Life

28 de ani de la moartea lui George Constantin. Ce i-a grăbit sfârșitul tatălui lui Ionică din Liceenii

Pe 30 aprilie 2022, s-au împlinit 28 de la moartea actorului George Constantin. Care au fost cauzele care i-au grăbit moartea tatălui lui Ionică din Liceenii?
30.04.2022 | 08:20
28 de ani de la moartea lui George Constantin Ce ia grabit sfarsitul tatalui lui Ionica din Liceenii
Pe 30 aprilie 2022 s-au împlinit 28 de ani de la moartea lui George Constantin. Foto: captură YouTube/ Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 30 aprilie 2022, s-au împlinit 28 de ani de la moartea regretatului George Constantin. Cu o carieră impresionantă, a fost numit „monstrul sacru” al teatrului, dar nu-i plăcea să audă acest apelativ. A transmis mai departe fiului său talentul și pasiunea pentru actorie. Totuși, după o viață petrecută pe scenă, o întâmplare nefericită i-a grăbit sfârșitul tatălui lui Ionică din Liceenii.

Cine a fost George Constantin şi cum a murit

George Constantin s-a născut pe 3 mai 1933, în București. Părinții lui au fost oameni simpli, cu venituri modeste. Mama actorului era casnică, iar tatăl, fost șofer al Fabricii de Ţigarete din Regie, s-a stins din viață la doar câțiva ani de la venirea pe lume a marelui artist.

ADVERTISEMENT

George Constantin a fost nevoit să muncească de tânăr pentru a-și putea asigura traiul de zi cu zi. Pe vremea când era adolescent (15 ani), s-a înscris la o școală profesională situată pe lângă Întreprinderea de Construcţii de Avioane din București.

Atunci nu avea de unde să știe că, doar un an mai târziu, destinul său va lua o cu totul altă întorsătură. O profesoară a Școlii Pedagogice din București a mers în instituția în care maestrul învăța, în căutare de elevi care să joace într-o piesă de teatru.

ADVERTISEMENT

Așa a obținut George Constantin primul său rol, Ștefan Tipătescu, în O scrisoare pierdută. Astfel, s-a convins că acesta este drumul pe care își dorește să meargă în viață. Gustul actoriei îl prinsese deja la vârsta de 10 ani, atunci când a vizitat pentru prima dată cinematograful Muncă şi Lumină din cartierul Uranus.

A picat prima admitere la Institutul de Teatru în 1551. Ca să fie sigur că povestea nu se repetă, un an mai târziu a dat atât la Teatru, cât și la Cinematografie. A intrat la ambele, iar apoi a dat cu banul pentru a decide unde anume să meargă.

ADVERTISEMENT

După facultate, a fost repartizat la Teatrul Notarra, dar George Constantin a avut numeroase roluri și în cinematografie. Dintre filmele în care a făcut istorie, amintim: Reconstituirea, Cu mâinile curate, și Cel mai iubit dintre pământeni. Pe 30 aprilie 1994, la nici 61 de ani, George Constantin s-a stins din viață „de inimă rea”.

Suferința ascunsă a tatălui lui Mihai Constantin

După multiplele roluri în care a dat tot ce a avut mai bun și a adus bucurie în sufletele românilor, George Constantin și-a trăit ultimii ani din viață într-o tristețe continuă. După 1989, nu s-a mai regăsit în noua societate și a fost repartizat în tot mai puține în filme.

ADVERTISEMENT

Ca și cum acest lucru nu era de ajuns, George Constantin a primit o lovitură grea. Foștii proprietari ai casei naționalizate în care locuia l-au amenințat cu evacuarea. Gândul că ar putea ajunge în stradă cu întreaga familie i-a provocat o suferință puternică marelui actor. Frământările și-au pus amprenta asupra sa și i-au grăbit sfârșitul, scrie OKMagazine.ro. 

Ce face acum fiul lui George Constantin, interpretul lui Ionică din Liceenii

În 1960, George Constantin s-a căsătorit cu mezzosoprana Iulia Buciuceanu, sora actriței Tamara Buciuceanu. Patru ani mai târziu a venit pe lume Mihai Constantin.Crescând în universul teatrului și al filmului, Mihai a urmat la rândul său această cale.

A fost admis din prima la teatru și a interpretat de-a lungul vieții o mulțime de roluri, totuși, în memoria colectivă, el rămâne Ionică din Liceenii.

El poate fi urmărit pe scenele teatrelor mari din Capitală, precum Bulandra sau Metropolis. După moartea mătușii sale, Tamara Buciuceanu, Mihai Constantin a moștenit vila cu două etaje a actriței. Actorul își dorește să recondiționeze locuința.

ADVERTISEMENT