Fotbal intern

31 de ani de la finala AC Milan – Steaua 4-0! Ce l-a enervat pe Gică Hagi înaintea meciului: “Am făcut o criză de nervi”

24.05.2020 | 17:09
31 de ani de la finala AC Milan  Steaua 40 Ce la enervat pe Gica Hagi inaintea meciului Am facut o criza de nervi
31 de ani de la finala AC Milan - Steaua 4-0! Ce l-a enervat pe Gică Hagi înaintea meciului: "Am făcut o criză de nervi". Sursă foto: thcultofcalcio.com
ADVERTISEMENT

Astăzi, 24 mai, se împlinesc exact 31 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni dintre AC Milan și Steaua, 4-0, una dintre marile performanțe ale echipelor de club românești, după câștigarea Cupei Campionilor din 1986 a Stelei, la penalty-uri în fața Barcelonei.

Gică Hagi a jucat în finala cu italienii și și-a adus aminte de un moment petrecut înaintea meciului, care l-a enervat la culme pe „Rege”.

ADVERTISEMENT

31 de ani de la finala AC Milan – Steaua 4-0

Gică Hagi și-a adus aminte de motivul pentru care s-a enervat înaintea finalei Cupei Campionilor dintre AC Milan și Steaua, 4-0, și a povestit episodul: Când am intrat în cabine şi am văzut echipamentul de joc, albastrul acela urât m-am luat cu mâinile de cap.

Am făcut o criză de nervi, am zis, domnule, aşa  ceva nu se poate! E finala Cupei Campionilor şi noi jucăm cu jambierele rupte! Da, da, nu vă miraţi! Aveam jambierele rupte!”.

ADVERTISEMENT

„Era finala Cupei, trebuia să aveam un echipament nou, frumos, ceva deosebit…”, a rememorat Gică Hagi momentul.

  • Golurile lui AC Milan au fost înscrise de Ruud Gullit (18,39) și Marco Van Basten (27,47)

Ruud Gullit, despre finala cu Steaua și despre Dan Petrescu

Ruud Gullit a înscris o „dublă” în finala cu Steaua și și-a adus aminte de forța pe care o avea AC Milan, despre care spune că nu avea rival în acel moment în fotbalul european: „Milanul de atunci cred că putea bate Barcelona de acum. Nimeni nu ne rezista atunci, așa că nici Steaua nu putea mai mult. Jucam un fotbal mecanic, cum vezi acum pe jocurile de pe PC.

ADVERTISEMENT

Eram stelari, dintr-o altă galaxie la acea vreme. În semifinale dăduseram 5-0 lui Real Madrid, ce vrei mai mult?! Steaua era o echipă bună, luase cu ceva ani înainte Cupa Campionilor, ne-am motivat și mai mult și ați văzut ce-a ieșit”.

Gullit și-a adus aminte și de Dan Petrescu, pe care îl consideră un bun prieten: I-am fost și coleg, și prieten, zic eu. Ce echipă fumoasă aveam la Londra! Poate una dintre ultimele formații romantice ale fotbalului mondial. Pe Dan îl iubesc ca un amic, ca un coleg pe teren, iar acum, în job-ul antrenorilor”.

ADVERTISEMENT

„Mi-e dor să stau la povești cu el, e un tip fenomenal. Și inteligent, și de bun-simț. Am văzut că a fost cu o echipă mică din România în Champions League, am fost fanul lui. Cred că poate fi un antrenor de mare calibru în Europa”, a mai spus Gullit.

Cum l-a blocat Carlo Ancelotti pe Gică Hagi

Carlo Ancelotii a povestit cum l-a blocat în timpul finalei pe Gică Hagi, unul dintre cei mai periculoși jucători de la Steaua, spre amuzamentul unui public format numai din nume mari, precum Marco Van Basten, Ruud Gullit, antrenorul Arrigo Sacchi, Frank Rijkaard și Pep Guardiola.

Arrigo Sacchi a povestit, glumind, cum Ancelotii l-a marcat pe Hagi: „Carletto juca pe stânga, iar ei l-au pus pe partea lui pe Hagi. Probabil au simţit că  acolo era punctul slab”

„Adevărul e că i-am băgat repede două alunecări şi s-a calmat”, a glumit Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT