Sport

23 de sportivi români au rămas în competiție! Ce speranțe la medalii mai avem în ultimele 9 zile de la Jocurile Olimpice

A mai rămas un sfert din delegația României pentru a doua jumătate de la Jocurile Olimpice. Până acum am adunat patru medalii. Ce șanse avem pe mai departe?
30.07.2021 | 12:01
23 de sportivi romani au ramas in competitie Ce sperante la medalii mai avem in ultimele 9 zile de la Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo au ajuns la jumătatea întrecerii. În a doua parte, România va mai avea în competiție 23 dintre cei 101 sportivi calificați inițial la JO. Avem patru medalii până acum, însă de acum încolo va fi foarte dificil să obținem alte distincții.

23 de sportivi români au rămas în competiție! Canotajul a adus 75% dintre medaliile de până acum

Canotajul a fost disciplina cu cei mai mulți sportivi calificați, nu mai puțin de 36, care au adus 3 medalii pentru delegația României, adică 75% din total. Odată încheiate competițiile de canotaj, România va avea cei mai mulți sportivi la atletism.

ADVERTISEMENT

În concurs au mai rămas 9 atleți din 10 după eliminarea lui Alin Firfirică în semifinale la aruncarea discului. Însă, în atletism este foarte dificil să ne gândim măcar la o medalie, având în vedere concurența.

Speranțe mici la medalii de la atletism! Larisa Iordache se luptă și cu accidentarea

Vor participa în competițiile de atletism: Florentina Iuşco și Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălțime), Marius Cocioran (50 km marș), Rareș Toader (aruncarea greutății), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Andrea Miklós (400 m) și Alexandru Novac (aruncarea suliței).

ADVERTISEMENT

Pentru finalele de aparate de la gimnastică o avem în concurs pe Larisa Iordache. Calificată în finala de la bârnă, Larisa se luptă cu o accidentare care a afectat-o și în calificări. Chiar și așa a reușit să obțină o notă de calificare în finală, iar dacă va putea concura la capacitate maximă, are o șansă uriașă la o medalie.

Popovici se luptă cu “rechinii” la 50 de metri liber! Mihalachi și Chirilă visează la o medalie la kaiac-canoe

Competițiile de înot se îndreaptă spre final, însă pentru ultimele reuniuni îi avem în concurs pe David Popovici și Bianca Costea, care vor concura în serii la 50 de metri liber. Șansele la medalii sunt mici și aici, având în vedere că cei doi vor avea de înfruntat cei mai mari sprinteri din lume.

ADVERTISEMENT

În competițiile de kaiac-canoe vom avea doar doi sportivi: Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă în proba de canoe 2 masculin, 1000 de metri. Cei doi au ca obiectiv obținerea unei medalii la Tokyo, rămâne de văzut dacă vor reuși să își îndeplinească visul.

La lupte avem cele mai mari șanse? Cinci sportivi ne reprezintă

Speranțele noastre la medalii se leagă și de lupte. Vom avea cinci sportivi care vor intra în competiție inclusiv medaliatul cu bronz de la Rio, Albert Saritov: Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Ana (cat. 53 kg), Kriszta Incze (62 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg, libere) și Alin Alexuc Ciurariu (cat. 130 kg, greco-romane) ne reprezintă.

ADVERTISEMENT

În fine, visul echipei României de tenis de masă este obținerea unei medalii olimpice, singura care lipsește din palmaresul tenisului de masă românesc. În probele individuale lucrurile nu au mers cum trebuie, însă Eliza Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs și Irina Ciobanu speră la un parcurs cât mai lung alături de echipă.

Așadar, speranțele noastre la medalii pentru a doua jumătate a Jocurilor Olimpice se pot număra pe degetele de la o mână. Însă, aproape de fiecare dată sportivii României au reușit să facă surprize și cu încă o medalie ne vom depăși performanța de la Rio de Janeiro, de unde ne-am întors cu patru distincții.

  • 4 medalii olimpice a câștigat România până acum la JO de la Tokyo 2020
  • 23 de sportivi români au mai rămas în competiție
ADVERTISEMENT