Life

3 moduri în care îndepărtezi mucegaiul de pe pereți. Îți trebuie niște ingrediente pe care sigur le ai în casă!

Mucegaiul de pe pereți îți dă bătăi de cap? Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a respira un aer curat în casă!
02.08.2021 | 11:14
3 moduri in care indepartezi mucegaiul de pe pereti Iti trebuie niste ingrediente pe care sigur le ai in casa
Cum scapi de mucegai. Foto: cleaning.lovetoknow.com
ADVERTISEMENT

Există cel puțin trei moduri în care poți scăpa de mucegaiul de pe pereți. Problema mucegaiului nu este doar una estetică, dând un aspect urât locuinței tale, ci și una care poate afecta sănătatea.

Pentru a avea pereții casei din nou curați, poți recurge la o serie de ingrediente. Modul în care acționezi asupra mucegaiului diferă în funcție de soluția chimică aleasă.

ADVERTISEMENT

Prima modalitate de îndepărtare a mucegaiului este prin pulverizare. Îți trebuie o sticlă de jumătate de litru, prevăzută cu pulverizator, înainte de toate.

3 moduri prin care poți să scapi de mucegaiul de pe pereți

Pe lângă asta, mai ai nevoie de 250 de mililitri de apă curată și 200 de mililitri de apă oxigenată. Combină-le și pulverizează pe locurile unde s-au depus petele de mucegai.

ADVERTISEMENT

Soluția este eficientă dacă acționezi când se formează mucegaiul. Este bine să pulverizezi cu aceste două ingrediente imediat ce ai văzut că se formează acele urme pe pereți.

O altă variantă de a scăpa de mucegai implică amoniacul. Trebuie să ai foarte mare grijă în utilizarea acestui ingredient, căci este un produs coroziv și poate afecta sănătatea.

ADVERTISEMENT

Folosește niște mănuși în prepararea soluției. Îți trebuie doar două lingurițe de amoniac, aplicate peste o cârpă umedă. Șterge peretele cu mucegai apăsând puternic și lasă soluția să acționeze timp de aproximativ 5-10 minute. După aceea, șterge locul respectiv cu un prosop uscat.

Cu grijă trebuie să acționezi și la a treia variantă prin care poți scăpa de mucegai. Este vorba despre utilizarea înălbitorului pentru rufe. Trebuie să combini 100 de mililitri de înălbitor cu 400 de mililitri de apă. Poți folosi un pulverziator și în acest caz sau o cârpă.

ADVERTISEMENT

Cele mai frecvente cauze ale apariției mucegaiului

Soluția se lasă la acționat aproximativ 10 minute. V-am prezentat doar câteva dintre cele mai la îndemână soluții pentru a scăpa de mucegai.

Pentru a preveni depunerile de mucegai, este indicat să aerisești spațiul în care locuiești în fiecare zi. În general, mucegaiul este cauzat de o ventilație proastă care cu timpul duce la depunerea ciupercilor și a bacteriilor pe pereți, iar asta poate dăuna sănătății tale și a celor din jur la modul cel mai serios.

De asemenea și problemele legate de infrastructura casei, precum infiltrarea apei prin pereți poate să ducă la formarea mucegaiului.

ADVERTISEMENT