ADVERTISEMENT
News

22 de persoane diagnosticate cu handicap neuropsihic, infectate cu COVID-19! Alți trei angajați ai centrului de la Lilieşti-Băicoi au boala

Autor: Alexandru Năstase | 24.08.2020 | 15:06
22 de persoane diagnosticate cu handicap neuropsihic, infectate cu COVID-19! Alți trei angajați ai centrului de la Lilieşti-Băicoi au boala
Probleme cu COVID-19 într-un centru pentru persoane cu handicap. Sursa foto - https://www.copilprahova.ro

22 de persoane diagnosticate cu handicap neuropsihic au fost infectate cu COVID-19! Vorbim despre oameni internați la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap Lilieşti-Băicoi.

ADVERTISEMENT

Culmea, centrul se află chiar în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. Mai mult de atât, trei angajaţi ai acestui centru medico-social au fost diagnosticaţi cu coronavirus.

De altfel, conform datelor furnizate de Prefectura Prahova, numărul total al infectărilor cu SARS-COV-2 în centrul medico-social de la Băicoi este de 25.

ADVERTISEMENT

Probleme cu COVID-19 într-un centru pentru persoane cu handicap

De remarcat că toţi cei diagnosticaţi au rămas în centru. Aceștia au fost evaluați inițial de un medic, după care au fost izolaţi de ceilalţi adulţi internaţi în unitatea medico-socială.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, în prezent la nivelul acestui judeţ sunt 11 focare active de COVID-19, cu un total de 204 persoane.

ADVERTISEMENT

Dintre acestea, patru sunt la agenţi economici, două în instituţii publice, patru la centre medico-sociale, dintre care două private şi două în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi unu la un centru de plasament pentru copii, aflat de asemenea din subordinea DGASPC Prahova.

Dintre cele 328 de paturi destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, 310 paturi sunt ocupate, conform ultimelor raportări. Dintre acestea, toate locurile ATI sunt ocupate.

ADVERTISEMENT

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 3781  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 915 sunt raportate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active.

Din totalul prahovenilor confirmaţi de la începutul epidemiei, 132 au decedat. La nivelul judeţului sunt 63 de i9nfectări nou raportate, cele mai multe, respectiv 24 de infectări fiind la categoria de vârstă 40-49 de ani.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!