Simona Halep

28 de momente mai puţin cunoscute din viaţa Simonei Halep! Porecla din liceu, povestea fotografiei cu Gică Hagi şi superstiţiile ei! Video

27.09.2019 | 13:08
28 de momente mai putin cunoscute din viata Simonei Halep Porecla din liceu povestea fotografiei cu Gica Hagi si superstitiile ei Video
28 de momente mai puţin cunoscute din viaţa Simonei Halep

Vineri, 27 septembrie, este ziua în care Simona Halep împlineşte 28 de ani, iar FANATIK îţi prezintă 28 de momente mai puţin cunoscute din viaţa campioanei de la Roland Garros şi Wimbledon. De la primii paşi în tenis şi până la victoriile care au dus-o pe primul loc WTA, toate clipele neştiute vor fi descoperite în cele 28 de puncte dedicate celei mai bune jucătoare de tenis din istoria României.

28 de momente mai puţin cunoscute din viaţa Simonei Halep. Bunicii, din Grecia

1. Simona Halep s-a născut în Constanţa pe 27 septembrie 1991, însă bunicii ei provin din Grecia. În tinereţe au ajuns în Bulgaria, de unde au fost deportaţi în localitatea Stejaru din judeţul Tulcea.

2. Stere, tatăl Simonei Halep, este un cunoscut om de afaceri în judeţul Constanţa, însă în tinereţe era un fotbalist promiţător. Chiar dacă a jucat doar în Divizia D, la Săgeata Stejaru, a fost la un pas să ajungă la Farul Constanţa, echipa fanion din Dobrogea. “Tatăl meu nu a avut o carieră de fotbalist profesionist în adevăratul sens al cuvântului, dar iubeşte acest sport. Mereu îmi povesteşte cât de talentat a fost”, susţinea Simona Halep într-un interviu acordat pentru site-ul FIFA.

Simona Halep şi Stere Halep
Simona Halep şi Stere Halep

A învăţat franceza şi italiană în timpul şcolii. Fratele ei a fost primul tenismen al familiei

3. “Sincer, la școală, nu am fost foarte talentată în ceea ce privește limbile străine. Franceza a fost a doua mea limbă străină, după italiană. În total, am studiat franceza patru sau cinci ani, în total, ceva de genul ăsta. Dar în România nu este un studiu intensiv, două sau trei ore pe săptămână. Mai mult, eu îmi dau seama că vorbesc destul de rău limba franceză”, spunea Simona Halep într-un interviu acordat pentru revista oficială a turneului Roland Garros.

4. Simona Halep a început să practice tenisul după ce-l urmărea pe Nicolae, fratele ei mai mare, la antrenamente. La patru ani şi jumătate, campioana de la Roland Garros şi Wimbledon a făcut primii paşi pe zgură.

Recordul Simonei Halep în fotbal şi echipele preferate

5. Din moment ce tatăl ei a jucat fotbal, Simona Halep nu putea să stea departe de sportul cu balonul rotund şi deţine un mic record. “Cred că sunt norocoască că abilitatea de a ţine pe picior vine natural. Îmi place să practic toate sporturile. Nu am făcut nimic special ca să învăţ acest lucru. Recordul meu la ţinut pe picior este undeva la 89”, declara Simona Halep pentru site-ul FIFA.

Simona Halep ştie să jongleze perfect cu mingea de fotbal
Simona Halep ştie să jongleze perfect cu mingea de fotbal

6. În urmă cu cinci ani, în 2014, Simona Halep a fost chemată să dea lovitura de start la un FCSB – Dinamo, iar cu această ocazie a susţinut că este o mare fană a formaţiei roş-albastre. “Steaua este echipa mea de suflet, părinţii mei ţin şi ei cu Steaua. Va fi un moment deosebit pentru mine, să dau startul partidei, nu o să-l uit niciodată”, spunea fostul număr 1 WTA. În plus, Simona Halep s-a fotografiat în ultimul timp cu tricoul Viitorului, echipă unde este legitimat vărul ei, Dimciu Halep.

Simona “Mony” Halep şi colegii din liceu

7. Simona Halep a învăţat în Liceul cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru” din Constanţa, fiind promoţia 2010. La Bacalaureat a lipsit pentru că participa la un turneu de tenis în Asia. “La efectuarea prezenţei singura persoană care lipsea era Simona Halep. Am întrebat de ce lipsește şi am primit răspunsul: Joacă tenis, este la un turneu, parcă în Asia. Eu, sigur m-am întrebat: ce copil ratează BAC-ul pentru un concurs? Acum am aflat răspunsul adevărat. Si nu pot spune decât: Bravo, Simona Halep! Toate eforturile tale nu au fost zadarnice”, şi-a amintit profesoara Toscu Valerica. În perioada liceului, Simona Halep era poreclită “Mony” de colegii ei.

8. În liceu, Simona Halep a fost colegă cu mai mulţi viitori sportivi, printre care se numără: Constantin Istrate (rugbyst), Andreea Manole, Ana Maria Sebe (jucătoare de tenis de masă) sau Robert Solomon (baschetbalist).

9. Simona Halep a debutat în tenisul profesionist în 2006, când a participat la turneul ITF Galaţi. Viitoarea campioană de la Roland Garros şi Wimbledon s-a impus în meciul cu Vivian Segnini (Brazilia), scor 6-2, 2-0. În acelaşi an a mai participat la turneul ITF Bucureşti, unde a ajuns până în sferturile de finală.

Primii bani din tenis şi primele trofee în circuitul ITF

10. În prezent, Simona Halep a câştigat 33.228.806 de dolari din tenis, fiind pe locul 5 în clasamentul din toate timpurile la capitolul încasări. În 2006, după participarea la turneul ITF Galaţi, jucătoarea de tenis primea un cec în valoare de…196 de dolari.

11. După primele victorii din 2006, Simona Halep a avut un an 2007 foarte bun. La nici 16 ani, jucătoarea de tenis din Constanţa reuşea să câştige primele turnee la profesionişti, după ce impunea la turneele ITF Bucureşti 1 şi ITF Bucureşti 2.

28 de momente mai puţin cunoscute din viaţa Simonei Halep
28 de momente mai puţin cunoscute din viaţa Simonei Halep

Brandurile preferate şi superstiţiile Simonei Halep

12. “Mărcile mele preferate sunt marile case de modă: Dior, Chanel, Sonia Rykiel, Yves Saint-Laurent. Îmi place să mă uit la prezentări de modă, să intru în magazine și să văd cum se face. Port haine de la aceste case de modă, dar și mai normale sau mai sobre. În realitate, moda a devenit destul de extravagantă pentru mine, este complicat să port hainele pe care marii designeri le fac acum… Eu sunt o femeie făcută să poarte blugi, bluze și adidași”, spunea Simona Halep într-un interviu pentru revista oficială a turneului Roland Garros.

13. “Da, sunt superstiţioasă. Am multe mici ritualuri, dar nu vi le spun. Le păstrez pentru mine… din superstiție”, a răspuns Simona Halep atunci când a fost întrebată, în acelaşi interviu, dacă are vreo superstiţie.

14. Prima mare victorie din carieră a venit în 2011, la US Open, unde reuşea să producă o surpriză de proporţii. În turul 1, românca o învingea fără drept de apel pe Na Li, scor 6-2, 7-5, într-un moment în care chinezoaica ocupa locul 6.

15. Prima clasare în ierarhia WTA a venit pe 14 mai 2007, când Simona Halep ocupa locul 887 la simplu, în timp ce la dublu era pe poziţia 805.

Simona Halep, pe urmele Virginiei Ruzici. 2013, anul în care a pornit ascensiunea

16. 2013 a fost anul în care numele Simonei Halep a început să apară din ce în ce mai des în presa internaţională, dar şi în ţară. Cu şase turnee câştigate, românca termina sezonul pe locul 11 în clasamentul WTA.

17. Până la Simona Halep, Virginia Ruzici, managerul campioanei de la Roland Garros şi Wimbledon, era cea mai bună jucătoare de tenis din România. Pentru prestaţia din 2013, românca a primit premiul “WTA Most Improved Player”, distincţie pe care Ruzici o primise în 1978.

Poate fi profesor de sport la finalul carierei

18. În 2014, Simona Halep a primit o Diplomă de Excelenţă şi o medalie din partea Rectorului Universităţii “Ovidius” din Constanţa. Cu această ocazie i-a fost conferit şi statutul de Cadru Didactic Asociat. “Nu ştiu ce îmi rezervă viaţa, dar îmi doresc să revin aici ca şi cadru didactic dupa ce renunt la tenis. Este una din dorinţele mele”, a spus Simona Halep după ce a primit această distincţie.

19. Imediat după ce a început ascensiunea, în presa din România a circulat o fotografie în care Simona Halep şi Gică Hagi apăreau pe un teren de tenis, atunci când jucătoarea de tenis făcea primii paşi pe teren. “Simona avea 9 ani şi fusese la antrenament. Hagi doar ce se retrăsese din fotbal şi, fiind mare pasionat de tenis, mergea deseori pentru a-şi păstra condiţia fizică. Într-o bună zi, Simona a venit într-o suflare acasă, emoţionată şi mi-a zis: ‘Tati, ştii cu cine m-am întâlnit la teren? Cu Gheorghe Hagi!’. Gică era programat să joace pe acelaşi teren, după Simona. Am întrebat-o dacă a facut o poză cu el şi mi-a zis că i-a fost ruşine. A doua zi m-am dus chiar eu, am vorbit cu Gică, iar acesta a făcut poza cu mare drag. Şi a rămas o poză de istorie pentru sportul românesc”, a povestit Stere Halep într-un interviu pentru FANATIK.

Zgura şi iarba, suprafeţele de joc preferate. Cele mai multe victorii au venit pe hard

20. Crescută pe zgură, Simona Halep a obţinut victorii notabile pe această suprafaţă, iar succesul de la Roland Garros din 2018 a închis un cerc deschis în 2008, când obţinea succesul pe zgura de la Paris, dar în proba junioarelor. Cu un procentaj de 72% victorii pe zgură, românca este imbatabilă de multe ori pe această suprafaţă. Pe iarbă, unde a câştigat Wimbledon-ul în 2019, Simona Halep are un procentaj de 71% victorii.

21. Chiar dacă pe hard are cel mai slab procentaj al victoriilor (67%), Simona Halep a câştigat 210 meciuri pe această suprafaţă, fiind cea pe care a jucat cele mai multe partide.

22. “Double-bagel” de două ori în carieră. În 2016, în finala turneului WTA Bucureşti, Simona Halep o învingea pe Anastasija Sevastova, scor 6-0, 6-0. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în 2019, în turul 3 de la WTA Madrid, când o spulbera pe Viktoria Kuzmova.

23. În perioada junioratului, Simona Halep a fost sprijinită de Corneliu Idu, un cunoscut om de afaceri din Constanţa. “În ultimii doi ani de juniorat ai Simonei i-am asigurat toate cheltuielile, pregătire fizică, antrenamente de tenis, taxe de concurs sau deplasări în străinătate, şi la fel am făcut şi pentru Horia, pentru că îmi place tenisul şi pentru că aceşti tineri au nevoie de ajutor pentru a răzbate. Pe lângă faptul că este un sport foarte costisitor, trecerea de la juniori la seniori este foarte dură”, declara Corneliu Idu, care deţine “Tenis Club Idu”.

Simona Halep, fan al lui Mark Selby. Cine este cea mai bună prietenă a ei din circuit

24. Înainte de finala de la Wimbledon 2019, Simona Halep a primit încurajări de la Mark Selby, triplu campion mondial de snooker şi fost lider mondial în şase rânduri. Românca a dezvăluit de ce îl urmăreşte pe britanic pe Twitter. “Nu am nicio idee cum se joacă snookerul, dar îl admir pe Mark Selby. A fost în România de câteva ori, l-am întâlnit, am și o minge semnată de el. De aceea îl urmăresc pe Twitter”, a dezvăluit Simona Halep.

25. Simona Halep a făcut o pasiune pentru dulciuri, ceea ce i-a atras o “mustrare” din partea lui Darren Cahill, în momentul în care australianul a revenit în staff-ul campioanei. “Abia aştept 2020, Simona Halep. Asta înseamnă că renunţi la desert de anul viitor, corect?”, a fost prima reacţie a antrenorului în vârstă de 53 de ani.

26. În 2018, după ce a câştigat turneul de la Roland Garros, Simona Halep dezvăluia că Petra Kvitova este cea mai bună prietenă a ei din circuit. “Cel mai mult m-a impresionat Petra Kvitova şi vreau să-i mulţumesc. Mi-a scris că va veni şi trofeul, să muncesc în continuare. Acum mi-a scris iarăşi un mesaj frumos. Pot spune că Kvitova este noua mea prietenă din circuit. E o jucătoare foarte bună”, spunea Simona Halep.

Ce maşini are Simona Halep şi cum a luat examenul pentru permisul auto

27. Simona Halep are un garaj bogat, plin de bolizi de lux. Printre modele deţinute se numără: un Mercedes-Benz CLS AMG, un Porsche 911 Carrera S, un Porsche Panamera, un SUV Range Rover, un Mercedes-Benz GLE 450 AMG şi un Mercedes-Benz SL63 AMG Cabrio. În plus, Simona Halep are un contract de sponsorizare cu Mercedes-Benz România.

28. Simona Halep are permis de conducere din 2012, însă nu a reuşit să treacă examenul din prima. “Am susţinut examenul de sală în 2012. Nu eram foarte focusată pe subiect. L-am picat de două ori. Am dat doar 21 de răspunsuri corecte din 26, iar a treia oară am făcut bine, adică 24. La examenul practic nu am avut însă probleme”, susţinea Simona Halep în 2013.