Sport

2021, cel mai slab an al Simonei Halep. Accidentările au lăsat-o fără trofeu și fără prezența la Turneul Campioanelor

Simona Halep va dori să uite cât mai repede anul 2021. Măcinată de accidentări, fostul lider mondial nu a câștigat niciun trofeu și a ratat și participarea la WTA Finals.
11.11.2021 | 20:52
2021 cel mai slab an al Simonei Halep Accidentarile au lasato fara trofeu si fara prezenta la Turneul Campioanelor
ADVERTISEMENT

Simona Halep încheie sezonul fără niciun trofeu și fără să participe la Turneul Campioanelor. Din 2012 nu s-a mai întâmplat ca sportiva din Constanța să nu câștige niciun turneu. Ultima șansă a fostului lider mondial era la Linz, dar a abandonat chiar înaintea semifinalei cu Jaqueline Cristian.

2021, cel mai slab an de când Simona Halep e în top! Accidentările au lăsat-o cu mâna goală

Simona Halep a acuzat o accidentare la genunchiul stâng, suferită în meciul câștigat în sferturi împotriva lui Jasmine Paolini, scor 4-6, 7-5, 6-0.

ADVERTISEMENT

„Din păcate nu pot juca în semifinale din cauza accidentării pe care am suferit-o la genunchi în meciul de miercuri. Aș face orice să pot juca, dar genunchiul este umflat și mă doare foarte tare. 

Dacă joc, va fi mult mai rău. Vreau să le mulțumesc celor care au organizat turneul și fanilor de aici”, a fost mesajul Simonei Halep, după retragerea de la WTA Linz Open.

ADVERTISEMENT

Halep va încheia astfel anul pe locul 20 în clasamentul mondial, deși avea șansa să obțină o poziție mai bună. În cazul în care ar fi jucat și ar fi câștigat semifinala cu Jaqueline Cristian, Simona ar fi avut asigurat locul 19 WTA. Mai mult, dacă s-ar fi impus în finală, pe lângă trofeu, jucătoarea în vârstă de 30 de ani ar fi avut garantată poziția cu numărul 15.

Ce accidentări a mai suferit Simona Halep în 2021

Simona Halep a acuzat probleme medicale înca din startul sezonului. Fostul lider mondial a dus până la capăt meciul din sferturi cu Ekaterina Alexandrova, de la Gippsland Trophy, dar a pierdut fără drept de apel, scor 2-6, 1-6. Halep s-a văitat atunci probleme la spate.

ADVERTISEMENT

„Am simţit dureri în zona lombară, iar muşchiul a fost puţin blocat, dar am urmat un tratament azi-noapte şi azi de dimineaţă şi mă simt mai bine acum. Nu e nimic periculos, m-am obişnuit deja cu durerea pentru că se întâmplă când îmi este frig”, a spus Simona Halep, despre eliminarea de la Gippsland Trophy.

Halep a fost aproape să nu participe la Australian Open. Constănțeanca a jucat însă la Grand Slam-ul de la „Antipozi”, dar a ratat calificarea în semifinale. A fost învinsă de Serena Williams și s-a ales cu probleme la umăr.

ADVERTISEMENT

În timpul meciului cu Ajla Tomljanovic, din turul 2, românca a resimțit dureri la umăr. Aceleași probleme și la Miami, unde a abandonat înaintea confruntării cu Anastasija Sevastova. Mai mult ,umărul fragil a privat-o pe Halep să ajute România în duelul cu Italia din Billie Jean King Cup.

„Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag atât de la simplu, cât și din proba de dublu a Miami Open, dar nu pot juca din cauza accidentării”, era mesajul Simonei, după retragerea de la turneului de la Miami.

Accidentarea de la Roma, cea mai gravă din carieră

În acest an, Simona Halep a ratat trei competiții majore din cauza celei mai grave accidentări din carieră. Fostul lider mondial a suferit o ruptură la gamba stângă în timpul meciului cu Angelique Kerber, de la Roma, și nu a putut participa la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Constănțeanca a avut nevoie de trei luni pentru a se recupera și, după ce a revenit în circuit la Montreal, s-a accidentat din nou, de această dată la coapsa piciorului drept, abandonând astfel turneul de la Cincinnati înaintea meciului cu Jessica Pegula.

Simona Halep a ratat Turneul Campioanelor pentru prima dată în ultimii șapte ani

În urma acestor accidentări a venit și declinul în clasamentul WTA, motiv pentru care Simona Halep nu a rămas doar fără trofeu în 2021, dar și fără participarea la Turneul Campioanelor. Este pentru prima dată în ultimii șapte ani când românca nu joacă la WTA Finals.

Între 2014 și 2020, Halep s-a calificat în fiecare an la competiția destinată celor mai bune opt jucătoare din lume, dar nu a putut să ia parte la toate edițiile. În 2018, fostul lider mondial s-a retras din cauza unei accidentări, iar în 2020 Turneul Campioanelor a fost anulat din cauza pandemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT
Tags: