News

Peste 3.000 de blocuri din București au probleme cu apa caldă și încălzirea: ”Țeava se poate sparge oricând”

Bucureștiul se confruntă cu cea mai mare avarie la termoficare raportată până în în prezent. Peste 3.000 de blocuri au probleme cu apa caldă și încălzirea.
16.02.2022 | 08:12
Peste 3000 de blocuri din Bucuresti au probleme cu apa calda si incalzirea Teava se poate sparge oricand
Avarie uriașă în Capitală: Peste 3.000 de blocuri au probleme cu apa caldă și încălzirea. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Un nou an, aceleași probleme veșnice cu furnizarea agentului termic în Capitală. Autoritățile anunță că peste 3.000 de blocuri din cel mai mare oraș al țării au în acest moment probleme cu apa caldă și încălzirea.

Avarie uriașă în Capitală: Peste 3.000 de blocuri au probleme cu apa caldă și încălzirea

Pentru a înțelege cât de gravă este situația, trebuie spus că, în medie, 1 din 10 blocuri nu are căldură, iar 1 bloc din 3 nu beneficiază de apă caldă.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că situația este una critică, dat fiind faptul că, din cauza stării rețelei, țevile se pot sparge în orice moment.

”Țeava se poate sparge oricând… vara, iarna, când e ger sau nu. O problemă este această variație mare de temperatură între noapte și zi. Dar cauza principală este vechimea rețelei”, a spus Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Compania Termoenergetica mai informează că cele mai multe avarii vor fi remediate în cursul zilei de miercuri, 16 februarie.

Un mare noroc pentru bucureșteni vine de la natură. Deși ne aflăm încă în sezonul de iarnă, temperaturile sunt destul de ridicate pe timpul zilei. Miercuri se anunță 15-16 grade Celsius. Nopțile în continuare sunt reci, cu valori de 0-1 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Peste 2.000 de blocuri din București, probleme cu încălzirea și în luna ianuarie

Pentru cetățenii din Capitală, situația din prezent, una extrem de neplăcută, nu este una nouă.

Încă din decembrie anul trecut, apoi și în ianuarie, au existat probleme în toate cartierele. Peste două mii de blocuri au avut deficiențe din cauza lipsei de parametri pentru livrarea apei calde de consum și încălzire, iar alte câteva sute au rămas fără apă caldă și încălzire.

ADVERTISEMENT

Puse atunci să explice situația gravă, autoritățile au spus că nu înțeleg. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spunea în ianuarie că nu poate înţelege ce se întâmplă în Bucureşti, de ce mii de blocuri nu au încălzire şi de ce nu există investiţii în repararea ţevilor de termoficare, mai ales că sunt bani pentru astfel de lucrări.

”Sincer să fiu, îmi pare rău de acest lucru, îmi pare rău că Termoenergetica nu reuşeşte să rezolve problema ţevilor sparte. Că e o problemă de ţevi sparte până la urmă, că nu s-au făcut investiţii. Dar nici acum când sunt bani şi s-au semnat contracte pe POIM nu s-au demarat investiţii.

Bucureştiul, care este cel mai bogat oraş din România, cu cel mai mare PIB pe cap locuitor are cel mai mic preţ la gaz, fiindcă din fericire ELCEN ştie să îşi facă treaba şi a contractat în vară gazul, are cel mai mic preţ la gaz”, a spus Virgil Popescu la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: