Sport

3000 de olteni veniți la București pentru prima Supercupă din istorie! Făcură show pe Arena Națională

Primul găzduit în era post-Euro 2020 a fost Supercupa dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova. 3000 de fani olteni au venit în Capitală și au fost răsplătiți cu prima Supercupă din istorie.
10.07.2021 | 22:19
3000 de olteni veniti la Bucuresti pentru prima Supercupa din istorie Facura show pe Arena Nationala
ADVERTISEMENT

Un nou sezon din fotbalul românesc a început odată cu Supercupa României, disputată între CFR Cluj și Universitatea Craiova. Arena Națională a găzduit primul meci al stagiunii, la 13 zile de la thriller-ul de la Euro dintre Franța și Elveția.

Arena Națională, deschisă din nou pentru meciurile din fotbalul românesc!

Este primul meci din fotbalul nostru disputat după o pauză de 3 luni și jumătate pe cel mai mare stadion al țării. Pe 28 martie, după confruntarea dintre România și Germania din preliminariile CM 2022, arena s-a închis pentru lucrările de modernizare în vederea turneului final.

ADVERTISEMENT

Efortul a fost unul uriaș pentru cele patru meciuri pe care le-a găzduit Bucureștiul, mai ales la nivel de infrastructură. După povestea frumoasă numită Euro 2020, au mai rămas doar panourile și afișele pe stadion.

Arena Națională
Arena Națională

Fanii olteni au făcut show

Însă, turneul final își desfășoară în aceste zile fazele finale, iar noi ne îndreptăm încet-încet atenția spre competițiile interne și preliminariile cupelor europene. La fel ca în sezonul trecut, prezența fanilor în tribune a fost permisă, iar oltenii s-au mobilizat exemplar pentru Supercupă.

ADVERTISEMENT

Vremea a fost perfectă în București pentru fotbal, 28 de grade la ora disputării meciului, iar în afara stadionului a fost puțină agitație, creată în special de fanii Craiovei, veniți în număr de 3000 pentru această confruntare.

Fani Universitatea Craiova
Fani Universitatea Craiova

Reminiscențele Euro 2020! Sponsorul de pe cub, greu de acoperit

Înaintea meciului, fanii Craiovei au stat la coadă la unul dintre magazinele mobile ale echipei pentru a-și cumpăra noul echipament al echipei. Pe stadion erau încă prezente panourile de la Euro 2020, însă cele din interior erau acoperite cu sponsorii FRF.

ADVERTISEMENT

Singurul sponsor rămas de la Campionatul European era cel de pe cub, care este ceva mai greu de acoperit. Fanii începeau să populeze tribunele cu o oră până la startul partidei, iar ambianța era asigurată de fanii oltenilor.

Sponsorul de pe cub, rămas de la Euro
Sponsorul de pe cub, rămas de la Euro

Momente de panică înainte de meci! Un reflector de la tribuna 1 a explodat din cauza căldurii

Liniștea de la tribuna 1 a fost întreruptă de explozia unui reflector, cauzată de căldură. Din fericire, în acea zonă nu erau fani și cioburile nu au rănit pe nimeni. Rămâne totuși un incident care se putea încheia urât dacă ar fi fost fani în acea zonă.

ADVERTISEMENT

Gazonul hibrid de pe Arenă se prezenta în condiții excelente, dar să nu uităm că au trecut doar 13 zile de la ieșirea din scenă a lui Mbappe de la Euro pe acest gazon. Totuși, promisiunile autorităților sunt că acest gazon va dăinui și nu va mai trebui schimbat anual, cum se întâmpla de la inaugurarea stadionului, în urmă cu un deceniu.

Duel între Antoine Conte și Claudiu Petrila
Duel între Antoine Conte și Claudiu Petrila

Ultrașii celor de la CFR Cluj au ajuns în minutul 16 la meci!

La startul meciului, cei 3000 de fani din peluza oltenilor au făcut spectacol. Au cântat imnul Universității, au aprins torțe și au afișat un uriaș banner pe care scria: “La 6 ani de la prima strigare, Știința fii triumfătoare!”.

Banner U Craiova
Banner U Craiova

La tribuna a doua erau aproximativ 5000 de fani. În ceea ce îi privește pe fanii celor de la CFR Cluj, aceștia s-au lăsat așteptați. Aproximativ 200 de ultrași ai ardelenilor au intrat pe stadion în minutul 17 al meciului.

Fanii celor de la CFR Cluj
Fanii celor de la CFR Cluj

8000 de fani în tribunele Arenei Naționale

În total, pe Arena Națională au fost 8000 de fani pentru această meciul de deschidere al noului sezon. Prima repriză a confruntării a fost săracă în ocazii, cu ambele echipe împărțindu-și momentele de dominare.

La începutul reprizei secunde, fanii oltenilor au afișat un nou banner, o aniversare a uneia dintre brigăzile de fani. Pe teren, CFR Cluj a început să preseze mai mult poarta lui Pigliacelli, fără modificări pe tabelă.

Bannerul fanilor Universității Craiova
Bannerul fanilor Universității Craiova

Pe teren, meciul a curs fără ocazii mari de poartă și încă din minutul 70 lumea se gândea deja la un 0-0 care să stabilească învingătoarea după executarea loviturilor de departajare. Niciuna dintre echipe nu avea ritm, consistență, cu mențiunea că CFR Cluj era ceva mai prezență pe faza de atac în comparație cu adversara.

Cele două echipe au așteptat loviturile de departajare! Arlauskis și Pigliacelli nu au fost deranjați în ultimele 10 minute

La fel cum s-a întâmplat și în Supercupa României din sezonul precedent, în caz de egalitate se trece direct la executarea loviturilor de departajare fără cele două reprize de 15 minute de prelungiri.

O decizie oportună pentru că cele două echipe așteptau trecerea timpului. Pigliacelli și Arlauskis au șomat în ultimele 10 minute, în condițiile unui ritm de joc foarte scăzut, de vacanță. După trei minute de prelungiri, arbitrul Adrian Cojocaru a fluierat finalul și totul s-a decis la loviturile de departajare.

U Craiova, mai inspirată la penalty-uri! Păun și Omrani au semnat sentința CFR-ului

Prima victoriei a oltenilor avea să vină la tragerea la sorți. S-a bătut la poarta la care era galeria olteană. Marinos Ouzounidis i-a introdus în ultimul minut pe Gustavo, Găman și Markovic pentru a executa și avea să fie o decizie inspirată.

Universitatea Craiova nu a ratat la loviturile de departajare și pe rând, Gustavo, Găman, Cicâldău și Markovic, cu mari emoții, au marcat. De cealaltă parte, de la CFR Cluj au înscris Jonathan Rodriguez și Valentin Costache și au ratat Păun, respectiv Omrani.

Bucuria Craiovei la finalul meciului
Bucuria Craiovei la finalul meciului

Oltenii câștigă prima Supercupă din istorie! Fanii, răsplătiți

Universitatea Craiova câștigă prima Supercupă a României din istoria sa la capătul unui meci șters, dar în care au fost mai inspirată la loviturile de departajare. Cei 3000 de fani veniți de la Craiova au fost răsplătiți cu un trofeu în deschiderea sezonului.

Supercupa României
Supercupa României
3000 de olteni veniți la București pentru prima Supercupă din istorie! Făcură show pe Arena Națională
3000 de olteni veniți la București pentru prima Supercupă din istorie! Făcură show pe Arena Națională
  • 1 Supercupă a României a câștigat U Craiova în istoria sa (2021)
  • 7 este numărul de prezențe a lui Ciprian Deac în Supercupa României fiind jucătorul cu cele mai multe apariții

 

ADVERTISEMENT