News

24 de angajați FAN Courier sunt infectați cu Covid-19! Măsurile luate de companie

09.06.2020 | 17:22
24 de angajati FAN Courier sunt infectati cu Covid19 Masurile luate de companie
ADVERTISEMENT

Alertă la un depozit FAN Courier din Ștefănești, Ilfov. 24 de angajați ai companiei de curierat rapid au fost infectați cu Covid-19, lucru confirmat de directorul comercial al companiei, Cornel Morcov.

24 de angajați FAN Courier sunt infectați cu Covid-19

Toți cei 24 de angajați erau manipulanți marfă la depozitul din Ștefănești, Ilfov. În total, în depozitul din localitate lucrează aproximativ 600 de oameni.

ADVERTISEMENT

24 de angajați FAN Courier sunt infectați cu Covid-19. 10 persoane sunt negative, în izolare. 24 sunt confirmați pozitiv, lucrau manipulanți marfă la depozitul din Ștefănești, Ilfov”, a transmis reprezentantul FAN Courier.

Extrem de important, în total în acel depozit lucrează 600 de persoane, însă Morcov susține că s-au luat toate măsurile de distanțare socială pentru ca numărul de infectări să fie limitat la 24.

ADVERTISEMENT

Echipele noastre au funcționat independent, fără a interacționa între ele. De aceea doar o mică parte dintre angajați au fost infectați, numărul angajaților din depozitul respectiv fiind mult mai mare. Angajații infectați sunt din două localități din Ialomița”, a explicat directorul comercial al FAN Courier.

„În total, în depozit lucrează 600 de oameni, noi am înăsprit triajul epidemiologic, suntem foarte atenți la starea de sănătate a angajaților”, a concluzionat reprezentantul companiei.

ADVERTISEMENT

Se poate lua coronavirusul de pe colete?

Știrea infectării a peste 20 de angajați FAN Courier a ridicat problema infectării coletelor. Alexandru Rafila, specialistul afiliat OMS, a explicat în ce măsură pot fi infectate coletele cu noul coronavirus, dacă au fost manipulate de oameni bolnavi de Covid-19.

Nu trebuie să inducem un factor de stres pentru populație, acolo a fost o organizare care a individualizat echipele, a limitat posibilitatea de transmitere.

ADVERTISEMENT

E o anchetă epidemiologică în curs, contacții sunt în repaos la domiciliu. Nu e nevoie să dezinfectăm coletele, trebuie doar să ne spălăm pe mâni după ce le dezambalăm. Nu e cazul să luăm coronavirus de la colete, a explicat Rafila la Digi 24.

Așadar, oamenii nu au motive de îngrijorare când vine vorba de riscul transmiterii noului coronavirus prin intermediul coletelor, însă este indicat ca oamenii să se spele pe mâini pentru a preveni orice situație nedorită.

ADVERTISEMENT
Tags: