2000 de euro pentru „traficanţii” din reportajul Sky News. Suspecţii, ridicaţi de procurori

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
11/08/2016, 10:37
2000 de euro pentru „traficanţii” din reportajul Sky News. Suspecţii, ridicaţi de procurori

Răsturnare de situaţie în cazul reportajului Sky News despre presupuşii traficanţi de arme din România. Intermediarul întregii afaceri susţine că jurnalistul britanic ştia că cei pe care îi intervievează nu sunt infractori şi chiar i-ar fi plătit să apară în înregistrare. De altfel, şi replicile din material ar fi concepute chiar de jurnalistul britanic Stuart Ramsey. Intermediarul a fost reţinut de procurorii DIICOT, iar casele unor suspecţi sunt percheziţionate.

Au apărut primele imagini cu armele care aparţin presupuşilor traficanţi din reportajul Sky News. Armele de vănătoare ar fi fost deţinute legal. Ele au fost aduse la DIICOT.

Armele sunt de tip AK, una dintre arme este produsă în România, însă există o diferenţă foare mare între armele de asalt AK 47 şi armele de vânătoare.

Presupuşii traficanţi de arme din România ar fi primit de la jurnalistul britanic 2000 de euro pentru a apărea în acest material.

Interesul celor de la Sky News s-ar fi materializat în data de 18 iulie 2016, atunci când reprezentanţii postului ar fi sunat un român care lucra în Marea Britanie, cerându-i acestuia să le fie călăuză în România. Jurnaliştii doreau să realizeze un reportaj despre traficul de arme în Europa.

Aceasta a fost tema propriu-zisă comunicată românului care lucra în Marea Britanie. Jurnaliştii i-au spus însă că vor să arate şi modul în care românii, dar şi cetăţenii europeni se pot feri şi contracara acest trafic.

Pentru a realiza acest reportaj s-a stabilit o dată ulterioară la care reprezentanţii postului Sky News să ajungă pe aeroportul din Târgu Mureş. S-a întâmplat la 29 iulie, iar a doua zi, împreună cu călăuza română, s-au întâlnit cu presupuşii „traficanţi”. Jurnaliştii le-ar fi cerut persoanelor cu care s-au întâlnit să facă rost de două cagule şi să execute o filmare într-o zonă muntoasă.

Românul care a fost audiat de către anchetatori ar fi povestit că ar fi primit mai multe geci de camuflaj pe care ar fi trebuit să le poarte pe durata întregii filmării.

Dialogul din filmarea vizionată ar fi fost scris dinainte şi impus protagoniştilor filmării. Ei au fost puşi să înveţe acele replici chiar de reporterul care a efectuat acest reportaj. Locul de filmare – undeva în judeţul Mureş.

Reprezentanţii postului de televiziune Sky News au părăsit ţara noastră în data de 01 august.

Bărbatul care a făcut legătura între reporterii Sky News şi presupuşii traficanţi de arme a fost reţinut şi este audiat, iar casele persoanelor care apar în reportaj sunt percheziţionate. Intermediarul ar fi de fapt un jurnalist român freelancer, care trăieşte în Marea Britanie.

sursa: digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×