28 de civili, printre care 6 copii, ucişi în bombardamente ale rebelilor asupra oraşului sirian Alep

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
02/08/2016, 10:03
28 de civili, printre care 6 copii, ucişi în bombardamente ale rebelilor asupra oraşului sirian Alep

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că cel puţin 28 de civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în bombardamente ale rebelilor asupra oraşului Alep, în nordul Siriei.

Rami Abdel Rahman, responsabilul acestui ONG, a informat că printre persoanele ucise în două cartiere ale oraşului Alep controlate de forţele guvernamentale figurează şi  „şase copii şi opt femei”, în timp ce alte zeci de persoane au fost rănite.

Insurgenţii şi aliaţii lor jihadişti încearcă să spargă asediul total impus din 17 iulie de forţele regimului asupra cartierelor rebelilor.

Potrivit agenţiei oficiale siriene Sana, 20 de civili au fost ucişi începând de duminică de bombe, rachete sau tiruri ale lunetiştilor asupra cartierelor controlate de forţele guvernamentale.Nouă persoane, dintre care trei copii, au fost ucise luni şi alte 11 duminică.

Alep, care a fost un oraş important din punct de vedere economic, este împărţit de la mijlocul anului 2012 între cartierele din vest controlate de guvernul de la Damasc şi estul deţinut de rebeli.

Sursă: libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Florin Gardoş îi critică pe fanii Craiovei: “Dai totul şi ei te înjură”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×