Fotbal international

30 de ani de la ultimul titlu câștigat de Liverpool. Echipa lui Jurgen Klopp mai are nevoie de șase puncte pentru a fi matematic campioană

28.04.2020 | 12:30
30 de ani de la ultimul titlu castigat de Liverpool Echipa lui Jurgen Klopp mai are nevoie de sase puncte pentru a fi matematic campioana
30 de ani de la ultimul titlu câștigat de Liverpool. Echipa lui Jurgen Klopp mai are nevoie de șase puncte pentru a fi matematic campioană
ADVERTISEMENT

Marți, 28 aprilie, se împlinesc exact trei decenii de la ultimul titlu câștigat de Liverpool. Era generația condusă în atac de Kenny Dalglish și John Barnes. De 30 de ani așteaptă fanii cormoranilor câștigarea campionatului.

Echipa lui Jurgen Klopp e la un pas de primul titlu în Premier League

Care, oricât de paradoxal ar părea, ar fi primul din istoria The Reds câștigat de la înființarea Premier League. 18 campionate au revenit alb-roșilor din orașul Beatleșilor, însă nici unul sub egida Premier League, toate ca First Division. Kenny Dalglish tocmai a trecut o mare cumpănă, a fost infectat cu COVID 19, dar s-a refăcut, pentru a fi martor la sărbătoare. Atunci, pe 28 aprilie Liverpool învingea cu 2-1 pe QP Rangers, pentru a ieși campioană.

ADVERTISEMENT

Acum Liverpool e mai aproape ca oricând de a împlini visul suporterilor săi. Mulți au și plecat în lumea din dincolo cu acest of că nu au mai apucat să-și vadă favoriții campioni. Alții au crescut în această așteptare an de an.

Ar mai putea pierde titlul doar dacă sezonul nu ar mai fi reluat

Echipa lui Jurgen Klopp mai are nevoie de numai șase puncte pentru a fi matematic învingătoarea categorică a acestui sezon. Mai sunt de jucat nouă etape și ar fi de-a dreptul de domeniul utopiei să crezi că Mohamed Salah și compania ar mai putea pierde titlul.

ADVERTISEMENT

Într-un singur mod s-ar putea produce drama pe Anfield Road. Doar dacă s-ar lua decizia înghețării acestei ediții la forma actuală, situație în care primele patru ar merge în Champions League dar nu s-ar acorda titlul de campioană.

Dacă totul era normal pe 21 martie The Reds ar fi fost campioni

Însă așa ceva pare foarte puțin probabil, pentru că la începutul acestei săptămâni s-a elaborat planul de reluare a Premier League pe baza unui Project Restart. Dacă pandemia nu ar fi întors viața planetei într-o direcție nedorită, calculele fanilor lui Liverpool indicau data de 21 martie, la meciul cu Crystal Palace drept momentul magic al câștigării din punct de vedere matematic a titlului.

ADVERTISEMENT

De cinci ori în scești 30 de ani Liverpool a fost aproape, terminând pe locul secund, iar anul trecut, deși a făcut 97 de puncte, a pierdut în fața lui City, care a avut unul mai mult în campionatul recordurilor de puncte.