Sport

2022, ultimul sezon pentru Roger Federer?! Starul elvețian speră să joace la Roland Garros și Wimbledon

Celebrul tenisman elvețian Roger Federer, absent în ultima perioadă din circuit din cauza problemelor medicale, a anunțat că face eforturi să revină pe teren în 2022, sezon ce poate fi și ultimul din cariera sa.
17.11.2021 | 21:46
2022 ultimul sezon pentru Roger Federer Starul elvetian spera sa joace la Roland Garros si Wimbledon
Roger Federer a vorbit despre momentul retragerii. Va fi sezonul 2022 ultimul pentru elveţian? (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Roger Federer a declarat unor cunoscute ziare elvețiene, precum 24 Heures și Tribune de Geneve, că vizează o reîntoarcere pe terenurile de tenis la jumătatea anului 2022.

Dorința lui este ca, înainte de retragerea definitivă, să mai facă spectacol în câteva meciuri mari.

ADVERTISEMENT

Federer, care a împlinit în august 40 de ani, a jucat numai 5 turnee în acest sezon, din cauza accidentărilor persistente la genunchiul drept. El a acumulat, până acum, în extraordinara sa carieră, 20 de titluri de Mare Slam.

Roland Garros și Wimbledon țintele anului pentru Roger Federer

Dacă Australian Open, în ianuarie 2022, este exclus din start din planurile lui Federer, marele jucător din Țara Cantoanelor preconizează revenirea undeva la jumătatea anului viitor. Totul va depinde însă, în primul rând, de parametrii medicali.

ADVERTISEMENT

Federer intenționează să revină pe zgura pariziană, la turneul de la Roland Garros. Deoarece Wimbledonul este aproape de turneul francez, Federer, care are amintiri plăcute și de pe gazonul londonez, ar vrea să joace și acel turneu.

Totuși, declarațiile lui Federer rămân rezervate, el afirmând pentru ziarele elvețiene că ”apariția la aceste turnee este puțin probabilă în pofida dorinței lui”.

ADVERTISEMENT

Operat de două ori, Federer a jucat numai 13 meciuri în 2021, iar după sfertul de finală de la Wimbledon a suferit o a treia intervenție chirurgicală la genunchi.

În opinia lui Federer, ”următoarele patru-cinci luni vor fi decisive, în perspectiva revenirii pe teren, în vara lui 2022”.

ADVERTISEMENT

Cum decurge recuperarea lui Federer

După participarea la Wimbledon, Federer a fost operat a treia oară de menisc la genunchiul piciorului drept, intervenția extinzându-se și la cartilaj. Din acest motiv, Federer nu a putut evolua la Jocurile Olimpice sub drapel elvețian.

Această operație trebuia să o fac în primul rând pentru mine. Vreau ca în deceniile următoare să pot schia cu copiii mei, să pot să joc fotbal sau tenis cu prietenii. Prima motivație a fost să mă reîntorc la o viață normală”, a punctat Federer.

Federer, care a lăsat să se înțeleagă că această revenire pe teren va fi ultima înainte de retragerea definitivă, va începe alergările ușoare în ianuarie, iar antrenamentele specifice de tenis vor debuta în martie sau aprilie, în funcție de mersul recuperării.

Vreau să văd, pentru ultima dată, de ce sunt capabil pe teren. Sper să îmi pot lua la revedere în felul meu, pe un teren de tenis. Conform acestui raționament, 2022 sau 2023 este același lucru pentru mine, să joc la 40 sau 41 de ani”,  a mai spus Roger Federer.

Sunt foarte conștient că momentul retragerii mele este foarte aproape, dar vreau să mai joc câteva meciuri mari înainte de aceasta”, a conchis Federer.

ADVERTISEMENT