspectele negative ale unui sejur la hotel este senzația inevitabilă de a nu ajunge să plătești mai mult. Cu toate acestea, dacă suni și soliciți facilități de bază înainte de sejur, scapi de aceste gânduri. De asemenea, la checkout, verifică nota de plată pentru a te asigura că ai primit ceea ce ți s-a promis.

Din topul celor 20 de secrete mai face parte și tratamentul special pentru oaspeții frecvenți. Astfel, dacă mergi des în același hotel, vei vedea numeroase oferte doar pentru tine. Un alt lucru interesant este cel în care oaspeții ajung să fie dați afară dacă hotelul este prea plin.

De ce ajung unii oaspeți să fie mutați dintr-un hotel în altul

Potrivit The Points Guy, unele hoteluri pot suprasolicita în mod intenționat camerele pentru a “maximiza profiturile în fața inevitabilelor neprezentări, la fel ca la companiile aeriene”. Acest lucru poate duce la o situație în care un oaspete cu o rezervare este mutat, iar hotelul ajunge să îi plătească o cazare în altă parte.

Iar dacă obișnuiești să uiți lucruri la hotel, află un secret interesant despre asta. Poate nu știai, dar menajerele revendică obiectele pierdute ori găsite. În general, este o politică normală ca menajerele de hotel să raporteze orice obiecte pe care le găsesc lăsate într-o cameră după ce un oaspete face check-out. Dacă obiectele rămân nerevendicate pentru o anumită perioadă de timp, unele hoteluri le permit cameristelor le păstreze.

Te-ai gândit vreodată că în camera de hotel unde stai s-a produs un deces? Acesta este unul dintre multele secrete pe care angajații nu le vor spune niciodată clienților. Potrivit bestlifeonline.com, oamenii mor în camerele de hotel mult mai des decât crezi, fie din cauze naturale sau de altă natură.

Evident, personalul hotelului este instruit să păstreze confidențailitatea. Aceste informații sunt strict controlate atât pentru a preveni publicitatea negativă, cât și “turismul întunecat” din partea celor care ar putea dori să se cazeze într-un hotel, sau chiar într-o cameră, în care a murit o celebritate.

Unde se lasă, de fapt, bacșișul. Două secrete pe care nu le-ai luat în calcul până acum

Un alt lucru pe care mulți nu îl iau în calcul este cel legat de bacșișul menajerelor. În mod normal, acestea trebuie plătite în fiecare seară. O regulă de bază este de 5 dolari pe zi pentru hotelurile de trei stele, 10 dolari pe zi pentru cele de patru stele și 20 de dolari pe zi pentru cele de cinci stele.

Unde se lasă bacșișul? Aici ajungem la altul dintre multele secrete ale angajaților. În general, acesta trebuie pus sub pernă, alături de un bilet, astfel încât să se știe clar cui îi este destinat. Alte secrete interesante ale angajaților de hotel sunt cele legate de meniul pentru copii. Sunt bucătării în care se poate face o astfel de farfurie, poate chiar și cu o reducere de preț.

Un alt lucru interesant este cel legat de camera hotel aleasă. Ai obținut o cameră de hotel ieftină pe un site web? Nu uita că angajații știu că ai făcut o afacere și vor egala ceea ce ai plătit cu o cameră pe măsură. Astfel, nu te aștepta la ceva incredibil.

Cum poți să faci rost de o cazare mai ieftină, în același oraș

Dacă mergi într-o vacanță mai trebuie să știi și că hotelurile deținute de proprietari independenți nu sunt la fel de scumpe ca lanțurile hoteliere care au politici ample. De asemenea, alegând un hotel independent, te simți mai conectat la cartierul în care te cazezi.

Alte secrete interesante ale angajaților din hoteluri sunt legate de prețuri. Dacă vrei să mergi într-un oraș mare, atunci ai grijă ce hotel alegi. Cele din centru vor fi cu mult mai scumpe. De cealaltă parte, dacă alegi o zonă în care ai aproape un metrou, dar ceva mai departe de centru, economisești sume destul de mari.

Dacă nu ai fost mulțumit de cazare, află că un alt secret al angajaților este legat de reclamațiile amiabile. Mai exact, dacă te nemulțumește ceva, nu trebuie decât să spui acest lucru la recepție. De cele mai multe ori, angajații fie vor putea să rezolve singuri problema, fie vor chema oameni care pot soluționa aceste situații.

ADVERTISEMENT
Tags: