Fotbal international

3 motive pentru o calificare superbă a lui CFR Cluj în primăvara Europa League. Dan Petrescu, omul orchestră pentru campioana României

12.12.2019 | 16:55
3 motive pentru o calificare superba a lui CFR Cluj in primavara Europa League Dan Petrescu omul orchestra pentru campioana Romaniei
ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă în această seară meciul decisiv pentru calificarea în primăvara Europa League, împotriva lui Celtic Glasgow, formație deja sigură de primul loc în grupa E, din care mai fac parte Lazio și Rennes. Ardelenii au nevoie de un singur punct pentru a merge mai departe, indiferent de rezultatul lui Lazio.

3 motive pentru o calificare superbă a lui CFR Cluj în primăvara Europa League

CFR Cluj este în fața unei performanțe senzaționale, în condițiile în care trupa lui Dan Petrescu a pornit cu ultima șansă în această grupă. Campioana României a încurcat calculele hârtiei și acum se poate califica în primăvară, cu o remiză în fața lui Celtic. FANATIK prezintă 3 motive pentru care CFR va merge mai departe în Europa League:

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, omul orchestră pentru campioana României

CFR Cluj este cea mai bună echipă din fotbalul românesc. A câștigat la pas titlul în Casa Pariurilor Liga 1, iar în acest sezon a impresionat în campionat și, mai ales, în preliminariile Champions League și acum în grupele Europa League. Iar omul orchestră pentru toate aceste rezultate este chiar Dan Petrescu, un antrenor care a transformat formația din Gruia.

L-a reactivat pe Culio în primăvară și, mai apoi, a făcut din Billel Omrani un golgeter în Europa. Unul dintre rebelii echipei s-a cumințit și a înțeles cum trebuie să se comporte pe teren și în afara lui pentru a deveni un atacant dorit în campionatele puternice din Europa.

ADVERTISEMENT

Mai mult, CFR Cluj arată mult mai bine din toate punctele de vedere, defensiv și ofensiv. Recunoscut pentru stilul defensiv și pentru victoriile cu 1-0, Dan Petrescu a schimbat lucrurile și în atac, iar CFR este formația cu cele mai multe goluri marcate în campionat, 42. Evident că are și cea mai bună defensivă, doar 16 goluri primite.

Motivație 100% vs calificare de pe primul loc

Dacă Celtic este deja calificată sigur de pe primul loc în grupă și va evolua cu mai multe rezerve în meciul de diseară, CFR este motivată 100%. Boli este singura absență importantă și CFR va juca în fața scoțienilor pentru primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Iar clujenii au arătat până acum în Europa cât de bine evoluează în partidele importante. Și toată strategia campioanei s-a bazat pe Champions League și mai apoi pe Europa League, în Liga 1 fiind mai mulți jucători odihniți aproape meci de meci. FANATIK a aflat și cum va juca CFR în meciul de diseară.

Deac și compania sunt odihniți, singurul fotbalist care a evoluat în partida de la Botoșani de duminică și va fi titular și diseară este Djokovic, dar mijlocașul croat a evoluat extrem de puțin până acum în campionat, chiar din cauza regulii U-21, așa cum FANATIK a anunțat aici.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Celtic este lipsită de motivație diseară, fiind sigură și de primul loc. Chiar dacă Neil Lennon, antrenorul scoțienilor, a declarat că vrea un rezultat pozitiv, este sigur că va folosi o echipă de start fără titularii obișnuiți.

CFR, aproape perfectă pe teren propriu

CFR Cluj are și avantajul terenului propriu, acolo unde campioana României a evoluat aproape perfect în sezonul actual. În Liga 1 a disputat 10 meciuri și a remizat doar o singură dată, doar CFR și Astra fiind neînvinse până acum în primul eșalon românesc.

Și în Europa a jucat excelent, chiar dacă a întâlnit adversare extrem de puternice. Le-a învins pe Astana și pe Maccabi Tel Aviv, iar mai apoi a remizat cu Celtic, rezultat care acum poate fi excelent. Singurul meci în care clujenii au fost învinși a fost în play-off-ul Ligii Campionilor, cu puternica Slavia.

Iar acum, în grupa E din Europa League, CFR a fost perfectă, reușind să le învingă pe Lazio și pe Rennes. Un total de 16 meciuri, 13 victorii, 2 remize și un singur eșec. Iar în acest ultim meci, în care au nevoie doar de un egal, ardelenii vor beneficia și de suportul publicului, așteptați în număr mare la duelul decisiv cu Celtic.

Clasamentul după primele 5 etape:

  1. Celtic 13 puncte
  2. CFR Cluj 9 puncte
  3. Lazio 6 puncte
  4. Rennes 1 punct
ADVERTISEMENT
Tags: