ADVERTISEMENT
Fotbal intern

3 observații după Poli Iași – FCSB. De ce nu este titular Ionuț Vînă? Man, salvat de gol și Panțîru din nou modest

Autor: Iulian Pavel | 03.12.2019 | 23:31
3 observații după Poli Iași - FCSB. De ce nu este titular Ionuț Vînă? Man, salvat de gol și Panțîru din nou modest
3 observații după Poli Iași - FCSB. De ce nu joacă Ionuț Vînă? Sursa foto: Sportpictures.ro

FCSB a reușit să se impună cu mari emoții în deplasarea cu Poli Iași, scor 2-1, după un gol marcat în prelungiri. Roș-albaștrii au avut mari probleme la construcție, având doar 3 jucători ofensivi pe teren în primele 45 de minute.

ADVERTISEMENT


3 observații după Poli Iași – FCSB. De ce nu este titular Ionuț Vînă?

FCSB suferă, chiar dacă a reușit câteva victorii în Casa Pariurilor Liga 1, dar în fața unor adversare modeste din campionat. Echipa lui Vintilă nu poate construi, mai ales în fața unor formații solide care știu să închidă spațiile. Așa s-a întâmplat și în prima parte a confruntării cu Poli Iași, când Nedelcu, Oaidă și Popescu au arătat că sunt limitați din punct de vedere ofensiv. Iar singurii jucători care puteau crea panică erau cei 3 din față, Tănase, Coman și Man.

Întrebarea care se pune în acest moment este de ce nu joacă din primul minut Ionuț Vînă? Un jucător care a impresionat la Viitorul, care a fost cel mai bun pasator din Liga 1 în sezonul trecut, un fotbalist pentru care s-au plătit 800.000 de euro. Este adevărat, Vînă nu se apără la fel de bine precum mijlocașii preferați de cuplul Becali-Vintilă. Și poate nu este la fel de muncitor. Dar vorba lui Cornel Dinu: ”muncitori, dar nu suntem pe șantier”. Iar roș-albaștrilor le-a lipsit sclipirea. Și le lipsește în continuare.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care FCSB încearcă sistemul cu vârf fals, în care Coman, Tănase și Man joacă în avanposturi, Ionuț Vînă nu poate lipsi din primul ”11”, singurul mijlocaș al formației care poate reuși un dribling sau o pasă filtrantă.

  • ”Vînă trebuie să fie titular la FCSB, trebuie să fie om de bază. Nu poți să joci cu cei 3 la mijloc, Vînă este singurul inter, singurul jucător care mai scoate om din joc”
    Ilie Dumitrescu, la finalul meciului, la Digisport

Man, inexistent 90 de minute, dar salvat de gol

Dennis Man este o necunoscută totală în 2019. A marcat câteva goluri, dar fără să impresioneze. Apoi a fost titular la Euro 2019 și a dezamăgit. Crunt. A fost, poate, cel mai slab titular din naționala lui Rădoi. Iar în acest sezon nu s-a schimbat nimic în jocul arădeanului.

Evoluții modeste, titularizat și favorizat meci de meci de Gigi Becali, chiar dacă nu se ridică deloc la nivelul arătat în 2018 și nu este nici măcar aproape de Tănase și Coman, singurii jucători ofensivi de calitate în acest moment din lotul lui Vintilă. Chiar și Mihai Stoica, revenit la FCSB, l-a criticat pe Man pentru evoluția din meciul Irlanda de Nord – România: ”Așteptam mai mult de la el, aștept în continuare”.

ADVERTISEMENT

La fel s-a întâmplat și în deplasarea din această seară. A alergat mult, dar a pierdut și foarte multe mingi. A fost salvat de golul din prelungiri, când a găsit un spațiu liber în defensiva lui Poli Iași.

Panțîru, slab defensiv, Manea a fost excelent

Ionuț Panțîru a făcut un nou meci modest, cel puțin în defensivă, acolo unde Poli Iași a avut toate acțiunile ofensive. Tot de pe partea lui Panțîru a venit și golul primit de FCSB în prima repriză. A fost a doua partidă slabă oferită de Panțîru, fotbalist care a primit o mărire salarială din partea lui Gigi Becali pentru evoluțiile din startul sezonului. De altfel, se pare că ar fi și mai multe nemulțumiri ale lui Planic și Cristea privind modul în care Panțîru se comportă defensiv.

ADVERTISEMENT

În schimb, Manea a confirmat șansa primită la FCSB după suspendarea lui Valentin Crețu. La fel ca la CFR în sezonul trecut sau la echipa națională de tineret, Manea a fost perfect în defensivă și a avut și câteva apariții consistente în ofensivă. A centrat bine în mai multe ocazii din repriza secundă și a avut și un șut periculos în finalul meciului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!