News

3 români au murit într-un accident pe o autostradă din Franța, iar alți patru sunt răniți

01.06.2019 | 13:34
3 romani au murit intrun accident pe o autostrada din Franta iar alti patru sunt raniti
Trei români morți în urma unui accident pe A34, în Franța. Sursa foto: Wikiwand
ADVERTISEMENT

3 români au murit pe o autostradă din Franța, iar alți patru sunt răniți. Accidentul a avut loc pe un drum de mare viteză din Novy-Chevrieres, în nordul Hexagonului, aproape de granița cu Belgia. Mașina în care se aflau românii s-a ciocnit cu un camion pe respectiva autostradă, relatează media locale.

3 români și-au pierdut viața pe A34, aproape de orașul Novy-Chevrieres din Franța

Accidentul s-a produs pe Autostrada 34 (A34) în apropiere de orașul Novy-Chevrieres. Autoritățile nu au dezvăluit cauzele acestui accident grav produs pe autostradă, însă presa speculează că cel mai probabil de vină este viteza cu care se circula pe autobandă. Cei patru răniți sunt în stare gravă, informează portalul de știri francebleu.fr.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai frecvente cauze ale producerii accidentelor rutiere este viteza mare cu care șoferii circulă, fără să ia măsură de siguranță, cum ar fi conectarea centurii de siguranță. Șoferii cred de foarte multe ori ori că mergând prea tare își pot asuma niște riscuri, mai ales dacă se află într-o mașină care oferă siguranță având în vedere dotările sale, iar când apare o mașină în față nu au curajul să tragă de volan, pentru că, instinctual, cred că dacă trag de volan, mașina se va răsturna.

Imagine reprezentativă. Autostrada 34 din Franța este una dintre rutele unde se produc des accidente rutiere. Sursa foto: France 3 Rgeions

Sfaturile lui Titi Aur pentru a evita un accident în ultima secundă

Celebrul pilot Titi Aur spune că timpul de reacție pentru a evita un accident normal în cazul unui șofer care nu este nici obosit, nici bolnav, nici drogat și nici beat la volan este de 1,4 sau 1,5 secunde. ”Nu este doar o fracţiune de secundã. Timpul de reacţie al unui om normal, care nu este bolnav, nu este bãut, nu este drogat, nu este obosit, este de aproximativ 1,4-1,5 secunde.

ADVERTISEMENT

Din momentul în care cel din faţã a atins stopul pe frânã sau copilul apare în faţa maşinii sau cel din faţã a scãpat maşina de sub control pânã când creierul percepe chestia asta trec aproximativ treisferturi de secundã”, a spus Titi Aur, scrie promotor.ro.

Tags: