Fotbal intern

26 de ani de la dispariţia lui Michael Klein! Momente emoţionante la Hunedoara! Video

02.02.2019 | 15:07
26 de ani de la disparitia lui Michael Klein Momente emotionante la Hunedoara Video

Pe 2 februarie s-au împlinit 26 de ani de la dispariţia lui Michael Klein. La fel ca în fiecare an, suporterii Corvinului s-au întâlnit în centrul oraşului Hunedoara şi au depus mai multe coroane de flori la statuia fostului internaţional român.

În urmă cu 26 de ani, pe 2 februarie 1993, Michael Klein s-a stins din viaţa în timpul unui antrenament pe când evolua la Bayer Uerdingen. Fostul fundaş stânga a suferit un infarct la finalul unei şedinţe de pregătire, însă familia acestuia s-a luptat câţiva ani buni pentru a afla care a fost cauza exactă a morţii. “Eu eram în ţară şi ştiam că de prin noiembrie ’92 nu se simţea prea bine. Avea o bronşită pe care a dus-o pe picioare, dar care se transformase într-una cronică. Mişa nu trebuia să depună efort, poate şi el a fost vinovat că a avut acea dorinţă de a merge mai departe. Ce a iubit mai mult l-a omorât! Nu a fost testat medical, avea nişte analize fictive, altfel ar fi fost oprit de la joc”, a declarat Adriana Klein când s-au împlinit 18 ani de la decesul soţului ei.

26 de ani de la dispariţia lui Michael Klein. Scrisoare emoţionantă a fanilor

Pe 2 februarie s-au împlinit 26 de ani dispariţia lui Michael Klein, iar fanii Corvinului au postat o scrisoare emoţionantă pe contul de Facebook al suporterilor. Am trecut astăzi pe la tine, dar nu erai acasă. Am vrut să te iau cu mine, să mergem la stadion. Ne aşteaptă acolo mii de suflete hunedorene, muncitori, pensionari, oameni înstăriţi sau săraci, copii care fug de la şcoală pentru tine, mii de voci ce răsună încă în stadion: Corvinul, Corvinul, Corvinul. Unele sunt răguşite de cântecele victoriei, în altele se simte tristeţea, dar multe îţi strigă numele, Mişa. Am vrut să vii să le simţi, căci de văzut nu se mai pot vedea deocamdată în stadion, dar dacă mergi în centrul terenului şi închizi ochii, se aud bătăile inimilor acestor hunedoreni care îşi doresc să revadă echipa ta, echipa noastră pe teren. 

Gepostet von Corvinistii am Samstag, 2. Februar 2019

Am o veste proastă să-ţi dau: puţini sunt cei care se mai zbat pentru cuibul copilăriei noastre, puţini ne înţeleg cum ne chinuie nepăsarea lor, care se transformă parcă într-un animal de pradă, gata să devoreze amintirile şi să ne calce în picioare spiritul. De ce Mişa? De ce? Oare ei nu au auzit cum te luptai tu pe teren, oare ei nu au văzut Hunedoara în Sărbătoare la fiecare meci? Nu înţeleg. Am vrut să te strâng în braţe şi să plâng pe umărul tău, căci mi-e greu fără Corvinul. Da, recunosc! Îmi vine să plâng. Nu-mi e ruşine. Fularul meu le ştie pe toate. E încărcat cu zâmbete, dar şi cu lacrimi. Toate le-am adunat în fularul ce-l port mereu cu mândrie la gât. Dă-mi o palmă Mişa! Nu trebuie să plâng! Trebuie să fiu tare! Să lupt! Pentru Hunedoara! Pentru Corvinul! Pentru tine!”, fost mesajul postat de fanii Corvinului. Michael Klein a jucat de-a lungul timpului pentru Corvinul Hunedoara, Aurul Brad, Dinamo Bucureşti şi Bayer Uerdingen. Între 1981 şi 1991, fostul fundaş stânga a evoluat în 90 de meciuri pentru echipa naţională a României.