News

3 aparate care consumă curent chiar și când nu le folosești. Scoate-le din priză, ca să faci economie

În casa fiecărui cetățean există mai mult aparate care consumă curent când nu sunt folosite. Iată 3 aparate pe care trebuie să le scoți din priză pentru a face economie.
15.10.2022 | 17:30
3 aparate care consuma curent chiar si cand nu le folosesti Scoatele din priza ca sa faci economie
3 aparate din orice locuință care consumă curent chiar și când nu le folosești. Scoate-le din priză. Sursa foto: wall-street.ro
ADVERTISEMENT

Fiecare român caută, în această perioadă, soluții de economisire a energiei astfel încât să se încadreze în plafonul de consum impus de Guvern.

3 aparate din orice locuință care consumă curent chiar și când nu le folosești. Scoate-le din priză!

Cu atâtea aparaturi în locuință, nici nu este greu să treci peste consumul celor 255 de kilowaţi lunar la energie electrică. Aici este pragul impus de Guvern celor care vor să beneficieze de reducere la curent.

ADVERTISEMENT

Nu am intrat în plin în sezonul rece și mii de români au primit deja facturi cu sume uriașe de plată și mulți alții le așteaptă cu mari emoții. Teama este cu atât mai mare cu cât în sezonul rece cheltuielile vor crește dramatic.

Economia în fiecare locuință ar trebui începută cel mai de jos în ceea ce privește consumul. Orice aparat consumă, chiar și când este oprit. E suficient să fie în priză și ne ”mănâncă” kilowați în fiecare lună. Adunați, aceștia ne încarcă serios facturile.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă ca unele aparate să le scoatem din priză atunci când nu le folosim. De ce? Ei bine, majoritatea electrocasnicelor, în special cele cu LED, consumă când nu sunt folosite.

Cuptorul cu microunde, util, dar un consumator aprig în locuințe

În prezent, cele mai noi cuptoare cu microunde dispun de un ecran cu un afișaj electronic care ne arată ora sau timpul de încălzire.

ADVERTISEMENT

E util, e comod, dar e și extrem de costisitor un astfel de aparat. Nu trebuie să-l folosim la încălzit vreun aliment. E suficient să fie în priză și el consumă.

Calculatorul și laptopul consumă non stop curent

În majoritatea locuințelor, calculatoarele de birou sau laptopurile stau conectate la priză încontinuu. Un astfel de aparat poate consuma aproape 50 kwh pe an.

ADVERTISEMENT

Putem, într-un mod simplu, să reducem consumul. Vorbim de aparate electronice care pot fi ușor scoase din priză. Le putem conectata la un prelungitor cu întrerupător pe care îl putem închide seara. Este cel mai simplu și comod mod de a face economie.

Mașina de făcut cafea. Scoateți-o din priză după utilizare!

Nu lipsește, în prezent, din cele mai multe bucătării, aparatura modernă de făcut cafea.

Din păcate, aceste aparate sunt ținute tot timpul în priză. Cum le folosim în majoritatea timpului doar dimineața, sfatul ideal ar fi ca imediat să le scoatem din priză. Ele consumă curent atâta timp sunt ținute sub tensiune.

ADVERTISEMENT