Fotbal international

3.000 de „Pancu”! Fostul internațional român, celebrat de fanii lui Besiktas la derby-ul cu Fenerbahce! Video

23.09.2018 | 09:55
3000 de Pancu Fostul international roman celebrat de fanii lui Besiktas la derbyul cu Fenerbahce Video

Daniel Pancu va fi celebrat de 3.000 de suporteri ai lui Besiktas Istanbul, la derby-ul de luni cu Fenerbahce. Fanii alb-negrilor vor purta măști cu fostul atacant al lui Besiktas, pentru a le aduce aminte rivalilor de celebra victorie din 2005 cu scorul de 4-3, chiar pe Sukru Saracoglu. Atunci, finalul meciului i-a prins pe cei de la Besiktas chiar cu Daniel Pancu în poartă, care a făcut adevărate minuni pentru echipa sa.

Pe 17 aprilie 2005, Besiktas întâlnea în deplasare Fenerbahce în derby-ul orgoliilor din Istanbul. Daniel Pancu juca atunci la Besiktas, fiind adus în urmă cu trei sezoane de Mircea Lucescu. El a intrat în această partidă în minutul 75, dar nu avea să stea prea mult pe teren în poziția sa tradițională. Asta după ce îm minutul 83, la 3-2 pentru Besiktas, portarul columbian Oscar Cordoba a provocat un penalty și a fost eliminat. Cum oaspeții deja epuizaseră schimbările, Pancu a cerut mănușile de portar și a intrat între buturi.

Cum a intrat Pancu în istoria lui Besiktas, după meciul cu Fenerbahce

Chiar dacă nu a reușit să apere lovitura de la 11 metri executată de Alex, deși a ghicit coluț brazilianului, Daniel Pancu a apărat excelent pe tot restul partidei, într-un meci în care s-au acordat nu mai puțin de 9 minute de prelungiri! Astfel, Pancu a respins mai multe mingi foarte grele, a ieșit la centrări și a reușit să țină poarta intactă pentru Besiktas. Chiar dacă golul victoriei a fost semnat de Koray, în prelungirile partidei, eroul meciului a fost desemnat Daniel Pancu.

După acea partidă, Oscar Cordoba i-a dăruit lui Pancu un ceas pentru că l-a salvat: “Prin intervențiile pe care le-ai avut, ne-ai adus victoria. Eu nu mi-am putut stăpâni nervii din cauza atmosferei existente la meci. Dacă nu ai fi apărat atât de bine, nu m-aș mai fi putut uita în ochii prietenilor mei. M-ai readus la viață”, i-a spus atunci legendarul portar columbian.

Pancu, despre Fenerbahce-Besiktas, 3-4: „A fost fantastic”

Nici fanii „Vulturilor” nu l-au uitat pe Pancu. Aceștia l-au supranumit „Pantera din Kadikoy” (n.r. cartierul în care se află stadionul lui Fenerbahce), i-au pus bluza de portar în muzeul clubului și i-au oferit cadou un tricou cu numărul 1.

„Ceea ce mi s-a întâmplat a fost un lucru fantastic. Sunt lucuri despre care e imposibil să crezi că se mai pot întâmpla vreodată. A doua zi s-au vândut 77.000 de tricouri! Şi au avut noroc pentru că noi terminam contractul cu o firmă de echipament sportiv, e vorba de Puma, se semnase contractul cu Umbro, şi se termina stocul, erau în magazii. Pentru Besiktaş a fost o lovitură financiară. Ar fi putut să-mi dea comision, dar aveam nişte restanţe şi mi le-au plătit a doua zi”, avea să povestească Pancu.

Astfel, luni, la 13 ani de la acel meci, suporterii lui Besiktas vor veni cu câte o mască cu chipul lui Pancu pe Şükrü Saracoğlu.

Tags: