Fotbal international

3.000 de „Pancu”! Fostul internațional român, celebrat de fanii lui Besiktas la derby-ul cu Fenerbahce! Video

Autori: Eduard Nicolae Popa, Ionut Neamţu | 23.09.2018 | 09:55
Pancu, celebrat de fanii lui Besiktas la meciul cu Fenerbahce

Daniel Pancu va fi celebrat de 3.000 de suporteri ai lui Besiktas Istanbul, la derby-ul de luni cu Fenerbahce. Fanii alb-negrilor vor purta măști cu fostul atacant al lui Besiktas, pentru a le aduce aminte rivalilor de celebra victorie din 2005 cu scorul de 4-3, chiar pe Sukru Saracoglu. Atunci, finalul meciului i-a prins pe cei de la Besiktas chiar cu Daniel Pancu în poartă, care a făcut adevărate minuni pentru echipa sa.

Pe 17 aprilie 2005, Besiktas întâlnea în deplasare Fenerbahce în derby-ul orgoliilor din Istanbul. Daniel Pancu juca atunci la Besiktas, fiind adus în urmă cu trei sezoane de Mircea Lucescu. El a intrat în această partidă în minutul 75, dar nu avea să stea prea mult pe teren în poziția sa tradițională. Asta după ce îm minutul 83, la 3-2 pentru Besiktas, portarul columbian Oscar Cordoba a provocat un penalty și a fost eliminat. Cum oaspeții deja epuizaseră schimbările, Pancu a cerut mănușile de portar și a intrat între buturi.

Cum a intrat Pancu în istoria lui Besiktas, după meciul cu Fenerbahce

Chiar dacă nu a reușit să apere lovitura de la 11 metri executată de Alex, deși a ghicit coluț brazilianului, Daniel Pancu a apărat excelent pe tot restul partidei, într-un meci în care s-au acordat nu mai puțin de 9 minute de prelungiri! Astfel, Pancu a respins mai multe mingi foarte grele, a ieșit la centrări și a reușit să țină poarta intactă pentru Besiktas. Chiar dacă golul victoriei a fost semnat de Koray, în prelungirile partidei, eroul meciului a fost desemnat Daniel Pancu.

După acea partidă, Oscar Cordoba i-a dăruit lui Pancu un ceas pentru că l-a salvat: “Prin intervențiile pe care le-ai avut, ne-ai adus victoria. Eu nu mi-am putut stăpâni nervii din cauza atmosferei existente la meci. Dacă nu ai fi apărat atât de bine, nu m-aș mai fi putut uita în ochii prietenilor mei. M-ai readus la viață”, i-a spus atunci legendarul portar columbian.

Pancu, despre Fenerbahce-Besiktas, 3-4: „A fost fantastic”

Nici fanii „Vulturilor” nu l-au uitat pe Pancu. Aceștia l-au supranumit „Pantera din Kadikoy” (n.r. cartierul în care se află stadionul lui Fenerbahce), i-au pus bluza de portar în muzeul clubului și i-au oferit cadou un tricou cu numărul 1.

„Ceea ce mi s-a întâmplat a fost un lucru fantastic. Sunt lucuri despre care e imposibil să crezi că se mai pot întâmpla vreodată. A doua zi s-au vândut 77.000 de tricouri! Şi au avut noroc pentru că noi terminam contractul cu o firmă de echipament sportiv, e vorba de Puma, se semnase contractul cu Umbro, şi se termina stocul, erau în magazii. Pentru Besiktaş a fost o lovitură financiară. Ar fi putut să-mi dea comision, dar aveam nişte restanţe şi mi le-au plătit a doua zi”, avea să povestească Pancu.

Astfel, luni, la 13 ani de la acel meci, suporterii lui Besiktas vor veni cu câte o mască cu chipul lui Pancu pe Şükrü Saracoğlu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!