Fotbal international

2008, an magic pentru CFR Cluj și Dan Petrescu! E sezonul în care “Bursucul” s-a consacrat ca antrenor

04.11.2020 | 22:37
2008 an magic pentru CFR Cluj si Dan Petrescu E sezonul in care Bursucul sa consacrat ca antrenor
ADVERTISEMENT

Anul 2008 a fost unul magic pentru CFR Cluj și Dan Petrescu. Ardelenii debutau în grupele Champions League cu o victorie pe Stadio Olimpico împotriva Romei. În același sezon, Dan Petrescu s-a consacrat ca antrenor devenind campion cu Unirea Urziceni. 

12 ani mai târziu, CFR Cluj joacă din nou împotriva lui AS Roma pe Stadio Olimpico. De această dată în grupele UEFA Europa League. Meciul din 2008 este greu de uitat pentru ardeleni, fiind una dintre cele mai importante victorii din istoria echipei.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a reușit o victorie istorică împotriva lui AS Roma în primul meci din istoria echipei clujene în Champions League. Juan Culio a marcat o “dublă” de vis pe Stadio Olimpico și CFR s-a impus cu 2-1. Apoi, ardelenii au continuat forma foarte bună în Liga Campionilor cu o remiză împotriva lui Chelsea.

Anul magic pentru CFR Cluj şi Dan Petrescu! Ardelenii impresionau în Ligă, SuperDan pe plan intern

Chiar dacă la prima participare în Champions League CFR Cluj a încheiat grupa cu Chelsea, Roma și Bordeaux pe ultimul loc, victoria împotriva celor de la AS Roma rămâne una dintre cele mai frumoase din istoria echipei.

ADVERTISEMENT

În același an în care CFR Cluj reușea minunea de la Roma, fostul component al “Generației de Aur”, Dan Petrescu, se consacra ca antrenor. După experiențele la Sportul, Rapid și Wisla Cracovia, Petrescu a semnat cu Unirea Urziceni, echipă alături de care a urcat încet-încet în ierarhii din 2006.

Mihai Stoica,Dan Petrescu.

În anul 2009, Dan Petrescu reuşea primul său titlu de campion

Și sezonul 2008-2009 a fost unul cu adevărat magic pentru SuperDan. CFR Cluj câștiga în Champions League cu AS Roma și remiza cu Chelsea, în același timp în care Dan Petrescu aduna puncte pe plan intern pentru una dintre cele mai surprinzătoare campioane din istoria Ligii 1.

ADVERTISEMENT

La finalul sezonului 2008-2009, Unirea Urziceni reușea, cu Dan Petrescu pe bancă, să câștige primul său titlu în Liga 1 și să se califice, la rându-i, în grupele UEFA Champions League. Iar minunea Urziceni a continuat și pe plan european.

Jucătorii lui Dan Petrescu, zmei şi în Liga Campionilor

Dan Petrescu a reușit să adune 8 puncte în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni, după ce a reușit victorii cu Sevilla și Rangers. Din păcate pentru Dan Petrescu, Unirea a pierdut ultimul meci din grupei împotriva lui Stuttgart, decisiv pentru calificarea în primăvara europeană din Ligă.

ADVERTISEMENT

Așadar, atât pentru CFR Cluj cât și pentru Dan Petrescu anul 2008 a fost unul de excepție, iar 12 ani CFR Cluj, cu SuperDan pe bancă, se întoarce la locul faptei, pe Stadio Olimpico. După trei titluri la rând şi o primăvară europeană în sezonul trecut, lucrurile sunt mai agitate în acest moment la CFR.

Mariajul Dan Petrescu – CFR Cluj, aproape de final?

Dan Petrescu a ameninţat cu plecarea după meciul cu Roma, fiind nemulţumit de subiţirimea lotului şi de faptul că patronul nu i-a adus jucătorii pe care i-a dorit. Înaintea meciului, antrenorul s-a mai calmat şi a spus că vrea să îşi ducă înţelegerea la bun sfârşit, însă apele rămân să fie destul de agitate.

Înaintea meciului cu AS Roma, CFR Cluj este lider în grupa de Europa League după ce a reuşit să obţină patru puncte după primele două meciuri, 2-0 cu ŢSKA Sofia şi 1-1 cu Young Boys, la fel ca şi adversara.

“Meciul de la Roma va fi cu 15 gladiatori. Nu pot să îi las acum. Au nevoie de mine. Sper că după meciul cu Pitești să îmi încarc bateriile și să nu mai dau satisfacție adversarilor care cred că dacă eu voi pleca CFR va fi mai slabă și să îmi duc contractul până la final”, Dan Petrescu

  • 41 de ani avea Dan Petrescu în 2009 când a câştigat titlul cu Unirea Urziceni
  • 3 titluri consecutive a câştigat Petrescu alături de CFR Cluj 
ADVERTISEMENT
Tags: