Sport

2022 de neuitat pentru Lionel Messi! A început anul cu o veste proastă şi l-a terminat campion mondial

Anul 2022 a fost de neuitat pentru Lionel Messi, iar cel mai important moment a venit chiar pe final, după ce a câştigat titlul mondial cu Argentina.
25.12.2022 | 18:45
2022 de neuitat pentru Lionel Messi A inceput anul cu o veste proasta si la terminat campion mondial
Cum a arătat anul 2022 pentru Lionel Messi
ADVERTISEMENT

Lionel Messi îşi va aduce aminte mereu cu drag de 2022. La 35 de ani, starul lui PSG şi-a îndeplinit marele vis şi a devenit campion mondial cu Argentina. Primele luni nu au fost tocmai uşoare, dar a reuşit să treacă uşor peste orice hop apărut.

Start greu de 2022 pentru Lionel Messi. Pozitiv la COVID-19, atacantul a ratat primele meciuri ale anului

În chiar primele zile ale anului 2022, Lionel Messi primea o veste proastă. Aflat în vacanţă în Argentina, jucătorul a fost depistat pozitiv la COVID-19. Plasat în carantină, “La Pulga” a ratat primele trei meciuri ale lui PSG din startul anului, iar recuperarea a fost mai lungă decât se aştepta.

ADVERTISEMENT

Revenit pe teren pe 23 ianuarie, Lionel Messi a legat cinci meciuri consecutive, în Ligue 1, cu realizări. Argentinianul reuşea să marcheze un gol şi să ofere şase pase decisive în această perioadă, astfel că mai oprea din criticile la care era supus.

Eliminarea rapidă din Liga Campionilor şi răzbunarea ultraşilor lui PSG

După aducerea lui Lionel Messi pe “Parc des Princes”, în vara lui 2021, PSG visa cu ochii deschişi la trofeul Ligii Campionilor. Parizienii s-au duelat cu Real Madrid, în optimile de finală din sezonul 2021-2022, iar meciul tur, câştigat cu 1-0, deschidea porţile spre sferturi.

ADVERTISEMENT

Pe “Bernabeu”, PSG a condus cu 1-0 până în minutul 61, când Karim Benzema a întors rezultatul şi soarta calificării cu un hat-trick. Campioana Franţei a părăsit Champions League, iar ultraşii i-au luat în colimator pe Lionel Messi şi pe Neymar, ambii cu prestaţii modeste în returul cu Real Madrid.

Campion al Franţei şi încă un trofeu cu Argentina

La finalul primului sezon cu PSG, Lionel Messi a câştigat titlul de campion al Franţei. O palidă consolare faţă de aşteptările uriaşe ale fanilor şi conducătorilor clubului de pe “Parc des Princes”. Parizienii rataseră un parcurs lung în Liga Campionilor şi mai suferiseră şi o eliminare din Cupa Franţei.

ADVERTISEMENT

Pe 1 iunie, Argentina şi Italia s-au duelat în Finalissima, finala dintre campioana Americii de Sud şi cea a Europei. “Sud-americanii” au făcut spectacol, scor 3-0, iar Lionel Messi oferise două pase decisive, la reuşitele lui Lautaro Martinez şi Paulo Dybala. Atacantul de 35 de ani îşi adăuga al doilea trofeu cu naţionala Argentinei, după succesul din Copa America 2021.

Toamnă de excepţie la PSG şi dezamăgirea de la Balonul de Aur 2022

Cu un prim sezon modest la PSG, dar care a fost unul de acomodare la fotbalul francez, Lionel Messi le-a închis gura contestatarilor în această toamnă. Până la Campionatul Mondial din Qatar, argentinianul a contabilizat 12 goluri şi 14 pase decisive în cele 19 meciuri jucate pentru parizieni. Patru dintre reuşite au venit în Liga Campionilor, unde echipa de pe “Parc des Princes” şi-a dinamitat şansele, după clasarea pe locul 2 în faza grupelor, şi o aşteaptă o misiune grea, în optimi, cu Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

Marea dezamăgire a lui Lionel Messi a venit la Balonul de Aur 2022. Câştigător al ediţiei din 2021, argentinianul nu a fost nici măcar nominalizat în acest an. A fost pentru prima oară, din 2005 şi până la această ediţie, când atacantul de 35 de ani a ratat lista jurnaliştilor de la France Football.

Campion Mondial cu Argentina şi mare favorit la Balonul de Aur 2023

Înaintea turneului final din Qatar, Lionel Messi a anunţat că va fi ultimul Campionat Mondial din carieră. Startul a fost de coşmar pentru Argentina, după 1-2 cu Arabia Saudită. Atacantul lui PSG reuşise să deschidă scorul, dar pierduse mingea la prima reuşită a saudiţilor.

Argentina şi-a revenit, cu victorii în faţa Mexicului şi a Poloniei, şi a obţinut calificarea în optimile de finală. Contra mexicanilor, Lionel Messi a marcat un gol şi a oferit o pasă decisivă, în timp ce în partida cu polonezii a ratat o lovitură de la 11 metri.

În fazele eliminatorii, Lionel Messi a fost locomotiva Argentinei şi a marcat în toate meciurile. “La Pulga” a reuşit trei goluri şi două pase decisive cu Australia, Olanda şi Croaţia. În finala cu Franţa, când a devenit fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate la Campionatul Mondial, Messi a marcat două goluri şi a transformat primul penalty la loviturile de departajare. Campion mondial cu Argentina, fotbalistul de 35 de ani a anunţat că va continua să joace la naţională, iar Jorge Valdano a dezvăluit că planul jucătorului ar fi să evolueze şi la CM 2026.

Succesul de la Campionatul Mondial 2022, unde a fost de departe cel mai bun fotbalist al turneului, l-a făcut pe Lionel Messi să fie marele favorit la câştigarea Balonului de Aur 2023.

  • 17 goluri şi 24 pase decisive a avut Lionel Messi, în 2022, la PSG
  • 18 goluri şi 6 pase decisive a avut Lionel Messi, în 2022, la naţionala Argentinei

  • Cota NETBET pentru PSG: 1,87 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul PSG – Strasbourg. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT