News

3 iunie, ziua decisivă în cazul Caracal. Familiile victimelor au solicitat refacerea rechizitoriului

30.05.2020 | 12:29
3 iunie ziua decisiva in cazul Caracal Familiile victimelor au solicitat refacerea rechizitoriului
ADVERTISEMENT

3 iunie va fi o zi importantă în cazul Caracal. Familiile victimelor au solicitat refacerea rechizitoriului. În acest caz, magistrații trebuie să decidă dacă acceptă cerere sau dacă vor începe procesul.

Decizie importantă în cazul Caracal. Pe 3 iunie se va hotărî

Pe 20 mai, atunci când a avut loc primul termen în procesul intentat “monstrului de la Caracal”, Gheorghe Dincă, au fost judecate o serie de excepții și cereri invocate de ambele părți.

ADVERTISEMENT

Magistraţii Tribunalului Olt au stabilit că 3 iunie este ziua în care se va decide dacă cererile celor două părți vor fi acceptate sau va începe procesul. Dacă solicitările vor fi aprobate, întreg rechizitoriul va trebui refăcut de DIICOT, potrivit olt-alert.ro.

Dincă a fost trimis în judecată la începutul anului

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată la începutul anului 2020, alături de Ștefan Risipiceanu, pe baza rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă este cercetat pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, două fapte de viol, alte două de omor calificat și profanare de cadavre, n timp ce Ştefan Risipiţeanu este cercetat pentru infracţiunea de viol.

De când este după gratii, „monstrul din Caracal” susține că a trăit clipe de groază în penitenciar. A dezvăluit faptul că doi polițiști l-au amenințat cu moartea și că s-a aflat la un pas de linșare, la ordinul agenților.

ADVERTISEMENT

„Dincă a manifestat o atitudine reală, veridică în ceea ce spunea. Voia să spună cum a fost forțat să spună lucruri ce nu erau reale”, a precizat avocatul familiei Măceșanu.

„Față de primele dăți, a fost un pic mai comunicativ astăzi. A spus ce are de spus. În această perioadă de 3-4 ore, eu cu Risipiceanu i-am făcut semn să spună adevărul. Risipiceanu e nevinovat”, a spus Monica Melencu pentru Antena3

ADVERTISEMENT