Fotbal intern

3 faze ce au distrus speranţa Stelei: vin, ţigări, aroganţă!

 FANATIK vă dezvăluie episoadele care l-au scos din circuit pe talentatul internaţional de tineret, decizia aparţinîndu-i în totalitate patronului Gigi Becali...
10.11.2013 | 21:24
3 faze ce au distrus speranta Stelei vin tigari aroganta

 FANATIK vă dezvăluie episoadele care l-au scos din circuit pe talentatul internaţional de tineret, decizia aparţinîndu-i în totalitate patronului Gigi Becali

Gabi Iancu, fotbalistul pentru care Steaua a plătit la începutul acestui an 500.000 de euro, s-a transformat în 10 luni. Din marea speranţă a roş-albaştrilor, jucătorul a ajuns spectatorul de lux numărul unu al celui mai titrat club din fotbalul românesc.

De la partida disputată pe 26 septembrie în Cupa României, cu Avîntul Bîrsana, internaţionalul Under 21 al clubului din Ghencea nu a mai prins nici măcar lotul de 18 la nici un joc disputat pînă în prezent. Pe lîngă decizia lui Gigi Becali, cel care a hotărît practic „lăsarea la vatră” a tînărului jucător, FANATIK a aflat şi alte trei episoade care au contribuit în proporţie foarte mare la decizia latifundiarului din Pipera. Din păcate pentru el, fostul jucător al formaţiei Viitorul Constanţa a avut nenumărate probleme de comportament care au condus spre eliminarea sa temporară din cadrul lotului. Momentan, jucătorul se antrenează cu echipa mare, dar nu intră în planurile lui Laurenţiu Reghecampf, chiar dacă a fost trecut pe lista trimisă la UEFA pentru meciurile din cupele europene.

„Iancu este un fotbalist bun. Duckadam habar nu are ce vorbeşte atunci cînd anunţă diferite lucruri despre acest fotbalist. A spus despre Gabi că nu s-a mai prezentat la antrenamente, dar eu am verificat şi nu este reală această informaţie. Oricum, am văzut că de ceva timp nici Reghe nu-l mai opreşte în lot la meciuri. În aceste condiţii nu-mi rămîne decît să vorbesc cu Gigi şi să văd unde poate să-l împrumute în această iarnă. Este păcat să laşi pe bară un asemenea jucător şi mai ales după ce ai băgat atîţia bani în transferul lui. Ori îl bagi să joace, ori îl dai în altă parte” (Victor Becali)

EPISODUL 1

Cinci sticle de vin în camera din cantonament!
În momentul în care Gabi Iancu s-a transferat la Steaua, lui Reghecampf i-a ajuns la urechi informaţia că fostului fotbalist de la Viitorul Constanţa îi cam place în timpul liber „să tragă la măsea”. Antrenorul a avut o discuţie despre subiect cu jucătorul, crezînd că a lămurit problema, dar toţi cei din anturajul Stelei au rămas fără cuvinte cînd au aflat, zilele trecute, altă boacănă, din acelaşi „serial”, a internaţionalului de tineret. După ce în presă a apărut scandalul de la hotelul din Chiajna, atunci cînd Iancu a fost acuzat de Florin Constantinovici că a părăsit cantonamentul în toiul nopţii, staff-ul tehnic al Stelei a demarat propria anchetă. „Roş-albaştrii” au aflat ulterior că fotbalistul lor a fost prins în camera de la Chiajna cu cinci sticle de vin, fapt care l-a enervat teribil pe Reghecampf!

EPISODUL 2

Scrumiera plină şi băutură în „sistem Hora Unirii”!
Un alt episod care i-a enervat extrem de tare pe oficialii campioanei s-a petrecut atunci cînd au aflat că Gabi Iancu a petrecut din nou cu băutură alături de Stefan Nikolic, chiar dacă ambii se aflau în ziua lor liberă. Surse din anturajul „roş-albaştrilor” au dezvăluit pentru FANATIK că Iancu şi Nikolic au fost văzuţi într-un club din Bucureşti cu cîteva sticle de vin pe masă. Asta nu e totul. Sursele noastre povestesc că sticlele erau aranjate în „sistem Hora Unirii”, iar în mijlocul lor trona o scrumieră plină de mucuri de ţigară!

EPISODUL 3

Cum a umilit un angajat al clubului
Nu în ultimul rînd, episodul care i-a scos cel mai mult din sărite pe membrii staff-ului din Ghencea, vizavi de comportamentul lui Iancu, a fost după ce jucătorul a avut un conflict cu cizmarul clubului din Ghencea, Costel Ciontolac. FANATIK a aflat că internaţionalul Under 21 s-a dus cu ghetele pline de noroi la angajatul „roş-albaştrilor”, iar pe un ton superior i s-a adresat acestuia: „Costelo, ia, tată, ghetele astea şi vezi să mi le faci lună cît mai repede! Hai pune mîna şi munceşte nu te mai uita aşa mirat la mine!”. Cuvintele lui Iancu i-au siderat pe martorii prezenţi la momentul respectiv. „Nimeni nu şi-a permis să-i vorbească aşa lui nea Costel. Goian, Rădoi, greii din trecut, îl rugau şi-i vorbeau numai cu <te rog, nea Costele>!”, spun aceştia.

„Iancu nu joacă pentru că Gigi Becali mi-a spus să-i dăm o lecţie după episodul de la naţionala de tineret atunci cînd cei de la Under 21 l-au acuzat că a fugit din cantonament. În plus de asta, el a mai făcut şi nişte lucruri pe la stadion, pe care noi nu am vrut să le mai scoatem în evidenţă ca să le afle presa” (Laurenţiu Reghecampf)

 

Cele cinci clauze-primă din contract

În ianuarie 2013, Gigi Becali şi Gică Hagi au bătut palma pentru transferul lui Gabi Iancu la Steaua doar după ce latifundiarul din Pipera a acceptat cinci clauze impuse în contract de fostul internaţional. „Naşule, eu îţi accept condiţiile, dar să fie clar: îţi dau banii pe clauze doar dacă Iancu chiar joacă, e titular, creşte în valoare şi nu avem probleme cu viaţa extrasportivă!”, i-a spus Becali. Faptul că Iancu nu a mai prins echipa în ultima vreme a dat naştere speculaţiilor cum că nu e folosit pentru că Becali i-ar fi cerut lui Reghecampf acest lucru ca Gigi să nu-i dea bani naşului Hagi.

www.fanatik.ro a prezentat în EXCLUSIVITATE, în urmă cu circa o lună, cele cinci clauze ale contractului cu Steaua al lui Iancu pentru a lămuri situaţia jucătorului venit de la Constanţa (VEZI DETALII)

1. 100.000 de euro dacă Iancu joacă în cupele europene
2. 100.000 de euro la primul gol marcat în cupele europene. Cum el a dat două goluri cu Dinamo Tbilisi, patronul Viitorului trebuie să primească încă 100.000 de euro
3. 100.000 de euro dacă fotbalistul debutează la echipa naţională
4. 100.000 de euro dacă reuşeşte să marcheze sub tricolor
5. 100.000 de euro dacă Iancu înscrie 10 goluri în Liga I pentru „roş-albaştri”

Gică Hagi trebuie să primească banii de la fiecare clauză la maximum 30 de zile de la îndeplinirea acesteia.

„Gabi Iancu este un jucător cu calităţi extraordinare pe care îl compar cu fostul fotbalist a celor de la Real Madrid, Raul Gonzalez. Cred că cei de la Steaua ar trebui să aibă mare răbdare cu el, deoarece este păcat să nu ajuţi un astfel de jucător atunci cînd el are mare nevoie de susţinerea ta. Este adevărat că sînt cinci clauze în contractul său cu Steaua. Pînă acum unele s-au îndeplinit, iar altele, nu…”  (Gică Hagi)

 

IANCU LA STEAUA: BILE ALBE ŞI BILE NEGRE

 

Colegii îl strigau la mişto „Hagi”

În primăvara acestui an, după ce a semnat cu Steaua, Laurenţiu Reghecampf l-a trimis la un control amănunţit pe Gabi Iancu în momentul în care tînărul jucător i-a semnalat că simte nişte dureri la genuchiul drept. După ce a intrat pe mîna medicilor, internaţionalul Under 21 a fost imediat operat de menisc fapt care l-a făcut să lipsească de pe gazon patru luni.

Manele la căşti

FANATIK a aflat că, de la început, jucătorul nu a fost primit cu braţele deschise în vestiar de către jucătorii lui Reghecampf. „Iancu a venit plin de figuri la echipă, iar băieţii îl strigau la mişto Hagi. După ce a văzut la Chiricheş o anumită pereche de căşti, şi le-a cumpărat imediat cu 400 de euro şi asculta manele de se auzeau melodiile şi dacă stăteai la patru metri de el. Mai mult, cînd ieşeam la antrenamente, stătea măcar cinci minute în vestiar, în faţa oglinzii, ca să-şi facă freza”, povestesc jucătorii.

100.000

de euro este prima pe care Iancu a ratat-o pentru calificarea Stelei în grupele Ligii, decizia aparţinîndu-i lui Gigi Becali, care a sancţionat mult prea drastic problemele de comportament pe care jucătorul le-a avut în această toamnă, şi la naţionala de tineret, şi la echipa de club

 

„Mi-a dat o sculă de jucător”

După ce a revenit pe teren, Gabi Iancu a jucat destul de rar titular, iar în aceste condiţii i-a fost greu să se impună în Ghencea. Chiar şi aşa, fostul fotbalist al celor de la Viitorul Constanţa a reuşit să marcheze două goluri în Liga I, în partidele din deplasare ale Stelei cu Bistriţa şi cu CS Severin. „Tată, vă spun eu că Iancu e fotbalist mare. Hagi mi-a dat o sculă de jucător. Sînt sigur că Reghe îl va face mare de tot”, a declarat la timpul respectiv Gigi Becali.

„El ne-a calificat în play-off”

Şi pentru o perioadă latifundiarul din Pipera nu s-a păcălit deloc. Tînărul jucător s-a pregătit foarte bine în cele două cantonamente din vară, iar în preliminariile Ligii Campionilor şi-a arătat adevărata valoare. După ce a reuşit două goluri la Tbilisi şi, din păcate, a călcat pe bec la echipa naţională de tineret, Mihai Stoica a simţit că trebuie să îi ia apărarea: „Dacă Iancu a greşit, atunci vă asigur că o să plătească, însă nu trebuie să uităm că acest jucător ne-a calificat în play-off-ul Ligii cu două goluri la Tbilisi”. Din cauza deciziei lui Becali, Gabi Iancu nu a mai prins lotul de 18 jucători de mai bine de cinci săptămîni.

–––––-

Dacă e vineri, e… FANATIK! Nu rata azi un nou număr din FANATIK, cel mai bun săptămînal de sport şi pariuri din România! Numai în FANATIK ai 12 pagini cu ponturi care să-ţi bage bani în buzunar!

PLUS subiecte tari, dezvăluiri în exclusivitate şi reportaje emoţionante! Trei episoade care au distrus speranţa Stelei: sticle de vin, scrumiere pline, aroganţă cît încape… Super-cifrele lui „Pifferaio”… Cum cine-i „Pifferaio”? Citeşte şi află din FANATIK-ul de AZI! Condiţia care ne poate califica la Mondialul brazilian e dată de un fotbalist român care a ales Grecia ca a doua sa ţară. Detalii incredibile despre clubul care îşi plăteşte cea mai mare speranţă cu… 80 de bani pe zi!! Secretele care au făcut-o pe Simona Halep jucătoare de 6 stele!!! NUMAI în FANATIK-ul de AZI!

Cine ne-a enervat săptămîna care a trecut, ce fotbalist dinamovist va fi sacrificat în afară de Danciu-gol, cum e să ajungi de la Ajax în Liga a III-a dîmboviţeană sau cine i-a pus pe Cornel Dinu, Radu Nunweiller şi Florea Dumitrache să bată pas de defilare cu arma din dotare afli DOAR dacă citeşti FANATIK-ul de AZI!

Cota de aur, Profu’ de pariuri, Bani pe jos, bilete Business şi Economic, ”mînuţe” de ajutor, loterie-şmecherie, adică TOTUL despre pariuri, în numărul FANATIK de AZI! Dacă e VINERI, e… FANATIK!