News

200 de persoane caută un copil de șapte ani dat dispărut de părinți, la Arad

10.01.2021 | 11:01
200 de persoane cauta un copil de sapte ani dat disparut de parinti la Arad
ADVERTISEMENT

Un copil de 7 ani din satul Vânători, județul Arad, dat dispărut sâmbătă seara, este căutat în această dimineață de aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari.

Băiatul a plecat sâmbătă dimineață la joacă în sat și nu s-a mai întors acasă, mama copilului sesizând dispariția la 112 abia la ora 19.00, potrivit ISU Arad.

ADVERTISEMENT

Pe timpul nopţii, căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius, au mai precizat reprezentanții ISU Arad, citați de Agerpres.

Copilul provine dintr-o familie nevoiașă și are 12 frați

Băiețelul dispărut este căutat în această dimineață de aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat, pentru Agerpres, că operaţiunea de căutare a continuat în zona localităţii Vânători şi pe parcursul nopţii, când s-au alăturat mai multe forţe.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă a mai precizat că s-a acţionat pe o rază de circa 20 de kilometri de casa băiatului, cu ATV-uri, maşini de teren, câini antrenaţi şi camere de termoviziune.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a precizat că, pe timpul nopţii, căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui George Pleşca mama băiatului a apelat numărul unic de urgență 112 pentru a sesiza dispariţia abia sâmbătă la ora 19,00, deşi copilul era plecat de acasă de dimineaţă. Ea a spus că băiatul de 7 ani a plecat să se joace în sat şi nu s-a mai întors seara.

200 de persoane caută un copil de șapte ani dat dispărut de părinți, la Arad Foto: IPJ Arad

Autoritățile mai spun că unii localnici le-au declarat că băiatul a plecat, împreună cu alţi copii, la o stână de oi de la marginea satului, fiind duşi acolo de un localnic. Copilul s-ar fi îndepărtat de grup la un moment dat şi nu a mai fost găsit.

ADVERTISEMENT

Pe lângă voluntarii din zonă, printre cele 200 de persoane care participă la căutări se numără și echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi ISU. În funcţie de condiţiile meteo, autorităţile ar putea folosi la căutări un elicopter şi drone.

Băiețelul dispărut face parte dintr-o familie nevoiașă cu 13 copii a declarat sâmbătă Tiberiu Haasz, primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vănători.

ADVERTISEMENT