Pariuri sportive

14 evenimente care au marcat sportul. 2014 de NEUITAT!

Se termină anul 2014. Am avut parte de meciuri fabuloase, surprize incredibile şi campioni neaşteptaţi. Indiferent de sport, de la fotbal la tenis, hobby-ul ne-a ţinut în faţa televizoarelor...
31.12.2014 | 00:05
14 evenimente care au marcat sportul 2014 de NEUITAT
ADVERTISEMENT

Se termină anul 2014. Am avut parte de meciuri fabuloase, surprize incredibile şi campioni neaşteptaţi. Indiferent de sport, de la fotbal la tenis, hobby-ul ne-a ţinut în faţa televizoarelor sau pe stadioane. Printre cele mai importante: Germania a cîştigat titlul mondial pe pămînt sud-american, Simona Halep a jucat o finală de Mare Şlem şi Real Madrid a intrat în istoria Ligii Campionilor.

1. 5 ianuarie: A murit Eusebio

Fostul atacant portughez Eusebio s-a stins din viaţă la începutul anului, după un stop cardiorespirator. A reuşit să facă istorie cu Benfica, alături de care a cîştigat o Ligă a Campionilor şi 11 titluri în Portugalia. Mai mult, a fost golgheterul Cupei Mondiale din 1966, cu nouă goluri.

ADVERTISEMENT

11

 

2. 13 ianuarie: Momentul lui Ronaldo

Graţie unui 2013 incredibil, Cristiano Ronaldo a oprit supremaţia lui Messi şi a cîştigat al doilea Balon de Aur din carieră. Portughezul l-a învins în finală pe Franck Ribery şi Leo Messi. Primul trofeu de acest gen l-a primit cînd evolua la Manchester United.

1

3. 13-26 ianuarie: Stan The Man & Minunea chineză

Australian Open, primul Mare Şlem al anului, a avut doi cîştigători surprinzători. La masculin, Wawrinka l-a bătut pe Nadal în finală, în timp ce la feminin chinezoaica Na Li a ridicat trofeul. Simona Halep a ajuns pînă în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Dominika Cibulkova.

ADVERTISEMENT

4. 2 februarie: Seattle rules!

Seattle Seahawks a cîştigat primul trofeu de campioană a NFL din istorie, după ce a luat Superbowl-ul în faţa celor de la Denver Broncos, scor 43-8! Victoria a venit după un gameplan perfect reuşit de Pete Carroll, dar şi după erorile uriaşe ale ofensivei lui Broncos.

3

5. 7-23 februarie: Rusia organizează, Rusia cîştigă!

Jocurile Olimpice de iarnă nu au fost lipsite de emoţii, Soci fiind nepregătit pentru un asemenea eveniment. Pînă la urmă eforturile ruşilor au dus la capăt o Olimpiadă perfectă, fără incidente, la finalul căreia Rusia a terminat pe primul loc în clasamentul medaliilor.

ADVERTISEMENT

6. 16 februarie: Simonaaa Halep!

Simona Halep a avut un an incredibil, cu finală jucată la Roland Garros, semifinale la Wimbledon şi finală la Turneul Campioanelor. A reuşit să cîştige şi două trofee, la Doha şi la Bucureşti, primul fiind cel mai important. A terminat anul pe locul trei, după Serena Williams şi Maria Şarapova, fiind pentru cîteva săptămîni şi vice-lider!

5

 

7. 14 mai: Blestemul continuă

Sevilla a cîştigat Liga Europa din sezonul 2013-2014 după o finală cu Benfica, adjudecată la penalty-uri. Portughezii au suferit din nou din cauza blestemului lui Bella Guttmann, care rezistă din 1962.

ADVERTISEMENT

8. 24 mai: La Decima!

Real Madrid a cîştigat în 2014 a 10-a Ligă a Campionilor din istorie, după o finală incredibilă cu Atletico Madrid. Galacticii au egalat în minutele de prelungire ale partidei, iar la final s-au impus cu 4-1, după cele 30 de minute de prelungiri. Mai mult, Ronaldo a bătut recordul de goluri marcate într-o singură ediţie, 17.

6

 

9. 20 iunie: Steaua îşi păstrează campionatul

Steaua Bucureşti a dominat campionatul României şi în 2014, Laurenţiu Reghecampf cîştigînd al doilea titlu consecutiv. Imediat după această performanţă antrenorul campioanei a plecat la arabi, preferînd să antreneze Al Hilal, din Arabia Saudită, pentru un contract de milioane de euro.

10. 11 iulie: Astra, două trofee

Astra Giurgiu a făcut senzaţie în finalul sezonului, reuşind să cîştige atît Cupa, cît şi Supercupa României. Ambele partide au fost trase la indigo, cu Steaua dominînd şi Astra apărîndu-se, iar la final penalty-urile au decis ca trofeele să se ducă la astrali.

11. 11 iulie: “Canibalul” şi-a îndeplinit visul

Cel mai scump transfer al verii a fost cel al lui Luis Suarez de la Liverpool la Barcelona. Deşi era suspendat pentru că îl muşcase pe Chiellini la Campiontul Mondial, Barcelona tot a dat 81 de milioane de euro în schimbul uruguayanului, care a debutat în octombrie în Primera Division.

12. 13 iulie: Seriozitate nemţească!

Germania a cîştigat Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, după o finală cu Argentina. Europenii s-au impus cu 1-0, după golul lui Gotze, însă omul turneului a fost ales Leo Messi. Una dintre surprizele plăcute ale turneului a fost Costa Rica, care a ajuns în sferturile de finală.

7

13. 23 noiembrie: Sir Lewis Hamilton

Britanicul Lewis Hamilton a cîştigat ultima cursă a campionatului mondial de Fortmula 1 din 2014, cea din Abu Dhabi, şi a devenit pentru a doua oară în carieră campion mondial. Tot sezonul a fost dominat de Mercedes, Hamilton şi Rosberg cîştigînd majoritatea curselor.

14. 16 decembrie: Henry s-a retras din fotbal

Unul dintre cei mai mari atacanţi pe care i-a avut Franţa, Thierry Henry, s-a retras din fotbal la sfîrşitul anului. Legenda clubului Arsenal a decis să pună ghetele în cui de la New York Red Bulls, unde a evoluat în ultimele sezoane ale carierei. A cîştigat Cupa Mondială şi Campionatul European cu Franţa şi Liga Campionilor cu Barcelona.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

ADVERTISEMENT