Life

3 rețete simple de salată de vară. Cele mai gustoase ingrediente. Secretul gospodinelor

Vara este cel mai bun sezon pentru salate. Vă prezentăm 3 rețete simple pe care orice gospodină le poate prepara.
15.07.2021 | 13:25
3 retete simple de salata de vara Cele mai gustoase ingrediente Secretul gospodinelor
3 rețete simple de salată de vară. Cele mai gustoase ingrediente. Secretul gospodinelor. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vara este cel mai bun sezon pentru salate. Acestea se consumă fie simple, fie alături de diverse preparate. De regulă salatele sunt foarte ușor de realizat. În plus sunt și extrem de sănătoase.

FANATIK vă prezintă 3 rețete simple de salată realizate cu cele mai gustoase ingrediente.

3 rețete simple de salată de vară. Cele mai gustoase ingrediente

Salatele se consumă în orice anotimp, dar mai ales vara. Sunt gustoase și răcoroase. Specialiștii spun că vara ar trebui să consumăm zilnic o salată. Aceasta asigură organismului vitaminele de care are nevoie, nutrienți, dar și antioxidanți. De regulă salatele sunt extrem de ușor de realizat și se pot prepara în doar câteva minute.

ADVERTISEMENT

Vă prezentăm 3 rețete simple care pot fi făcute de oricine.

Salata de roșii cu ceapă 

Salata de roșii cu ceapă este printre cele mai cunoscute. Este ideală pentru zilele călduroase și se prepară foarte ușor. Este folosită de asemenea și în unele diete. Pentru această rețetă aveți nevoie de roșii, ceapă, ulei, sare și verdeață după gust. Se amestecă roșiile și ceapa într-un bol, apoi se asezonează.

Salata de roșii se poate servi cu brânză și cu focaccia. Această salată se consuma simplă sau sub formă de garnitură.

ADVERTISEMENT

Salată de castraveți cu mărar

O altă salată foarte simplă dar extrem de gustoasă este salata de castraveți cu mărar. Dacă vrei să aibă o aromă deosebită, această salată trebuie ținută la rece înainte de a fi consumată. Se poate servi cu brânză rasă și lipie.

Se folosesc: 3 castraveți, o legătură de mărar, sare, piper, oțet.

Într-un bol amestecați oțetul, sarea, piperul și mărarul. Apoi se adaugă castraveții tăiați rondele.

ADVERTISEMENT

Salată grecească

Aceasta este o salată mai complexă, pentru care avem nevoie de mai multe ingrediente. Trebuie să fie servită imediat după ce a fost preparată. Se poate consuma ca atare sau garnitură pentru friptură la grătar.

Pentru salata grecească aveți nevoie de: ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, oregano, sare, piper, 3 roșii, o ceapă, un castravete, un ardei verde, 120 grame feta, măsline.

ADVERTISEMENT

Într-un bol amestecați uleiul de măsline, sucul de lămâie, usturoiul pisat, sarea, piperul și oregano. Amestecați bine să se omogenizeze. Toate celelalte ingrediente se taie bucățele, iar pe deasupra se toarnă dressingul.

ADVERTISEMENT