News

3% din populația Olandei are anticorpi la coronavirus. Cifra infectaților e de 20 de ori mai mare decât „statistica” oficială

17.04.2020 | 00:00
3 din populatia Olandei are anticorpi la coronavirus Cifra infectatilor e de 20 de ori mai mare decat statistica oficiala
ADVERTISEMENT

Olandezii au realizat că aproximativ 3% din populație a dezvoltat anticorpi la noul coronavirus, după un studiu realizat asupra unor donatori de sânge.

3% din populația Olandei are coronavirus

Olanda are o populație de 17.28 milioane de locuitori, însă persoanele testate au fost, cel puțin până în prezent, 147.000.

ADVERTISEMENT

Din acest total, 29.214 au fost depistate pozitiv, în timp ce 3.315 oameni au murit. În aceste condiții, studiul efectuat asupra donatorilor de sânge îi ajută pe olandeză să-și facă o imagine reală asupra situației din țara lor.

Așadar, la un simplu calcul matematic, în urma concluziilor analize prezentate de către directorul Institutului National olandez de Sanatate (RIVM), Jaap van Dissel intr-o dezbatere in Parlament, cel puțin 540.000 de olandezi au fost infectați cu coronavirus și s-au vindecat.

ADVERTISEMENT

„Acest studiu arata ca aproximativ 3% dintre olandezi au dezvoltat anticorpi impotriva coronavirusului.

Pe baza acestui studiu putem calcula ca mai multe sute de mii de persoane, dintr-o populatie totala de 17 milioane, au dezvoltat aceste molecule ale sistemului imunitar in reactie fata de o infectie cu noul coronavirus”, a explicat Jaap van Dissel, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

Specialiștii din întreaga lume au avertizat că cifrele oficiale oferite de autorități nu reflectă situația reală a numărului de persoane infectate la nivel mondial. În primul rând, țările testează relativ puțin, într-un ritm lent, în condițiile în care mulți oameni sunt asimptomatici.

Experții estimează că numărul real al persoanelor infectate, în raport cu cele identificate, este de aproximativ 20, în funcție de țară. Drept dovadă, olandezii au „declarat” aproximativ 30.000 de oameni, însă în realitate cifra este de cel puțin 500.000 de infectați.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, România ar putea avea în realitate aproximativ 200.000 de infectați, în timp ce la nivel mondial cifra ar fi de aproximativ 40 de milioane.

ADVERTISEMENT
Tags: